Magazín MFL (2): Určite to bude dobrý zápas!

18.09.2013 18:14

V tento piatok pokračuje MFL ďalšími troma zápasmi. V tom prvom si premiéru odkrútia družstvá 8Jungend a lučenskí Flyers. Na turnaji o Lastovičí chvost sa síce v ich vzájomnom súboji zrodila remíza, avšak v MFL sú favoritom skúsenejší hráči z Philadelphie. V druhom zápase čaká ďalšia ťažká šichta hráčov okolo Peťa Kováčika - na Kružniancov sa totiž valia titul obhajujúci Titáni. V poslednom zápase dňa sa stretnú družstvá, ktoré v prvom kole získali všetky body - Vlci z Čiernej Lúky a Dynamit od Diviakov. Pri tejto príležitosti sme (R) pár otázok položili zatiaľ najviac bodujúcemu hráčovi súťaže, 8-bodovému obrannému pilieru Diviakov Lentymu (L).

R: Odmalička si hrával hokej. Kde všade si pôsobil?
L: S hokejom som začínal ked som mal asi päť rokov. Od šiesteho ročníka som hrával prvú ligu v Detve, po skončení základnej školy som najskor hrával vo Zvolene, kde sa mi však nepodarilo presadiť a tak som sa musel sťahovať do Nových Zámkov. Tam som hrával dva roky za dorast aj juniorku, neskôr aj za mužov. Daľšie tri roky som pôsobil u Slovana obľúbenej destinácií v Trnave, kde som hrával juniorskú extraligu.

R: Aká je Tvoja hokejová súčasnosť?
L: Momentálne som s hokejom skončil a venujem sa štúdiu na vysokej škole.

R: V zápase proti Panterom si zaznamenal 8 bodov. Predpokladal si, že sa Ti štart do súťaže takto vydarí?
L: Zápas s Pantermi nám vcelku vyšiel a dúfam, že sa my podarí bodovať aj proti oveľa tažším súperom.

R: Si jedným z mála hráčov, ktorí sa ešte počas minulej sezóny otvorene vyjadrili proti systému 3+1. Čo Ťa napokon presvedčilo hrať aj v novom ročníku MFL?
L: Čo sa týka zmeny herného systému, som proti. Aj po odohraní prvého kola mám negatívne dojmy, ale nehovorím že po pár kolách nezmením názor, ak si zvyknem na daný štýl hry. Pri systéme 3+1 tá hra ide oveľa viac do kondície a darmo, už mi nie je 20 rokov :)


R: Aké sú vzťahy vo vašom družstve? Vonkajšiemu pozorovateľovi to pripadá, že Ty s Igorom Golianom ste k sebe navonok veľmi kritickí. Takto však tlačíte jeden druhého k lepším výkonom, nie?
L: Môj vzťah s Igorom je myslím si dobrý. Je to náš takzvaný "Pán Vújtek" a musíme ho rešpektovať :)

R: S ktorými dvoma spoluhráčmi sa Ti najlepšie hrá?
L: Je veľmi ťažko povedať, s kým sa mi hrá najlepšie. Každý z hráčov u nás má svoje kvality.

R: Diviaci zvíťazili na Malohontsko - Novohradskom pohári i na turnaji "O lastovičí chvost". Cieľom v novej sezóne MFL je víťazstvo, je to tak?
L: Myslím si, že ked chytíme úvod sútaže, tak by sme mohli mútiť vodu na prvých priečkach.

R: V piatok večer vás čaká ťažší súper než naposledy - Čiernolúcki Vlci. Čo by na nich malo platiť?
L: V piatok sa všetci tešíme na dobrý zápas. Tak isto, ako posilnil tím z Čiernej Lúky, takisto máme aj my nové a dobre posily. Určite to bude dobrý zápas. Ak budeme hrať zodpovedne hlavne vzadu a ustrážime ich najlepších hráčov, tak si myslím, že by sme mohli vyhrať :)

Program zápasov a rozhodcovské obsadenie:
20:20 8Jungend - Flyers (Kováčik, Totkovič)
21:15 Kružno - Titans (Radnóti, Bíro)
22:00 Dynamo Diviaky - Čiernolúcki Vlci (Mrnka, Kováčik)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode