Lukáš Nôta na čele bodovania Extraligy!

19.10.2019 21:05

V piatok 18teho oslavovali meniny Lukášovia. Pri tejto príležitosti sme gratulovali nášmu odchovancovi Lukášovi Nôtovi, no najmä sme mali veľmi dobrý dôvod ho vyspovedať. Ako je známe, Lukáš po minulosezónnom hosťovaní v 1.lige mužov za DTF Detva v novej sezóne zamieril na prestup k juniorom Dukly Banská Bystrica hrajúcim Extraligu. A 18 ročnému Rimavskosoboťanovi sa v nej mimoriadne darí v individuálnych štatistikách, keď je na čele poradia najproduktívnejších hráčov i strelcov!

Že to nie je malá vec, o to svedčí aj nedávne vyjadrenie reprezentačného trénera slovenských mužov Radomíra Mrázka, ktorý povedal na plné ústa to, čo niektorí extraligoví dinosauri neradi počujú "Keď som videl extraligu juniorov, celkom úprimne a otvorene, je oveľa kvalitnejšia a florbalovejšia ako extraliga mužov."
 
Ďalej už má slovo Lukáš Nôta
 
Gratulujeme! Čím to, že sa Ti tak strelecky darí?
Keby mi niekto pred sezónou povedal, že budem na čele produktivity juniorskej extraligy, tak by som mu, zrejme, neveril. S chlapcami v útoku si herne rozumieme a často nám to tam padá, aj keď sa stretávame len na zápasoch, keďže som v maturitnom ročníku a tréningy v Banskej Bystrici by boli časovo náročné.
 
Ako sa cítiš v drese Dukly? Poznal si nejakých spoluhráčov?
Väčšinu hráčov z tímu a trénerov Dukly som spoznal počas zápasov dorastu, keď som hrával ešte za Slovan. S niektorými hráčmi som dokonca hral aj na SFC za White Eagles Bratislava. Takže v drese Dukly sa cítim fajn, chalani ma zobrali do tímu úplne v pohode.
 
 
Aké sú Tvoje úlohy na ihrisku?
Hrávam na mojom tradičnom poste, ľavom krídle. Center je Dominik Hutka a na druhom krídle Rišo Míšek. Striedame tri útoky, pravidelne sa objavujem na presilovke a oslabovke, takže si myslím, že priestoru dostávam dosť. Nejaké špeciálne úlohy na ihrisku nemám. Keď je možnosť tak dať gól a taktiež pomôcť v obrannej činnosti.
 
Naša obligátna otázka - aká je Tvoja momentálna florbalka?
Hrávam so Zone Hyper Air Concept, lenže v poslednom zápase sa mi zlomila, takže budem hrávať s náhradnou Zone Hyper Fight Cancer, čo je niečo podobné. S danou značkou som spokojný a pri výbere vhodnej florbalky mi ide najmä o čepeľ.
 
Sledujeme na Tvojom Instagreme, že si sa od jari venoval dlhým behom a zúčastnil si sa hneď niekoľkých súťaží. Čím Ťa to chytilo?
Pred rokom som sledoval Košický maratón a povedal som si, že budúci rok ho zabehnem aj ja. Začal som pravidelne behávať, mal som istý tréningový plán. Po pár mesiacoch som sa zúčastnil niekoľkých 10 km pretekov. Potom prišli polmaratóny a nedávno aj celý Košický maratón. Takže mám odbehnuté od 5 až po 42 km preteky. Najviac sa mi zadarilo v Detve na 5 km behu, kde som skončil druhý. Zabehnúť celý maratón nie je nič ľahké ani po fyzickej, ani po psychickej stránke. Takže určite pre mňa najviac znamená toto podujatie. S behom plánujem pokračovať, zlepšiť si osobné rekordy a potom uvidíme, kedže florbal a beh na dlhé trate sú pomerne rozdielne športy.
 
 
Tvoj florbalový cieľ pre túto sezónu?
Chcel by som čo najviac pomôcť tímu dostať sa do play-off a tam potrápiť popredné tímy juniorskej extraligy.
 
Slovan bude Lukášovi naďalej držať palce!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode