Magazín MFL (13): FBK Kružno

04.03.2014 08:08

Mužstvo FBK Kružno určite nebude v dobrom spomínať na sezónu 2013/2014 v MFL. Napriek tomu, že herne dokázali byť vyrovnaným súperom všetkým družstvám v lige, nemali najhorší útok, ani najhoršiu obranu v súťaži, skončili napokon na ligovom chvoste. Zásluhu na tom má najmä katastrofálne vystúpenie v nadstavbovej SA skupine. V základnej skupine totiž hráči z Kružna získali pohodlných 11 bodov, čo bolo síce menej, než očakávali, ale pripisovalo sa to zlému štartu do súťaže, ktorý Kružnianci nezachytili. V nadstavbe však prehrali všetky štyri zápasy a namiesto play off im v rukách zostalo 9.miesto.

Štatistiky:
Počet hráčov: 13
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 122 / 6,1
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 132 / 6,6
Najlepší strelec: Mišo Kmeť, 25 gólov
Najviac bodujúci hráč: Mišo Kmeť, 40 bodov (25+15)
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Giertli Lukáš - Kosorín Martin, Kmeť Michal, Kováčik Peter
Umiestnenie v ročníku 2012/2013: 4.miesto
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 9.miesto

Posezónny rozhovor s vedúcim družstva Peťom Kováčikom (PK):
R: Kružno skončilo v MFL 2013/2014 napokon prekvapivo až posledné. V čom vidíš príčiny?
PK: Príčinu treba hľadať v celom mužstve. Nezvládli sme zápasy s papierovo slabšími mužstvami. Keď si zoberieme zápasy s 8Jugend tak sme s nimi získali len 1 bod. Ostatné dva zápasy sme prehrali. Veľkú rolu tu hrala aj tímová nezohratosť. Na ostatných tímoch bolo vidieť kto trénuje a kto nie.

R: Ciele boli vyššie, hovorili ste o obhajobe 4.miesta. Nezväzovalo Vám to nohy?
PK: Myslím si že ani nie, všetci sme chceli dosiahnúť čo najlepší výsledok, či už zopakovať 4. priečku, alebo sa posunúť o niečo vyššie. No bohužiaľ nevyšlo ani jedno, ani druhé a prepadli sme sa až na úplné dno tabuľky.
R: Ušiel vám začiatok sezóny, dlho ste boli bez víťazstva. Čím to, že ste sa na začiatku nepresadzovali?
PK: Na začiatku sezóny sme sa na ihrisku hľadali. Dokázali sme v prvých zápasoch, že florbal hrať vieme a potrápili sme najväčších favoritov. Trápili nás dve hlavné stránky OBRANA a KONCOVKA, kde sme veľa inkasovali a nedokázali sme na góly súperov odpovedať. Nestačili nám góly len Miša Kmeťa, ktorého by som chcel týmto aj vyzdvihnúť. Najmä v tých úvodných kolách sa mu mimoriadne darilo. Čo sa týka obrany robili sme veľa chýb a v niektorých zápasoch nevyšiel zápas ani nášmu brankárovi.. Ale postupne sa zlepšuje a verím že bude len napredovať.


R: Pozitívom je, že ste odohrali s každým vyrovnané zápasy, potrápili ste aj najlepšie družstvá v súťaži. Ktorý výsledok si najviac ceníš?
PK: Áno to je asi jediné pozitívum na tejto sezóne. Najviac si cením zápasy proti Vlkom 6:6 a 5:4 a proti Slovagre 10:10. Asi v týchto zápasoch sa nám podaril hrať FLORBAL.
R: Veľa zápasov ste mali dobre rozbehnutých, ale nedotiahli ste ich do víťazného konca. Toto je stará choroba Kružniancov, aj minulú sezónu to bolo tak. V čom to je podľa Teba?
PK: Myslím, že je to v koncentrovanosti, uspokojenie sa s výsledkom a veľakrát v častých a zbytočných vylúčeniach.
R: Florbalky ste už nadobro odložili, či si chodíte len tak niekde zahrať?
PK: Zatiaľ sú odložené. Ale verím že sa pár krát zídeme a zahráme si... A samozrejme zabavíme sa tohtoročnom TUKA CUP-e. Kde budú všetci opäť vítaní :-D
R: Budeš sledovať záver súťaže? Ak áno, komu budeš držať palce? Kto bude podľa Teba majstrom?
PK: Áno určite budem.... Na víťazstvo mám dvoch ašpirantov. Držím palce tímu FLYERS, ktorý ma milo prekvapili so svojou hrou. Ak by sa to im nepodarilo, tak to prajem Čiernolúckym Vlkom...

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode