Magazín MFL (26): Čiernolúcki Vlci

30.04.2014 14:18

Družstvo Čiernolúckych Vlkov bolo síce na papieri úplným nováčikom v MFL, avšak skutočnosť bola iná: zakladateľmi družstva boli bratia Sojkovci, ktorí keď v 2.ročníku MFL posilnili dovtedy beznádejne bité družstvo Pro-Bau Team, toto sa zakrátko stalo vyrovnaným partnerom v MFL. So sebou stiahli minuloročných spoluhráčov Rada Rapčana, Ľuba Belka, ako aj ostrostrelca Mira Melicha a z "vlastnej liahne" (rozumej susedov odvedľa) bratov Repkovcov. K tomuto základu potrebovali brankára, nuž hľadali niekoho s dobrým postrehom a našli Erika Kónyu, ex-zápasníka venujúceho sa MMA. Družstvo potrebovali ešte doplniť, nuž sa opýtali Tomáša Brozmana, ortuťovitého obrancu zo "strieborného" Slovana, ktorý súhlasil a navyše presvedčil dve hviezdy MFL prvej veľkosti - Riša Totkoviča a Miša Radnótiho, aby sa pridali.

Vcelko jednoducho znejúci proces prinieslo víťazstvo v základnej časti súťaže, v nadstavbovej Superskupine a napokon aj celkové prvenstvo v súťaži! Samozrejme to nebolo ľahké, veď súťaž trvala 7 mesiacov, no chlapi pod zástavou Čiernej Lúky všetky problémy prestáli, mali dosť umu i šťastia v rozhodujúcich chvíľach a zapísali sa tak zlatým písmom do histórie MFL.

Štatistiky:
Počet hráčov: 11
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 240 / 8,3
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 145 / 5,0
Najlepší strelec: Michal Radnóti, 69 gólov
Najviac bodujúci hráč: Michal Radnóti, 96 bodov (69+27)
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Kónya Erik - Totkovič Richard, Sojka Michal, Radnóti Michal
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 1.miesto

Po sezóne sme vyspovedali vedúceho družstva Vlkov, Mateja Sojku:

R: Aký je to pocit byť po poldruha mesiaci oholený?
Matej: U niektorých hráčov ani nebolo badať, že sú zarastení iní zasa vyzerali ako teroristi z Al Káidy. Ale samozrejme sme sa nevedeli dočkať, kedy sa skonči finálová séria, aby sme sa mohli konečne oholiť.
R: Kedy ako a koho napadlo vytvoriť družstvo Čiernolúckych Vlkov?
Matej: Napadlo nás to s bratom a s Peťom Repkom na konci minulej sezóny, že by bolo super si založiť vlastné mužstvo. Hráčov sme doň získali pomerne ľahko, kostra pozostávala z bývalého družstva Pro-Bau Team ( Miro Melich,Rado Rapčan,Luboš Belko ,brat a ja) a kedže sme chodili na tréningy FBC Slovan, tak sme do tímu zlanárili aj trojicu Brozman, Totkovič, Radnóti. Plus sa k nám pridal Erik Kónya a samozrejme nemôžem zabudnúť na Sama Repku, veľmi dôležitý článok nášho mužstva.


R: Pred súťažou ste boli považovaní za jedného z favoritov na víťazstvo, počas sezóny ste sa držali na vrchných priečkach tabuľky, prešli ste cez semifinále a finále - celé to vyzerá až príliš jednoducho. Bolo to jednoduché?
Matej: To, že sme boli považovaní za jedného z favoritov ligy sme až tak neriešili a nezamýšľali sa nad tým. Dávali sme si postupné ciele a šli od zápasu k zápasu. Jednoduché to však určite nebolo, veď v semifinále proti Flyers to boli veľmi vyrovnané zápasy, v ktorých sme mali viacej šťastia a preto sme aj postúpili do finále. A finálové zápasy proti Dynamu boli mimoriadne dramatické, okrem druhého zápasu, v ktorom nás súper zdolal výraznejším gólovým rozdielom. Nádej sme však určite nestrácali, keby sme ju stratili, tak určite by sme neboli majstri. Bola to dosť náročná sezóna.


R: Čo by si na družstve Vlkov zlepšil a prečo?
Matej: Asi nič, keďže sme získali titul :) Aj keď sme víťazili, dostávali sme dosť veľa gólov, takže by som zlepšil obrannú fázu celého mužstva. Okrem toho sme často nezvládali začiatky zápasov .
R: Aké boli oslavy víťazstva?
Matej: Oslavy začali hneď po zápase, keď sme si v šatni zakričali naše oslavné chorály, potom sme sa presunuli do nemenovaného podniku, kde sme niečo vypili a rozobrali finálovú sériu. Taká menšia oslava nás však ešte čaká, zídeme sa celé mužstvo a niečo pogrilujeme, niečo dobrého aj popijeme, ako sa patrí.

R: Skús jednou vetou charakterizovať každého jedného hráča majstrovského kádra.
Matej:

Erik Kónya ná podržal svojimi výkonmi vo viacerých dôležitých zápasoch a vychytal nám aj celkové víťaztvo.
Tomáš Brozman je výborný obranca, ktorý na ihrisku nechá všetko pre úspech tímu.
Rišo Totkovič je líder našej obrany aj kabíny so skvelou strelou, ktorý v rozhodujúcich chvíľach vedel svojimi gólmi rozhodnúť zápas.
Rado Rapčan je vynikajúci hráč využiteľný v obrane aj v útoku a vie potiahnúť mužstvo v správny moment.
Peťo Repka mal skvelý začiatok sezóny. Škoda jeho zranenia, ale aj tak podával stabilne dobré výkony.
Samo Repka je snaživý chalan, vidno že má chuť sa zlepšovať. Inak je to dôležitý článok nášho mužstva, taký talizman tímu.
Mišo Radnoti, to bol rozdielový hráč, najlepší strelec, ktorý nás celý rok ťahal svojimi gólmi za titulom.
Miro Melich je tiež strelec na pohľadanie. Mrzí ma, že nemohol hrať v play-off. Jeho góly nám v niektorých momentoch chýbali.
Ľuboš Belko toho neodohral veľa pre školské povinnosti, ale v zápasoch v ktorých nastúpil nechal na ihrisku všetko.
Mišo Sojka je obetavý hráč s dobrým ťahom na bránu a aj streleckú mušku ma celkom dobrú.

R: Skúš porovnať úroveň druhého a tretieho ročníka MFL.
Matej: V minulom ročníku som toho veľa neodohral, ale úroveň ligy sa podstatne zvýšila najme zmenením systému na 3+1, keď sa o dosť zrýchlila hra a vynikajú najmä technickí hráči a pribudnutím nových tímov, ktoré skvalitnili a zatraktívnili túto súťaž. Niektorí rozhodcovia boli kvalitnejší, vedeli si poradiť s vyvíjaným tlakom zo strany hráčov a potom aj zápasy boli viac o hraní, ale boli aj takí, ktorí si s tým nevedeli dať rady. Ale inak sa v podtstate zvýšila úroveň rozhodcov. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa podielali na organizácií MFL, ktorá bola na vysokej úrovni. Top sezóny bol zápas hviezd, čo bol zážitkom nielen pre hráčov, ale aj pre divákov.

R: Čo tebe osobne v uplynulom roku florbal dal a čo vzal?
Matej: Určite mi nič nevzal, iba mi dal možnosť zmysluplným spôsobom tráviť piatkové večery a samozrejme nemôžem zabudnúť na možnosť si vyskúšať veľký florbal v 2. lige.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode