Magazín MFL (15): FBC Panthers

11.03.2014 08:08

Absolútnym nováčikom v MFL bolo družstvo s názvom FBC Panthers. Do súťaže ho prihlásil vôbec najmladší vedúci družstva v histórii MFL, ešte len 15 ročný Rišo Vaškúti. Dal dohromady partiu svojich kamarátov a známych podobného veku a hybáááj plávať v hlbokých vodách MFL.

A veru spočiatku to vyzeralo na rýchle utopenie sa. Avšak dobrých ľudí je stále dosť a tí prišli Panterom na pomoc ani Pamela Andersonová v oranžových plavkách Baywatchu :) Družstvo sa síce naďalej posilňovalo mladíkmi (medzi ktorými sa najstarší hráči v družstve - Mišo Maďar, či pán Jozef Dobrocký museli cítiť ako v škôlke), tí však mali viac skúseností zo školského florbalu a priniesli kvalitu, rýchlosť a kombinačný miniflorbal. Keď sa ustálil aj brankársky post, šlo družstvo výkonnosťou strmo nahor a v polovici sezóny sa veru každý zápasu s Pantermi obával.

Pre pravidelné získavanie bodov sú však potrebné aj skúsenosti, nuž túto sezónu Panterom play off ušlo. S hráčmi FBC Panthers sa však určite (a z pohľadu organizátora radi) stretneme pri miniflorbale aj v budúcnosti.

Štatistiky:
Počet hráčov:
24
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 79 / 3,6
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 243 / 11
Najlepší strelec: Mišo Mišurák, 18 gólov
Najviac bodujúci hráč: Mišo Mišurák, 25 bodov (18+7)
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Gál Kristián - Hrivnák Filip, Nosáľ Marián, Mišurák Michal
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 8.miesto

Zhodnotenie sezóny s vedúcim družstva Rišom Vaškutim (RV):
R: Ako vôbec najmladší vedúci družstva v dejinách MFL si mal odvahu prihlásiť družstvo do ligy. Bol si prekvapený jej úrovňou, čakal si ťažšie, alebo ľahšie zápasy?
RV: Bál som sa ako ma ostatní vedúci zoberú, vzhľadom na môj vek. Prekvapený som veľmi nebol, ligu som sledoval od začiatku 2.ročníka. Čakal som vyrovnanejšie zápasy, nečakal som, že na začiatku sezóny začneme tak hrozne - výsledky 1:18, 3:22 a 2:17! Potom sme začali trénovať a verbovať hráčov. A ukázali sme ostatným, že máme šancu držať krok.
R: Splnila liga Tvoje očakávania?
RV: Áno. Aj napriek tomu, že sa mi pôvodne nepáčil nový systém 3+1, sa mi po prvom turnaji zapáčil.

R: Prečo ste si zvolili práve názov FBC Panthers?
RV: Ja som spočiatku tím zakladal so spolužiakom Adamom N., s ktorým sme spoločne vymysleli tento názov.  A nikto sa nesťažoval...
R: Aké umiestnenie si očakával pred sezónou?
RV: Poviem pravdu - ja som očakával spočiatku posledné miesto, ale ako stúpali naše výkony, stúpali aj naše očakávania. Preto ma 8.miesto mrzí, ale aj teší :)
R: Spočiatku ste mali problémy so zložením družstva, museli ste ho priebežne dopĺňať, aby sa stalo konkurencieschopným. Ktorí hráči najviac prispeli k tomu, že sa z vás stalo silné družstvo?
RV: Jednoznačne Dominik Múčka! Teraz mnohí listujú v štatistikách, že kto to je?! Je to osoba ktorá zohnala väčšinu hráčov, ktorá nás ťahala celú sezónu. Ďalej to bol Mišo Maďar, ktorý už pred sezónou v prípravnom zápase proti Dynamu ukázal, že bude mať rešpekt nielen v tíme, ale aj v lige. 

R: V sezóne ste vyskúšali až 24 hráčov. Kto bol podľa Teba členom základnej trojky?
RV: Základná trojka hrala v zložení Hrivnák - Vaškúti - Maďar. Veľa zápasov sme dokázali betónovať, keď sme boli na ihrisku dokázali sme neinkasovať od Kružna, či dokonca od Flyers. Ale góly dávali skorej Miháľ a Mišurák...
R: Na ktorý zápas v sezóne najradšje spomínaš?
RV: Fú je ich veľa - naša prvá výhra nad jundgendom, výhra 7:5 nad Buldozérmi, keď som sa dostal ako brankár do zostavy kola. A zápas s Vlkmi 5:9, v ktorom mužstvo, ktoré hrá o titul, bolo ohrozované partiou mladíkov z chvosta tabuľky.
Na záver by som chcel poďakovať Igorovi Golianovi a Matesovi Blahutovi, že nám celú sezónu pomáhali.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode