Magazín MFL (11): Poviedka o malom "playoff"

07.01.2014 18:18

V prvom novoročnom magazíne - pred posledným kolom základnej časti a prvým kolom nadstavby - sa nemôžme nevenovať zápasu TITANS - Flyers! Obe družstvá v tabuľke bojujú o 4.priečku zaručujúcu play off a 6 kvalitných zápasov v SS skupine. Ako naschvál ich žreb zviedol do vzájomného súboja práve v poslednom kole. Nuž sme vyspovedali vodcov oboch družstiev - za Titánov na naše (R) otázky odpovedal Mates Blahuta (MB), za Flyers Peťo Bíro (PB).

R: V základnej časti ste odohrali 15 zápasov. Ako si spokojný s výkonmi družstva v nich?
MB: Táto sezóna sa od začiatku nevyvíja podľa predstáv, veľmi nešťastné dlhodobé zranenie Janyho, nášho obranného wallu nás dosť poznamenalo. Osobne si myslím že náš tím je silnejší, ako bol minulý rok, je v ňom viac hráčov, ktorí vedia ovládnuť hru, no ako keby chýbala tá správna chémia a nevedeli sme sa spojiť, odhodiť svoje hráčske egá a obetovať všetko pre tím... Minulý rok sme na ihrisko prišli ako armáda v ktorej každý stál za každým, či s výhrou alebo prehrou, ale odchádzali sme so spoločnou hrdosťou na tím.  Stále dúfam že to príde. Ešte nie je pozde. S čím som spokojný je ofenzíva, najviac gólov v súťaži dal náš tím, najlepší strelec aj nahrávač je Titan. Nudné zápasy určite nemáme. Nespokojný som s našou defenzívou, čím viac sa na ňu sústredíme, tým je to často horšie. Návratom Janyho a uvedením Dadeeho by sa to malo vystužiť. Ďalšia vec sú vylúčenia, nie je možné, aby sme každý zápas hrali oslabovku kvôli tomu, že dá hráč lopte hlavičku, chytí ju do ruky alebo dakoho prebije cez mantinel... Veľa zápasov sa tým stratilo. Spokojný som s niektorými novými posilami. Palicu som ešte nezlomil nad nikým.
PB: Za celú sezónu prevažuje spokojnosť. No boli chvíle, keď sme sa veľmi hnevali či už na seba resp. spoluhráčov - všetci sme si spytovali svedomie veľa krát, ani nie tak po prehrách ako individuálnych chybách a nedodržaní taktiky.

R: Na ktorý z doterajších súbojov spomínaš v dobrom a ktorý by si najradšej odohral znova?
MB: Je to paradox, lebo to bolo trápenie, ale s láskou spomínam na prvý duel proti vlkom, ktorý sme hrali cez víkend ako druhý zápas: nastúpili sme štyria hráči a brankár, rozbití na sračky po prvom zápase a nebyť dvoch vylúčení, uhrali by sme to. Tá tesná prehra bola veľmi trpká, nezaslúžili sme si ju. Takže verím že bude ešte možnosť na reparát. Takisto súboj s Korvínom z Dynama bol zaujímavý, mám rád výzvy. Repete by som rád dal určite proti Slovagre, s ktorými sme presrali dva zápasy.
PB: V dobrom spomíname na prvý duel so Slovagre a súboje s Kružnom, v ktorých sme aj splnili, čo sme si povedali. Čiernym bodom sezóny boli duely proti Dynamu a Vlkom, v ktorých sme emočne vybuchli, no a posledný duel so Slovagre, kde pri nás nestálo štastie priklincované aj mojou osobnou chybou, z ktorej padol víťazný gól.

R: Aký recept bude v piatok platiť na súpera?
MB: Hrať rýchlu útočnú hru, veľa strieľať, tvrdo a rázne brániť. To je to, čo chceme hrať od začiatku súťaže, zostavu už nato máme. Už žiadne výhovorky!
PB: Udržat emócie na uzde, bude to enormne vypäté stretnutie po každej stránke. Hrať svoju hru, dodržovať taktiku, ktorá sa už pripravuje :), no a hlavne je potrebné štastie, ktoré zohrá najdôležitejšiu úlohu.

R: Bude to znova prestrelka ako naposledy (13:11 pre Titánov)?
MB: Myslím, že bude to znovu útočný zápas, aj keď určite to nebude také bezhlavé ako naposledy. Každý bude hrať tak, aby spravil čo najmenej chýb, predsa je to pre nás doteraz najdôležitejší zápas. Treba sa k tomu aj tak postaviť. Ja mám veľkú vieru v náš tím a každého ktorý je v ňom. Verím, že v momentoch keď ide o všetko sme schopní všetkého!
PB: Titanov máme asi najradšej z celej súťaže, najviac nám typologicky, herne aj povahovo sedia. Iróniou je, že sa stretávame práve takto a tak sa uvidí čo vymyslia oni na nás a mi na nich ale určite padne viac ako 10 gólov.

R: Titánom k istote play off stačí aj remíza. Dá sa vôbec hrať na remízu?
MB: Podľa mňa nie, tí čo príliš taktizujú a snažia sa hrať opatrne, neprehrať a podobne, väčšinou vyhoria. My musíme vyhrať hlavne kvôli sebe, aby sme si dokázali že to stále vieme. Postup medzi TOP 4 bude odmena. Ak nevyhráme, nezaslúžime si prvú skupinu a mali by sme sa nad sebou zamyslieť. Týmto nechcem uraziť alebo podceniť Flyers. Hrajú zaujímavý útočný florbal.

R: Flyers potrebujú k istote play off zvíťaziť. Kto strelí víťazný gól?
PB: Netuším, kto bude ten hráč, ktorý bude ospevovaný a ktorý vstrebe najviac pív po zápase od spoluhráčov. Viem ale to, že určite bude preňho hrať celý tím ;) Dôležitý bude každý gól a ešte dôležitejšie koľkým gólom zabránime.

R: Čo psychická odolnosť Frniho? Udržíš ho na uzde?
MB: Frnky má tento rok výkony ako na hojdačke, bohužiaľ najviac doplatil na zníženie počtu hráčov na ihrisku, pretože lieta zostavou. Viem, že je ťažké hrať na úrovni, keď v každom zápase hrá s inými spoluhráčmi, na inom poste, inú rolu. S tým je ťažké sa vyrovnať. Čo sa týka jeho psychiky, ak nezlomí zas hokejku alebo nedostane cudzou hokejkou po hlave, tak bude v pohode. Frni patrí medzi najväčších makáčov v súťaži, atletickú nevýhodu vyrovnáva svojím zápalom a bojovnosťou a preto je pre nás cenný. Porno šortky sa vrátia do hry.

R: V družstve Flyers je tiež dosť nervákov. Opýtam sa na Martina Pajtáša - udržíš ho na uzde?
PB: Myslím, že našu 38 udrží v pohode cieľ za ktorým ideme. Bude sa venovať hre a tým pádom bude platný hráč, kedže hráme tak dôležitý duel.

R: Nech to už dopadne akokoľvek, šanca na play off bude žiť aj v prípade prehry. Zápasy v ktorej skupine by sa Ti v nadstavbe viac páčili - v SA či SS?
MB: Prepad do skupiny SA bude pre nás určite obrovským sklamaním. Často sa v športe stáva, že tím čo vyzerá na papieri nadupane nakoniec vyhorí, lebo mu niečo chýba. Verím že to nebude náš prípad. Chceme sa dostať pred PlayOff do najlepšej možnej formy, takže potrebujeme hrať s najlepšími. Preto by sa mi páčili zápasy s každým v SS, je tam vyššia úroveň, väčšia rivalita, viac florbalu.
PB: Verím, že nás playoff neminie, ale bolo by to pre nás pomyselným zadosťučinením byť v top 4, aj keď v podstate ešte o nič nejde. Splnili by sme totiž predsezónny cieľ. Ak sa tam nedostaneme, sklamanie bude veľké, no bude trvať len do prvého zápasu v SA skupine :)

K tomu niet čo viac dodať, kto chce vidieť malú generálku na play off, podporiť svojich obľúbencov v jednom, alebo druhom družstve, nech je v piatok o 20:40 v Telocvični ZŠ M.Tompu!
V piatok však budú hrať aj ďalšie štyri družstvá. Pred šlágrom dňa si dajú generálku na SA skupinu Kružnianci a Panteri. Od pol desiatej si to zas rozdajú Dynamo so Slovagre, ktorí sa riadením osudu stretnú aj v sobotu vo svojom prvom súboji SS skupiny.
V sobotu potom odohrajú po dva zápasy družstvá z SS skupiny, po jednom zápase družstvá z SA skupiny. Voľno bude mať nešťastník z dvojice TITANS - Flyers.

Program zápasov a obsadenie rozhodcov v piatok 10.1.2014
19:50 FBK Kružno - FBC Panthers (Bíro, Mázik)
20:40 Flyers - TITANS (Totkovič, Radnóti)
21:30 Dynamo Diviaky - Slovagre (Totkovič, Radnóti)

Program zápasov a obsadenie rozhodcov v sobotu 11.1.2014
11:30 Čiernolúcki Vlci - UM4 (Kostovič, Alušík)
12:20 Dynamo Diviaky - Slovagre (Sojka, Hriň)
13:10 FBK Kružno - 8Jugend (Lentovský, Farkaš)
14:00 Slovagre - Čiernolúcki Vlci (Hriň, Alušík)
14:50 Dynamo Diviaky - UM4 (Totkovič, Radnóti)
15:40 Buldozéri A.C.A.B. - FBC Panthers (Tóth, Mázik/Lentovský)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode