Magazín MFL (12): Julo Kováč = postrach brankárov

21.01.2014 22:44

V piatok pokračuje nadstavbová časť súťaže ďalšími troma zápasmi. Za šláger kola je možné označiť súboj v SuperSkupine medzi Titánmi a Vlkmi, keďže výsledok tohto zápasu veľmi vážne zamieša nádejami oboch družstiev na priamy postup do semifinále play off. Preto sme (R) oslovili dvoch protihráčov, ktorých mikrosúboj na ihrisku bude zaujímavé sledovať - najviac bodujúceho hráča v súťaži Jula Kováča (JK) a druhého najúspešnejšieho brankára v súťaži Erika Kónyu (EK). Obaja boli nominovaní aj do výberu hviezd MFL a poskytli zaujímavé informácie o sebe a nálade vo svojich družstvách.

R: Julo, v minulej sezóne si sa stal najlepším strelcom i najviac bodujúcim hráčom v súťaži. V tejto sezóne si znova ako odtrhnutý vagón. Ako to robíš?
JK: Je to tým, že mám okolo seba veľmi dobrých spoluhráčov, ktorí mi dokážu vypracovať gólovú príležitosť a ja sa ju snažím vždy využiť. Samozrejme aj mne sa už veľa krát stalo, že som napríklad netrafil prázdnu bránu, alebo ani len loptičku. Je to o šťastí. Minulú sezónu sme hrali systém 4+1 a naša ”štvorka” bola podľa mňa dosť silná. Nemali sme dostatok hráčov na striedanie a často sa stávalo, že sme s Matesom potiahli celý zápas bez striedania. Tým pádom sme boli non stop na hracej ploche a preto boli tie štatistiky také vysoké. V minulej sezóne som sa perfektne zohral s naším obrancom Janym a preto ma dosť mrzelo, že kvôli jeho zraneniu nemohol nastupovať na začiatku sezóny. Tento rok sa hrá novým hracím systémom a naša zostava sa rozrástla. Systém 3+1 priniesol väčší priestor na hracej ploche, tým pádom môžem častejšie ohroziť súperovu bránu alebo nahrať niektorému Titánovi na gól.

R: Ročník po ročníku je na Tebe badateľnejšie pôsobenie činiek - nebojíš sa že zväčšovaním svalovej hmoty stratíš rýchlosť?
JK: Ale áno. Tento rok sa cítim pomalší. Ale nemyslím si, že by to bolo dôsledkom svalovej hmoty. Minulú sezónu som cítil, že som rýchlejší, aj som dokázal kondične uhrať cely zápas. No tohto roku sme mali aj trojtýždňové pauzy a človek vyjde z tempa. Túto sezónu som o dosť pomalší, no budem sa to snažit napraviť :-)

R: Kde je Tvoje obľúbené miesto na ihrisku?
JK: Nemám svoje obľúbené miesto. Všetko záleží podľa zvolenej taktiky, či budem hrať útočníka alebo obrancu. Ale najlepšie mi je niekde pred súperovou
bránkou, kde môžem vystreliť. Tento rok som dosť často aj na trestnej lavici. Nie že by mi tam bolo super :-) ale niekedy urobím dosť nepochopiteľnú chybu a iba oslabím náš tím. Spoluhráči mi to potom vždy vyčítajú, hlavne Peter Mrnka, ktorý mi rád počíta mínusky.

R: Aké vlastosti má Tvoja florbalka? Čo musí florbalka spĺňať na to, aby si si povedal, že je to dobrá palica?
JK: Moja florbalka je značky EXEL. Jej tvrdosť je 2.7 a som s ňou nadmieru spokojný. Mal som už aj hliníkovú palicu ale tá sa mi ohla ako luk už v šatni pred zápasom. Takže pokiaľ je palica dosť tvrdá a čepeľ mierne zahnutá vtedy je to pre mňa dobrá palica.

R: Ako predpokladáš, že dopadnú Titáni v 3.ročníku MFL? Kto bude na ceste za týmto cieľom podľa Teba ten najväčší súper a prečo?
JK: Toto je dosť ťažká otázka. Začne sa play off a tam je všetko otvorené. Často sa stalo, že sme v dôležitom zápase spravili chybu a prehrali sme o gól. Ale pokiaľ budeme dodržiavať svoje pokyny, ktoré si v zápase povieme, ja nebudem zbytočne vysedávať na trestnej lavici a budeme častejšie strieľať, tak si
myslím, že Titani majú šancu na úspech. Dokázali sme si to aj výhrou nad Vlkmi, že sme ešte nevyhasli a nezabudli hrať florbal. Táto sezóna bola pre nás
všelijaká, takže ja osobne budem rád, keď sa Titani umiestnia v prvej trojke. A za nášho najväčšieho súpera pokladám asi Dynamo. S nimi to boli vždy ťažké, no zároveň dobré zápasy.

R: ko dopadne piatkový zápas proti Vlkom?
JK: Ak budeme tak dobre naladení, ako pred zápasom proti Slovagre, tak by sme mohli uhrať dobrý výsledok.

R: Teba Erik sa najprv opýtam - prečo si si vlastne kľakol do florbalovej bránky? Nechcel si sa radšej po ihrisku naháňať s loptičkou?
EK: Prečo bránka a nie hokejka? No rád by som si aj zahral, ale chalani z tímu ma chceli vyskušať na treningu v bráne, lebo na strednej som chytal za školu. Asi sa im zapačilo, že som tam, aspoň im nezavadziam na ihrisku :)

R: Prečo chytáš práve za Vlkov?
EK: Ešte minulú sezónu spomínal Mišo Sojka, že by chceli spraviť vlastný tím a pýtal sa ma, či by som nechcel hrať s nimi. Slovo dalo slovo a som tam. Vôbec neľutujem, lebo sme dobrá partia nie len na ihrisku, ale aj mimo neho.

R: Predstav sa - akým iným športom sa venuješ? Kam to v nich chceš dotiahnuť?
EK: Kým som bol na strednej, tak som sa venoval zápaseniu, no teraz som prešiel na MMA, na čo ma naviedol moj brat. MMA sa chcem venovať minimálne kým neskončím výšku a ak sa bude dať, tak aj neskôr popri práci. Nemám nejaká extra plány v tomto športe, skôr iba tak sem-tam nejaká suťaž a tak...

R: Máš ako brankár nejakého zvlášť neobľúbeného strelca, alebo zvlášť neoblúbené súperovo družstvo?
EK: Tak kto je "postrach" brankárov asi všetci vieme - pre tých čo nevedia je to Julo Kováč :) No ale nemôžem povedať, že by bol môj neobľúbený strelec, len jeho strely sú občas nepríjemné a zaskočujúce. Nemám nejak extra vyčlenené, ktorý tím mám rád a ktorý nie, snažim sa brať všetky tímy rovnako a mať rešpekt pred každým jedným hráčom - či už to je spomínaný Julo Kováč, alebo hociktorý iný hráč MFL.

R: Ako sa ako brankár najlepšie naladíš pred zápasom? Čo Ťa v bránke počas zápase najviac vyburcuje? Ako nestratiť koncentráciu?
EK: Pred zápasom sa najlepšie naladím, keď je v šatni dobrá nálada a ideme na ihrisko s úsmevom. Myslím si, že každného jedného brankára najviac vyburcujú uspešné zákroky, čím viac, tým lepsie :). Nuž priznám sa, že občas som koncentráciu stratil a boli z toho nepríjemné situácie, ale snažim sa sledovať loptičku, ako sa len da a počas ťažších zápasov obzvlášť.

R: Ako dopadne piatkový zápas proti Titánom?
EK: No dúfam, že lepšie ako ten minule :)

Okrem tohto šlágra v prime - time od 20:40 sa odohrajú ďalšie dva zaujímavé zápasy. Piatkový program otvoria Flyers svojim prvým zápasom v SA skupine proti Kružnu, ktoré má už premiéru v SA za sebou a určite s ňou nebola spokojnosť. Pre obe družstvá to bude dôležitý duel pre priblíženie sa k play off. V poslednom zápase dňa sa Slovagre, ktoré nezvíťazilo štyri zápasy v rade pokúsi o reštart proti vo veľkej pohode hrajúcemu Dynamu Diviaky.

Program zápasov a obsadenie rozhodcov v piatok 24.1.2014:
19:50 Flyers - Kružno (SA, vzájomné zápasy 7:5, 8:3) rozhodujú: Radnóti, Mázik
20:40 Vlci - TITANS (SS, vzájomné zápasy 8:7, 11:7, 4:5) rozhodujú: Tóth, Kováčik
21:30 Dynamo - Slovagre (SS, vzájomné zápasy 7:9, 10:10, 8:3) rozhodujú: Totkovič, Brozman

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode