Magazín MFL (17): "Už sa nevieme dočkať!"

20.03.2014 08:08

A je to tu, v piatok 21.3. začína finálová séria play off MFL! To, na čo sme čakali od septembrových dní teda prišlo na rad v krásnu skorú jar. Nebudeme špekulovať o náladách a cieľoch finálových družstiev a necháme prehovoriť ich "šéfov". Za Čiernolúckych Vlkov hovorí Maťo Sojka, za Dynamo Diviaky Igor Golian.

R: Prebehli oslavy postupu do finále?
Matej: Nebola žiadna oslava keďže väčšina hráčov nášho mužstva hrala v sobotu aj 2 ligu a po zápase sme sa rozišli domov. Po ukončení finálovej série, dúfam že s lepším koncom pre nás, nejaké to posedenie, kde si rozoberieme celý priebeh sezóny, určite spravíme.
Igor: Oslavy postupu do finále boli pri nealku, kedže bola nedeľa, zamestnaní šli v pondelok do práce a študujúci cestovali. Po vyhratom zápase v piatok sa však oslavovalo v klubovom podniku Cafe In bare a ako je zvykom len vyvolení boli schopní dojst na najlepšiu diskotéku v strednej Európe :)

R: Určite ste sa vzájomne sledovali počas semifinálových zápasov. Čo podľa vás rozhodlo o postupe vášho finálového súpera?
Matej: V prvom zápase doplatilo Dynamo tak ako aj my na dlhší zápasový výpadok, ale v druhom a treťom zápase už potvrdili svoje výborné výkony z celej sezóny. O ich postupe podľa mňa rozhodol vynikajúci Ďuro Šándor a kolektívna hra celého mužstva založená na dobrej obrane.
Igor: V semifinále boli všetky mužstva veľmi silné a rozhodovalo kto ako dokáže ustrážiť rozdielových hračov súpera. Nám sa to ukážkovo nepodarilo v prvom zápase, keď nám dal Julo Kováč 6 gólov, naopak tímovými výkonmi v ďalších dvoch zápasoch sa nám to ukážkovo podarilo, keď neskóroval ani raz - aj smolou, aj Ďurovými zakrokmi z ríše snov. V druhom semifinále to boli hráči Radnóti a Totkovič, ktorí dali z 24 strelených gólov spolu 15, a to ešte Mišo nehral jeden zápas. Séria však mohla napriek tomu dopadnúť aj inak nebyť vylúčenia Flyers v prvom zápase, v ktorom dve minúty dokonca ešte vyhrávali 6:4 a nakoniec prehrali.

R: Každá séria play off má svojho hrdinu. Kto bude vašim hrdinom, kto zažiari a privedie vás k víťazstvu?
Matej: Našim hrdinom bude celé mužstvo, ak budeme hrať ako doteraz a ťahať sa navzájom ako to bolo počas celej sezóny. Tak máme šancu na úspech v tejto sérií. Ale napriek tomu si myslím, že tým rozdielovým hráčom bude náš najlepší strelec Mišo Radnóti, ktorý potvrdí svoju streleckú efektivitu aj vo finálových zápasoch.
Igor: Snažime sa hrať tímovo a každý chvíľku ťahá pílku čo vidno aj v bodovaní, kde v top 20 máme len našu B-52 Lentyho. Dlhodobo je hrdinom Ďuri Šándor, ktorý však može byť hrdinom len ak mu to my dobrou obranou umožníme. Je nepodstatné ak dá niekto 8 gólov v zápase a dostaneme 9. Ak by sme finále vyhrali, všetci budú hrdinami...

R: Maťo, hrávaš aj druholigové zápasy, kde ich máte v nohách 22, okrem toho máte v MFL za sebou ďalších 24 zápasov. Dokážete sa ešte tešiť na ďalšie minimálne tri zápasy?
Matej: Určite áno, pre toto sme makali celý rok, aby sme sa prebojovali až do finále. Už sa nevieme dočkať prvého finálového zápasu!

R: Dynamo ide ako dobre namazaný stroj - po víťazstvách na Malohontsko - Novohradskom pohári 2013, Turnaji o lastovičí chvost vás teraz čaká finále MFL. Bude z toho zlatý hetrik?
Igor: Či to bude zlatý hetrik, či nie - pri zakladaní mužstva sa mi ani nesnívalo, že v prvej sezóne budeme v top 3, následne vyhráme oba turnaje a v druhej sezóne budeme vo finále bojovať o titul... Samozrejme dufám, že by sme to mohli vyhrať, ale osobne sklamaný nebudem, ak nie. Zoženiem lepších hokejistov a ideme ďalej :) :) :)

Finálová séria sa hrá na tri víťazné zápasy, pre ktoré sú vyčlenené najlbližšie štyri piatkové temíny 21.3., 28.3., 4.4., 11.4. a v prípade potreby aj nedeľa 13.4.
Okrem finálovej série sa hrajú aj zápasy o 3.miesto medzi porazenými semifinalistami TITANS a Flyers. Tieto dve družstvá už raz zviedli boj na ostrie noža, keď v poslednom zápase základnej časti bojovali o postupovú pozíciu do SS skupiny. V tomto súboji hranom 11.januára zvíťazili Titáni o gól 7:6, keď letci nezvládli prvý polčas a prehrali ho 1:6. Očakáva sa teda neľútostný a vyrovnaný súboj nielen o bronzové medaile, ale aj o právo účasti na na Malohontsko - Novohradskom pohári 2014. Terímny zápasov sú 21.3., 28.3. a v prípade potreby rozhodujúci súboj 4.4.
Hráčom a fanúšikom MFL pripomíname možnosť objednania si individuálnych kartičiek hráčov tých družstiev MFL, ktoré už skončili so súťažou. Objednať si ich je možné osobne, alebo aj e-mailom na fbcslovan@gmail.com.

Program zápasov 21.3.
19:50 TITANS - Flyers (vzájomné zápasy v sezóne 13:11, 7:6, rozhodujú Gálik, Radnóti)
20:40 Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky (vzájomné zápasy v sezóne vzájomné zápasy: 3:0, 3:4, 3:3, rozhodujú Bíro, Mázik)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode