Magazín MFL (24): TITANS

20.04.2014 14:14

Len málo hráčov pamätá úplne prvý ročník MFL, v ktorom štyri družstvá v nedeľné odpoludnia od 19.12.2010 do 6.3.2011 bojovali pred prázdnymi tribúnami no s láskou k hre o prvý titul v MFL. Práve tu začala cesta partie, ktorá v družstvách Hostility - Fight Night Team - Titans zakaždým bojovala o titul a len v práve skončenej sezóne neboli úspešní.
Po majstrovskom ročníku 2012/2013 družstvo s novým názvom no nezmenenými čiernymi dresmi rozšírilo svoje rady. Sprvoti sa im stroj nedarilo naladiť na víťazné otáčky a až v hodine dvanástej si vybojovali účasť v nadstavbovej SS skupine. Tam však zažiarili, získali 8 z 12 možných bodov. I keď to na priamy postup do semifinále nestačilo, napokon si súboje s Dynamom Diviaky nenechali ujsť. Ak by bol vesmír lineárny a všetky zápasy série by mali priebeh ako prvý polčas prvého semifinálového súboja, boli by vo finále Titáni. Avšak život je boj a v ňom víťazí ten lepšie pripravený, nuž sa vo výbornej sérii napokon tešili Diviaci, ktorí až na úvodné zaváhanie dokázali supersnajperov "čiernych" nepúšťať do pozícií, ktoré by mohli skončiť gólom. V zápasoch o bronz sa Titáni už tak nekoncentrovali, v dvoch z nich však strelili viac gólov ako súper a k dvom zlatým pridali bronzový kov.

Štatistiky:
Počet hráčov: 12
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 288 / 9,6
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 173 / 5,77
Najlepší strelec: Julo Kováč, 82 gólov
Najviac bodujúci hráč: Julo Kováč, 124 bodov (82+42)
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Šándor Matej - Blahuta Matej, Mrnka Peter, Kováč Julo
Umiestnenie v ročníku 2010/2011: 1.miesto (ako Hostility)
Umiestnenie v ročníku 2012/2013: 1.miesto (ako Fight Night Team)
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 3.miesto

O sezóne sme sa porozprávali s vedúcim družstva Titans Matesom Blahutom:

R: Pred sezónou ste urobili zmeny v zostave oproti 2.ročníku. Teraz keď sa na to spätne pozrieš, zmenilo sa družstvo k lepšiemu či horšiemu?
Mates: Po druhom ročníku sme neboli spokojní s fungovaním niektorých vecí, preto tie personálne zmeny. Mal som pocit, že náš tím bol príliš odkázaný na výkony Jula, mňa a Janca. Keď nám išla karta, vyhrávalo sa. Keď nie, tak sa tím trápil, lebo ho nemal kto potiahnuť. Bohužiaľ aj tento rok v play off sa ukázalo, že tento problém nie je vyriešený a tímu chýba ďalšia osobnosť, líder na ihrisku. Osobne to však vidím do budúcna pozitívne, z Peťa Astaloša florbalová osobnosť vyrastie, keď bude makať ako tento rok, "Denisovan aj kej ej Moloch Dado" bude kvalitný obranca, chýbajú mu len skúsenosti. Mišo Kyzek potrebuje hlavne zapracovať na psychickej stránke hry a môže byť z neho top 10 hráč ligy. Šándymu chýba vyrovnanosť výkonov, no je energickejší a väčší showman ako jeho brat Ďuri, čo nám viac vyhovuje. Každopádne nie som sklamaný z nikoho. Jedine ma mrzí, že Dano mal celú sezónu zdravotné problémy a odohral len jeden zápas a večne pozitívne naladený Mišo Repčík sa nevošiel do tímu. Tomča Sihelského odskúšame na turnajoch. Zvyšok tímu - takzvané jadro - zahralo čo malo. Julo prekonal všetky rekordy, myslím že také eso by chcel mať každý v rukách. Janco sa dokázal vrátiť do výbornej formy po ťažkom zranení, Kiki korčuľoval, potrebuje ešte popracovať na sebe, hrať viac efektívne. No jeho morálny prínos pre tím je neoceniteľný. Pästiar "Peter ej kej ej Frnky" lietal celý rok zostavou, hral všetko a s každým, to sa aj odzrkadlilo na kolísavých výkonoch. Ako jediný od nás nastúpil na všetky zápasy, skutočný Ironman a takisto vypestoval najväčšiu bradu v play off – skutočný Mikuláš. Nejako mi pripadlo, alebo lepšie povedané som zo seba spravil aj hrajúceho trénera, čiže som sa snažil s každým si zahrať počas sezóny, aby som vedel lepšie namixovať zostavu, čo sa väčšinou podarilo a súpera sme prekvapili zložením. Určite môžem povedať, že TITANS je kvalitatívne lepší tím ako bol Fight Night Team, aj keď Fight Night mal svojskú povahu, nepotreboval až tak kvalitu a víťazil.


R: Pomalšie ste sa rozbiehali, čím to bolo?
Mates: Veľa nových tvárí a zranenie Janca. V podstate väčšinu základnej časti sme odohrali bez našej obrannej steny, bolo to veľmi cítiť. Daddyho sme začlenili do tímu až počas sezóny, čiže obranná stránka nebola tip top. Veľa sme museli improvizovať, často som hrával v obrane ja, no neboli to ani z ďaleka tak dobré výkony ako minulý rok v obrane. Jula to tiež oveľa viac ťahalo za gólmi a nebol typický obranca. Zmena systému na 3+1 pomohla ofenzívnym, rýchlym hráčom, stačí sa kuknúť o koľko bodov prekonal svoje minuloročné maximum Julo, Mišo Radnóti, Denis Farkaš alebo aj ja.
R: V nadstavbovej skupine ste sa do toho správne zahryzli. Na ktoré momenty z tejto skupiny spomínaš najradšej?
Mates: Keď už šlo do tuhého, bolo cítiť v tíme že to chalani začali brať viac vážne, viac sa dupalo a prišli aj výsledky. Ukázali sme že vieme zahrať s každým. Osobne najradšej spomínam na zápas s Dynamom, ktorý skončil 8:8. Oba tímy hrali na doraz, striedalo sa vedenie a podaril sa nám úžasne presrať náskok troch gólov a na záver zápasu návrat z 8:5. V posledných minútach, keď som tam bol s Jancom a Julom som mal pocit, že sme nezastaviteľní. Pre mňa najlepších florbalových 5 minút čo som kedy odohral.


R: Play off je lotéria, vy ste v nej "vyhrali" Dynamo. Ktoré iné družstvo z dostupných možností by si bral radšej?
Mates: Flyers nám herne celkom sedí, darí sa nám proti nim veľa skórovať, hrá sa menej takticky, takže je pre nás asi najprijatelnejší súper. No s Dynamom a Vlkmi cítiť veľkú rivalitu, ktorá vyhecuje. Hráč si siaha až na svoje dno, to je to pravé. Čiže súpera by som nemenil, skúsil by som ešte raz Dynamo a vo finále Vlkov.
R: V semifinále vám nevychádzali najmä závery zápasov. Chýbali sily?
Mates: Zo svojich skúseností viem, že v závere zápasu sa ľahšie hrá, keď sa prehráva o tri a hrá sa systémom "all in", čiže nie je čo stratiť, ako keď sa drží vedenie v zápase a ide o to neprehrať. S Dynamom nám úžasne vyšiel prvý zápas, no v druhom a treťom som bol ja a Julo úplne vygumovaný a nenašiel sa nikto, kto by nás zastúpil. Ďalšia vec je aj šírka kádra, s akou prišlo Dynamo, mali o kvalitnú formáciu viac ako my a v záveroch to bolo citeľné.
R: S Flyers o bronz nemali tie zápasy to tempo, čo s Dynamom. Samotní hráči Flyers sa vyjadrili, že si s vami najlepšie rozumeli po mimoflorbalovej stránke. Aký máš názor na prvé "zahraničné" družstvo v MFL?
Mates: Chalani z Flyers sú v pohode. Hrajú útočný florbal, padá veľa gólov, viac sa hrá ako pi.uje na rozdiel od niektorých tímov. To že zápasy nemali tempo bolo možno spôsobené aj tým, že poväčšine sme mali na začiatku zápasu trhák, spravili si náskok a oni otáčali. Závery boli vždycky top. Ja som rád, že to skúsili a pridali sa do ligy a takisto rád uvítam aj ďalší či náš, alebo "zahraničný" tím, ktorý skvalitní ligu tak ako oni.
R: Na čo si trúfajú Titáni na Malohontsko - Novohradkom pohári?
Mates: Urobiť peklo. Čakajte nečakané. To jediné viem zaručiť, turnajový tím nie sme. Ráno sa nám hrá na prd, kežďe po nociach hráme FIFU, Uno, točíme peniaze (prehrávame) a žijeme. Čím pozdejšie sa hrá, o to lepšie pre nás. Fight Night.
R: Pikošky zo sezóny?
Mates: Tento rok bol skromný na pikošky, podarilo sa nám vytvoriť takzvanú 0+0 line (menovať nejdem ale zainteresovaní vedia), proti ktorej sa nedá hrať, lebo hrá tak svojským štýlom,hrajú vlastný zápas kto pošle väčšiu bombu prihrávkou o mantinel. Ako úspech považujem nastúpiť proti Slovagre v počte 3+1 z rána a uhrať bod (náhradníci sú zbytočný luxus, treba ísť nato od podstaty). Jednému nášmu univerzálnemu hráčovi sa podarilo pri podávaní rúk po zápase kopnúť súpera - do teraz sme úplne nepochopili motív a hlavne prevedenie toho kopu. Na konci sezóny počas tímovej session v Midpointe sa nám podaril uskutočniť veľký transfer. Do Dunajskej Stredy putuje Frni Pápai, ktorý tam bude od budúcej sezóny obliekať dres tamojších Gangstrov (cez google ich nájdete), obratom poslali dve šestky Pepsi koly a jeden demižon.
Na záver by som chcel poďakovať za priazeň každému TITANovi v srdci ktorý nás prišiel podporiť, pokričať si a prežíval s nami naše úspechy aj pády. Menovite najskalnejšiu skalu v okrese "Tomka v Črievku ej kej ej bomba s Porta", Kunitzovi, Pjetrovi, Rišovi, Mišovi na bordovej 105ke ktorý chodili veľmi pravidelne. Nebyť našich ľudí v hľadisku, určite by sme nehrali ako o život. Takisto veľká vďaka patrí aj vedeniu ligu zato že sa neboja, idú si za svojim a vybudovali super súťaž. All star zápas bol mega a verím že si to všetci užili. Z mnohých ľudí, ktorí piatky len presedeli pri pive, alebo pri telke sa stali hráči a majú v piatok veľký deň. Vďaka.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode