Magazín MFL (22): Slovagre

11.04.2014 14:14

Družstvo pod názvom Slovagre bolo "starším bratom" družstva 8Jugend, keďže vzniklo zo staršej polovice nadšencov florbalu, ktorí sa počas augusta 2013 stretávali na tréningoch FBC Slovan. Družstvo nadväzovalo na výber "FBC Slovan", ktorý hral aj v 2.ročníku MFL. Z neho však zostalo len torzo, resp. zdravé jadro budúceho tímu Slovagre - Ivo Tóth, Majo Štofaník, Filip Fačka. Toto jadro doplnili dvaja špičkoví hráči - Peťo Hutáš a Milko Kostovič a v polovici sezóny aj mladá puška Denis Farkaš. Spolu s ostatnými hráčmi, ktorí však nenastupovali pravidelne, postupne vytvorili družstvo ktoré v tabuľke stúpalo a stúpalo, až sa po základnej časti umiestnilo suverénne na 3.mieste, keď ako jediní nepodľahli Dynamu Diviaky!
Zápasy v SS skupine im však nevyšli. Ani čoby stratili sebadôveru zo dňa na deň si prestali veriť a zaznamenali 6 prehier v rade, ktoré ich odsunuli na suverénne dno SS skupiny. Vo štvrťfinále ich tak čakal najťažší protivník, družstvo Flyers. Vyrovnanú sériu rozhodol až tretí zápas, v ktorom ich chvíľková nekoncentrovanosť v druhom polčase stála celosezónnu námahu. V nasledujúcej sérii o piate miesto s Buldozérmi už len zťažka skladali zostavu na zápasy, čo naznačuje, že kolektív sa im nepodarilo vytvoriť dostatočne pevný. Svoju pozíciu voči Buldozérom však aj tak obhájili a obsadili 5.miesto.


Štatistiky:
Počet hráčov: 13
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 228 / 8,4
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 185 / 6,9
Najlepší strelec: Milko Kostovič, 53 gólov
Najviac bodujúci hráč: Milko Kostovič, 74 bodov
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Štofaník Majo - Tóth Ivan, Hutáš Peter, Kostovič Milko
Umiestnenie v ročníku 2012/2013: 2.miesto
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 5.miesto

Sezónu sme zhodnotili s vedúcim družstva Majom Štofaníkom prezývaným Gate :)

R: Ako veľmi ste sklamaní, že ste nepostúpili do semifinále MFL?
Majo: Neviem či sme sklamaní. Hrali sme to, čo sme chceli, aj ked skončiť na medailovom umiestnení by určite potešilo. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, máme celkom dobrý tím, ktorý to v dalšej sezóne dotiahne omnoho vyššie.
R: Základná časť vám vyšla nad očakávanie, hrali ste dobre, víťazili ste a obsadili 3.miesto. Ako spomínaš na túto časť súťaže?
Majo: Ako si spomenul, základná časť nám vyšla nad očakávanie, no mohlo to dopadnúť aj lepšie, keby sme neprehrali niektoré zápasy. Na základnú časť si spomínam veľmi dobre, chalanom sa darilo strieľať góly, bodovali sme a to nás tešilo. Ťažko vyzdvihnúť jednotlivých hráčov, hrali sme ako tím. Najťažšie zápasy boli asi proti Vlkom a Flyers. Body v zápasoch s nimi sme strácali ľahko...
R: Čo sa potom stalo, 6 prehier v SS skupine, pritom hlavne s Dynamom a s Vlkmi to boli vyrovnané zápasy. Nepostrážili ste si však Titánov a chytili tak ťažšieho súpera v play off. Napriek širokej súpiske ste sa len piati zúčastňovali zápasov pravidelne. Nebolo to tým, že ste netvorili jednoliaty kolektív?
Majo: Ťažko povedať, dôvodov prečo sa niektorí hráči prestali ukazovať bolo viacej. Niektorí mali iné povinnosti, iní asi pochopili že hlavičkovať sa vo florbale nemá a podobne. Myslím si, že v tom problém nebol, viac menej sme tvorili jeden tím.
R: Nič nebolo stratené, čakalo vás Flyers, v prvom zápase ste ich porazili. Ďalšie dva súboje proti nim vám však nevyšli. Kto mal potiahnuť tím za víťazstvom? Kde bola hlavná príčina zlyhania vo štvrťfinále?
Majo: Prvý zápas nám vyšiel, parádne sa darilo Ivovi Tóthovi, no v dalších dvoch zápasoch nám zotrel nádeje Heňo ktorý stál v bránke Flyers. Chytal neskutočne dobre, skúšali sme na neho všetko no beznádejne. Podľa mňa hlavná príčina bola Heňo a potom tie dalšie :).
R: Osobne si spokojný, alebo nespokojný so svojimi brankárskymi výkonmi?
Majo: Áno, som spokojný s brankárskymi vykonmi. Avšak minulý ročník bol pre mňa lepší, aj percentuálna úspešnosť bola vyššia.
R: Páčilo sa ti hrať? V jedinom zápase si nazbieral 3 body!
Majo: Áno, pačilo sa mi hrať, len prvých 5 minút bolo pre mňa ťažkých si zvyknúť na štýl hry, ktorý hrajú moji spoluhráči. Je pravda, že som nazbieral 3 body, ale bolo to v zápase proti Buldozérom. Chcel by som vidieť, či by som aj v inom zápase nazbieral aspoň jeden bod.
R: Patríš k najlepšie prihrávajúcim brankárom súťaže (5 asistencií, minulý ročník až 8 asistencií). Čím to je?
Majo: Proste sa sústredím na hru a keďže nemôžem dávať góly, tak aspoň pomôžem tímu tak že na ne nahrávam.
R: Kedy sa ti splní sen a vychytáš nulu?
Majo: Ten sen bol už blízko, aj si to dobre pamätám, bolo to proti Panterom a po chybičke v striedaní ten gól padol.
R: Uvidíme ťa v bránke aj v budúcej sezóne?
Majo: Ešte neviem, ale rád by som si oddýchol od bránky a skúsil by som palubovku. Ale to je ešte len vo hviezdach.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode