Magazín MFL (43): Dva derbyzápasy!

09.04.2015 18:18

Miniflorbalová liga má v hre už len posledné štyri tímy, pred nami je semifinále play off! Proti sebe nastúpia dve vyrovnané dvojice v dvoch derbyzápasoch.

Prvú semifinálovú dvojicu totiž vytvorili dva tímy, ktoré na každý zápas merajú cestu až z Lučenca, aby konfrontovali svoje sily s konkurenciou z nášho mesta a okolia. FBL Retex Lučenec aj Flyers majú vlastnú hernú filozofiu, ktorou obohatili našu súťaž. Oba tímy majú jediný cieľ, ktorým je finále. Jednému z nich sa tento cieľ nepodarí naplniť. Ťažko prorokovať ktorému, derby nikdy nemá favorita. V oboch tímoch nastupuje to najlepšie, čo susedné okresné mesto v miniflorbale ponúka. Komu sa podarí kvalitu pretaviť v dve potrebné víťazstvá na postup do finále?
Druhé semifinále bude pre našich priaznivcov miniflorbalu ešte zaujímavejšie: súboj Titans a Dynama Diviaky, to je veľké rimavskosobotské miniflorbalové derby. Sú to totiž dva historicky najúspešnejšie miniflorbalové tímy. Nezmieriteľní rivali sa po roku znova stretnú v semifinále súťaže. V minulom ročníku po výsledkoch 8:11, 6:3, 5:3 do finále postúpilo Dynamo. V prebiehajúce sezóne však hrajú Titáni o poznanie taktickejšie, čo im vynieslo víťazstvo v základnej časti súťaže. Skvelou pozvánkou do hľadiska sú nabité kádre oboch súperov — veď Radnóti, Totkovič, Astaloš na jednej a Slovák, Kostovič a Golian na druhej strane sú pojmy rimavskosobotského florbalu. Nehovoriac o bratskom súboji brankárov Šándorovcov...
V predzápase od 19:30 sa stretne žiacky výber najmladších Slovanistov (U12) proti dievčatám. Tie poctivo spolu trénujú od začiatku tohto roka a v piatok to bude ich súťažná premiéra. To si nenechajte ujsť.


Hráčom aj divákom bude k dispozícii nové vydanie Magazínu MFL. V ňom za klasických 20 centov na ôsmych farebných stranách priblížime náladu v tímoch semifinalistov a predstavíme si lučenský hurikán, Peťa Jakubu. Po odmlke pokračujeme seriálom o histórii MFL, kde sa prenesieme do diania v jej druhom ročníku. Magazín bude dostupný v Pecovom bufete. Peco ako správny veľkopodnikateľ predĺžil do vypredania stenšujúcich sa zásob akciu na hrnčeky s logom FBC Slovan - ku každému hrnčeku Magazín zadarmo!


Program MFL v piatok 10.apríla 2015 (Telocvičňa ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ)
19:30 Predzápas U12 Slovana - Dievčence Slovana
20:20 Odovzdanie diplomov tímom, pre ktoré sezóna skončila - FBK Kružno, Čiernolúcki Vlci, Slovagre
20:30 FBL Retex Lučenec - Flyers
21:20 Titans - Dynamo Diviaky

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode