Magazín MFL (14): Začína sa semifinále!

06.03.2014 08:08

Minulý týždeň sa zvýšil počet družstiev, ktoré ukončili svoju púť v MFL na tri. Ďalších šesť družstiev však v sezóne pokračuje ďalej!
Samozrejme najzaujímavejšie budú semifinálové série, v ktorých sa rozhodne o finalistoch tretieho ročníka MFL. V prvom piatkovom semifinále proti sebe nastúpia Dynamo a Titáni. Vzájomné zápasy týchto družstiev prinášali počas sezóny miniflorbal najvyššej kvality. Titánom sa však v štyroch zápasoch podarilo ukoristiť Dynamu len jeden bod. V Dyname je ale veľká maródka, ktorá im zabránila nastúpiť na posledný zápas nadstavbovej časti proti Vlkom.
Čo na stav vo svojich družstvách hovoria tímoví vedúci?
Igor Golian: Liečime sa tažko, my starší niečo vyliečime a iné si zraníme :) Ja osobne som poliečil ruku, ale v piatok žial kvôli natiahnutému svalu na nohe nebudem mocť nastúpiť. Samo Sarvaš má zlomenú ruku, Vlado Ružinský sa doliečuje po operácii ucha. No do druhého semifinálového zápasu by mal naskočiť. Lenty to v piatok skúsi a uvidíme či mu to noha vydrží...
Mates Blahuta: Ja osobne som rád že sme hrali už teraz vyraďovačku. Nevypadli sme zo zápasového rytmu, mali sme možnosť si vyskúšať viacero alternatív ako hrať. Z počutia viem, že v Dyname malo u viacero hráčov zdravotné problémy, čiže im voľno zrejme prišlo vhod.

R: Kde vidíte silné a slabé stránky vášho semifinálového súpera?
Igor Golian: Medzi silné stranky Titanov patrí určite koncovka, dokážu skórovať z každej pozície či z diaľky, alebo dorážkami aj z pološancí. Návrat Janyho Blahutu do zostavy ich veľmi posilnil. Slabé stránky? Uvidíme ak postupíme do finále. Ak nepostúpime, tak asi nemajú žiadne :)
Mates Blahuta: Je to ťažko povedať, ak naverbujú dostatok hokejistov tak budú hrať rýchlu, tvrdú, útočnú hru. Ak by prišli v oldschool Diviackej zostave, čo však nepredpokladám, tak by ich výhodou bol pomalý defenzívný štýl, strely z diaľky, kľud na hokejke. Najväčšia ich slabina je, že nemajú Jula, Janca a našu povahu.
 

Druhé semifinále dalo dokopy Vlkov a lučenských Flyers. Vo vzájomných zápasoch tejto sezóny dominovali Vlci, naposledy však proti sebe hrali ešte v prvom posviatočnom kole a medzitým pretieklo veľa vody dolu Rimavou i veľa alkoholu dolu krkmi po víťazstvách Letcov. Práve víťazstvá sú pre družstvo vzpruhou. Pripomíname, že Flyers majú za sebou ťažkú štvrťfinálovú sériu, nuž sme sa opýtali Peťa Bíra, koľko a ako oslavovali postup do semifinále.


Peťo Bíro: Kapitán sa pripravil dobre, pretože akonáhle sme zavreli dvere do šatne buchol šáňo, dačo sme si pokričali, dakto sa hodil od radosti aj o zem. Následne zo zázračného vaku vytiahol pred halou nejakú tú limonádu pre dospelých, nálada sa udržiavala počas celej cesty a doma sme už zakotvili v našom obľúbenom podniku. Následne sme išli pozrieť videozáznam zápasu, po ktorom sme sa v dobrom duchu rozišli na dve hodiny, aby sme sa opäť stretli v podniku a pokračovali v oslave historického postupu do semifinále do neskorých hodín :)
R: Čo hovoríš na vášho semifinálového súpera?
Peťo Bíro: Jeho silnými stránkami sú určite zohratosť, fyzická kondícia, herná inteligencia, taktická vyspelosť, obojručne hrajúci rýchlik Mišo Radnóti, špecialista na buly Rišo Totkovič. Slabé stránky som si asi ani nevšimol, pamätám si z tých dvoch zápasov zo základnej časti len toľko, že akonáhle sme sa gólovo priblížili, hopli nám tri góly navrch :D ale určite ich niekde majú a je na Flyers aby sme ich našli. Uvidíme či sa nám to podarí.

Neublížila zápasová prestávka Vlkom? Na túto otázku zodpovie najlepšie ich vedúci:
Matej Sojka: Dúfam že nám trojtýždňová prestávka prospela. Kedže niektorí hráči z nášho mužstva hrávajú aj 2.slovenskú ligu, tak si myslím, že až tak zo zápasového rytmu sme nevypadli. Ale niečo iné je hrať 5 proti 5 a iné 3 proti 3. Myslím si, že sa po pár striedaniach vrátime do nášho zápasového rytmu, a Erik si po pár úspešných zákrokoch pripomenie svoje výborné výkony zo základnej časti a vychytá nám postup do finále.
R: Čo hovoríš na štvrťfinálového súpera?
Matej Sojka: Ich sila je založená na stabilne dobre chytajúcom brankárovi, okolo neho majú dobre vystuženú obranu plus keď  sa k tomu pridajú rýchli a nepríjemní útočníci, bude to pre náš tím náročná séria. Ich slabšou stránkou sú niekdy zbytočné vylúčenia, po ktorých pykajú golmi z oslabení, čo ich stálo v základnej časti niekoľko bodov.


Okrem týchto súbojov uvidíme aj prvý zápas o 5.miesto v súťaži, v ktorom sa stretnú neúspešní štvrťfinalisti. Kto z nich nájde viac motivácie sa uvidí už v piatok od 19:50. Po tomto intre už nasledujú sľubované semifinálové zápasy, najprv od 20:40 Dynamo - TITANS a po nich Vlci proti Letcom. Verím, že toto obsadenie ľudí na tribúny priláka a tí čo prídu uvidia skvelý miniflorbal!

Program zápasov v piatok 7.3.2014
19:50 Slovagre – Buldozéri A.C.A.B. (vzájomné zápasy v sezóne 12:6, 4:7, rozhodujú: Benda, Alušík)
20:40 Dynamo Diviaky - TITANS (vzájomné zápasy v sezóne 8:7, 8:6, 7:5, 8:8, rozhodujú: Radnóti, Bíro)
21:30 Čiernolúcki Vlci - Flyers (vzájomné zápasy v sezóne 9:2, 12:8, rozhodujú: Gálik, Mázik)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode