Magazín MFL (20): Celé je to o zvládnutí emócií

03.04.2014 08:08

V úvodný aprílový piatok sa rozhodne o mnohom! V prvom zápase hracieho dňa proti sebe nastúpia v čiernom Titáni, ktorí sú určite nasrdení sami na seba za nevydarený druhý polčas minulotýždňového zápasu a v bielom hráči Flyers, ktorí milujú série na maximálny počet zápasov - týmto spôsobom postúpili vo štvrťfinále  a nepostúpili v semifinále! Je vôbec možná lepšia pozvánka do telocvične v piatkový podvečer, než tento rozhodujúci súboj o bronz???
Po vypätých chvíľach tohto nerváku si veru divák nebude mať veľa času odfúknuť, na rad totiž príde tretí finálový zápas. Jeho víťaz získa výhodu "matchballu" v sérii. Nervov, tvrdých súbojov ale aj pekných gólových akcií bude určite množstvo. Pre uvoľnenie atmosféry pred týmto náročným zápasom sme požiadali o rozhovor najstaršieho a najpravidelnejšie nastupujúceho hráča Dynama Diviaky, pevný obranný kameň s číslom 38 Gaba Gálika.

R: Ako zo svojho pohľadu hodnotíš prvé dva finálové zápasy?
Gabo: Prvé dva finálové zápasy mali vysokú úroveň. Bohužial niekedy sa dosť zbytočne hádalo pri diskutabilných verdiktoch rozhodcov, ktorí to samozrejme tiež nemajú jednoduché. V prvom zápase zabrali ťahúni od Vlkov a v tom druhom zase "rs hockey line". Celé je to ale o zvládnutí emócii. Milo som bol prekvapený diváckou kulisou, veľmi ma to potešilo.


R: V sezóne si vynechal len jeden jediný zápas, v tomto smere Ti v družstve konkrujujú predsa len mladší spoluhráči Lenty a Ďuri. Čo Ťa na miniflorbale tak baví?
Gabo: Snažím sa prísť na všetky zápasy, pretože cez deň veľa pohybu nemám, tak to takto kompenzujem. Miniflorbal je veľmi rýchla a dynamická hra. Moja kondička už nie je síce najlepšia, ale sa snažím zahrať ako len najlepšie viem. Teším sa aj na chalanov z tímu, že sa stretneme a dobre si zahráme. Florbal mi velmi pomáha odbúrať celotýždenný pracovný stres a v piatok sa len a len sústredím na zápas. Som rád, že sa vám podarilo zorganizovať  MFL a rôzne turnaje, nakoľko v tejto dobe je to dosť náročné. Veľké mínus je v tom, že tu v Rimavskej Sobote nemáme vhodnú halu na hru 5+1.

R: Kto má na lavičke Dynama najväčšie slovo?
Gabo: Samozrejme na lavičke Dynama má najväčšie slovo náš menežéris Igi, nakoľko tento nápad zahrať si MFL-ku mal on a mňa oslovil, či sa chcem pridať aj ja. Lenty tiež veľmi pomohol a do mužstva "draftoval" hviezdy. ;)
R: Vieš si aj Ty v družstve povedať svoje? Počúvajú Ťa spoluhráči?
Gabo: V mojom prípade nie je potrebné v tíme veľa rozprávať, nakoľko všetci vieme, čo máme hrať. Sú tam šikovní hráči, takže nemusím kecať nič, skôr si nechám ja poradiť od nich.
R: Aký je Tvoj florbalový sen?
Gabo: Hmmm florbalový sen? Momentálne samozrejme vyhrať finále a potom ....... uvidíme.
R: Aký to bude zápas v piatok?
Gabo: V piatok to bude na 100% super zápas na ktorý sa strašne teším. Rozhodujúce podľa mňa bude zvládnuť emócie a sústrediť sa len a len na hru.


Program zápasov 4.4.2014
19:50 TITANS - Flyers (vzájomné zápasy v sezóne 13:11, 7:6, 6:5, 10:11p, rozhodujú Brozman, Radnóti)
20:40 Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky (vzájomné zápasy v sezóne: 3:0, 3:4, 3:3, 7:6, 5:11,  rozhodujú Bíro, Mázik)

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode