Malohontsko - Novohradský pohár 2015

03.06.2015 18:18

Tretí ročník Malohontsko - Novohradského pohára, na ktorom sa zúčastňujú najúspešnejšie miniflorbalové družstvá z Rimavskej Soboty a Lučenca a ktorého víťaz získava už čochvíľa legendárny "Hellboy Cup" sa tento rok prvý krát odohral v Lučenci. Zatiaľ čo našu Miniflorbalovú ligu reprezentoval jej víťaz Titans a bronzový Retex Lučenec, domácu MFL víťazný Flyers, OZ Florbalovaligalc a Agrospa. Počet tímov na 6 zaokrúhlil výber Revúcej, čím dostal turnaj aj "gemerský" rozmer.


Ľudská hlúposť nemá hraníc, keď v Lučenci kladú niektorí jednotlivci florbalu polená pod nohy. Organizátorovi turnaja sa preto nepodarilo dostať podujatie do haly Výstavisko, kde sú pre šport ideálne podmienky a hralo sa v telocvični SOU. Tým pádom bolo ihrisko kratšie i užšie, než je zvykom v MFL. Bol to preto ešte menší florbal než miniflorbal :) Ale športovci sa s tým vyrovnali so cťou a odohrali nejeden parádny zápas. Čo náš môže tešiť, temer polovica hráčov šiestich top družstiev regiónu od Lučenca po Revúcu už okúsilo aj palubovku našej MFL. Pritom "originál" rimavskosotským zástupcom bol len tím Titans. Potvrdzuje to jej solídnu úroveň.

Výsledkový servis:
Flyers - OZ FLORBALOVALIGALC 3:6
Retex - Revúca 3:4
TITANS - OZ FLORBALOVALIGALC 4:4
Flyers - Agrospa 2:3
TITANS - Revúca 3:3
Retex - Agrospa 4:3
Flyers - Revúca 3:8
Retex - OZ FLORBALOVALIGALC 4:4
TITANS - Agrospa 10:3

Tabuľka základnej časti
1. Revúca 7b 15:9
2. TITANS 5b 17:10
3. OZ FLORBALOVALIGALC 5b 14:11
4. Retex 4b 11:11
5. Agrospa 3b 9:16
6. Flyers 0b 8:17

Súboje o umiestnenie:

O 5.miesto

Agrospa - Flyers 9:4
Zápas hraný hore dolu bez akejkoľvek taktickej zviazanosti sa skončil v prospech triezvejšieho z tímov :)

O 3.miesto

OZ FLORBALOVALIGALC - Retex 11:9
Hráčom OZ len o myšací chlp utiekol postup do finále a v "bratovražednom" súboji tímov, ktoré sa dobre poznajú a sú plné výborných skúsených i mladých hráčov napokon tesne v závere uchmatli aspoň bronz.

Finále

Revúca - TITANS 4:5
Chlapci z Revúcej, ktorí docestovali ako náhradníci za pôvodne ohlásenú partiu. Na poslednú chvíľu zostavili tím a mali preto len jediného hráča na striedanie. Hrali preto takticky využívajúc schopnosti svojich hráčov na maximum (napokon najlepším strelcom turnaja i najlepším brankárom sa stal hráč z tohto tímu). Na druhej strane sa Titáni behom turnaja postupne zlepšovali a vo finále sa dokázali presadiť napriek tomu,  že v tesnom závere stratili dvojgólové vedenie. Rozhodujúci gól však strelil Radnóti 5 sekúnd pred koncom. Výborný zápas dvoch výborných tímov rozhodol, že po Dyname Diviaky a Čiernolúckych Vlkoch sa víťazom tretieho ročníka pohára stali Titans.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode