Magazín MFL (9): Ak už niečo robím, tak to robím so srdcom!

21.11.2013 08:08

V piatok sa odohrá porcia ďalších troch zápasov MFL v Rimavskej Sobote. Pred nimi sme (R) vyspovedali oporu nováčika MFL, nádejného hráča so sympatickým herným prejavom Miša Maďara (MM) z družstva FBC Panthers.

R: Kedy si sa prvý krát stretol s florbalom?
MM: K florbalu som sa po prvý krát dostal až na strednej škole v roku 2009, no na hodinách telesnej to nemalo bohvieakú úroveň a často samotná hra pripomínala skôr šermovačku ako florbal. Od malička som sa venoval futbalu, ktorý som hrával aj aktívne. Dnes si ho bohužial zahrám už len výnimočne, i keď futbal vždy bol, je a bude číslo jeden v mojom športovom srdci.

R: Kedy si prvý krát počul o MFL v Rimavskej Sobote?
MM: Myslím že to bolo niekedy na jar, keď ma Rišo Vaškuti oslovil s ponukou hrať v nej.

R: Ako si sa dostal do družstva Pantherov?
MM: No veľmi rýchlo a jednoducho. Rišo mi napísal, či by som nemal záujem hrávať florbal a MFL a kedže som sa v tej dobe aktívne nevenoval žiadnemu športu, tak som sa pripojil k tímu. Aj keď som vtedy nemal absolutne žiadnu predstavu o tom, čo môžem od toho očakávať a ako to v tíme Pantherov vyzerá. No vášeň a túžba pre hru ma stiahla do tímu.

R: Zhodnoť silné a slabé stránky tímu...
MM: Ak mám byť úprimný, tažko zatiaľ hovoriť o nejakých silných stránkach nášho tímu. Je to v prvom rade ešte veľmi mladé a neskúsené mužstvo, ktoré potrebuje svoj čas - získať súhru, tímoveho ducha, získať trochu viac toho florbalového myslenia a cítenia a najmä viac čítať hru. Celkovo je ešte pred týmto tímom veľmi dlhá cesta.

R: Si najstarším hráčom Pantherov. Ktoré sú tie silné stránky, ktorými družstvu pomáhaš?
MM: No snažím sa svojich spoluhráčov trochu usmerniť a motivovať a takisto zachrániť obetavo v defenzíve čo sa dá. Moje silné stránky musia posúdiť iní, ja sa za sebou snažím zanechať vždy pozitívny dojem a bojovný výkon, pretože ak už niečo robím tak to robím srdcom - myslím že len vtedy to má skutočný význam.

R: Spočiatku súťaže ste dostávali veľa gólov, vysoko ste prehrávali. Posledné zápasy je vaša hra lepšia, pripísali ste si dve víťazstvá...
MM: Zo začiatku sme sa ako tím vôbec nepoznali. Najväčší problém bol v prístupe niektorých hráčov, ktorí išli do zápasu s tým, že to prehráme 20:0 a môžme ísť domov... Hráči vôbec neplnili pokyny, ktoré sme si pred zápasom dali - nedržanie si hráčov, množstvo opakujúcich sa zbytočných chýb a chýbajuca disciplína. Musím sa príznať, že po prvých zápasoch som bol ja sám veľmi frustrovaný a hovoril som si, že čo tu vlastne robíme a čo tu vlastne hráme. No myslím, že zvrat nastal ked sa mužstvu začal trochu venovať Igor Golian. Konečne sme začali trénovať a naša hra sa začala zlepšovať. Hráči pochopili že je o čo hrať, že sa treba snažiť a bojovať a hneď to vyzeralo úplne inak. No aj tak je stále na čom pracovať a je čo zlepšovať.

R: Tvoj florbalový cieľ?
MM: Keď sa niečomu venujem, moje ambicíie sú vždy len tie najvyššie.

R: Kvôli zdravotným problémom si Pantherom chýbal v posledných dvoch zápasoch. Ako si to prežíval a kedy im budeš znova k dispozícii?
MM: Vždy ma veľmi mrzí, keď sa nemôžem zúčastniť na zápase. No bohužial život prináša aj neočakavané udalosti, ktoré vás vypoja z hry. Bol by som najradšej, keby som bol k dispozícií v každom zápase. Verím, že sa čoskoro zotavím a chlapcom znova pomôžem k zisku nejakých bodov, ktoré nás odvrátia od konečného posledného miesta. Rád by som nastúpil už 6.12. v pre nás dôležitom zápase proti 8Jugend, no uvidíme ako na tom budem. Do troch týždňov by som chcel byť určite späť.

R: Ako tipuješ výsledky piatkových zápasov?
MM: No v našom zápase budem chlapcom držať palce a verím že si bojovným a disciplinovaným výkonom nespravia hanbu. Po predchádzajúcom debakli budú mať o to vačšiu motiváciu a hlad po lepšom výsledku. No netrúfam si tipovať víťazstvo, takže môj tip 8:3 pre súpera. V ďalšom zápase som presvedčený že Dynamo jednoznačne zvíťazí, môj tip je 9:2. Posledný zápas by mohol byť v celku pútavý a zaujimavý kedže Kružno v poslednom kole uhralo prekvapivé výsledky vo svoj prospech proti silným tímom. Myslím si, že to bude velmi vyrovnaný a tesný zápas, ktorý nakoniec vyhrajú Titans - môj tip 7:6.

Program zápasov a rozhodcovské obsadenie:
20:20 Slovagre - FBC Panthers (Lentovský, Gálik)
21:10 Dynamo Diviaky - Buldozéri A.C.A.B. (Tóth, Kováčik)
22:00 FBK Kružno - TITANS (Kostovič, Alušík)

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode