Kvalitné rimavskosobotské derby

28.10.2015 08:08

Rimavskosobotské veľké derby medzi Titans a Dynamom svojou úrovňou a nasadením rozhodne nesklamalo fanúšikov miniflorbalu. Výborne koncentrovane hrajúce Dynamo sa dostalo do dvojgólového vedenia, keď sa okrem Gaba Gálika presadil ex-Titán Kyzek. Do polčasu však "čierni" nielen zrovnali, ale Julom Kováčom šli do vedenia, ktoré už do konca zápasu z rúk nepustili. Postupne totiž zmrazili všetky útočné chute Dynama, zatiaľ čo využívali chybičky v obrane oranžových. Odmenou im bolo konečné trojgólové víťazstvo.
Zápas Vlkov s Retexom sa hral tiež vo vysokom tempe s vysokým pressingom. Retex svoju kvalitatívnu prevahu ukázal v obrane, keď súpera pustil len k 16 tim strelám v zápase. Na druhej strane sa prekonával výborný Erik Kónya. Ani to však na body nestačilo, pretože Vlci nezvládli úvod druhého polčasu, keď im súper ušiel na tri góly.
Lučenské "malé derby" medzi Mačos Lokos a Flyers ovplyvnila zostava Mačos, v ktorej nastúpili len traja hráči zo základu. Zvyšok tvorili nováčikovia. Kým bielo - modrí vládali, pokúšali sa letcom vzdorovať. Tí ale neboli na hlavu padnutí a tak ako súper zvolili spočiatku veľmi opatrné tempo. O góly po premyslených presunoch "zväzkov bombardérov" sa starali Totkovič a Radnótim. Od polovice druhého polčasu bol už výsledok bitky rozhodnutý a práve vtedy dvojička v drese Flyers i rimavskosobotského Slovana vystupňovala tempo natoľko, že sa z toho chudákovi Heňovi Gašparovičovi doteraz točí hlava.


Výsledky Vyššej ligy

Čiernolúcki Vlci - Retex Lučenec 3:6 (1:2)
Nôta Lukáš 2, Rapčan Pali - Jakuba 3, Zadrobilek, Bubenka Jožo, Král

Dynamo Diviaky - Titans Rimavská Sobota 3:6 (2:3)
Gálik, Fazekaš, Kyzek - Blahuta Jany 2, Kováč 2, Blahuta Mates, Kostovič

Flyers - Mačos Lokos 14:3 (3:2)
Radnóti 6, Totkovič 5, Bíro 2, Kurák - Slovák Igor 2, Cigánik

Tabuľka Vyššej ligy

1. Flyers 8b 43:21
2. FBL Retex Lučenec 7b 38:12
3. Titans Rimavská Sobota 7b 40:17
4. Mačos Lokos 4b 24:31
5. Dynamo Diviaky 2b 18:19
6. Čiernolúcki Vlci 2b 23:35
7. FBK Hornets 0b 22:41
8. FBK Kružno 0b 12:44

V Nižšej lige zdvihli hlavu tímy z konca tabuľky. Plön celý jeden polčas vzdoroval Hodejovu, Blue Wings dokonca prvý polčas proti Admirals vyhrávali. V druhom polčase však Slovanistky slabšie kombinovali a unaveného súpera nedorazili. Ten naopak vďaka Kissovým trom gólom napokon získal oba body. V súboji tých lepších tímov Nižšej ligy ťahal za dlhší koniec povarzu Dream Team vďaka Koniarovým gólom a neuveriteľne veľa krát po sebe opakovaným kiksom posledných hráčov Hornets B.

Výsledky Nižšej ligy

FBC Admirals Patriots - Blue Wings 4:3 (2:3)
Kiss 3, Laudár - Čintalanová, Csériová, Szökeová

Torpédo Hodejov - 1.FBCh Plön 7:4 (3:2)
Országh 2, Kurek Jano 2, Gyurcsik 2, Turoň - Iskra 2, Pataki

FBK Hornets B - Dream Team 5:10 (2:2)
Útis 2, Maďar Jaro, Bystriansky, Saška Korytiaková - Koniar 8, Maďar Mišo, Dúžik

Blue Wings - Čiernolúcki Vlci B 1:20 (1:11)
Gondová - Talán 5, Paluchnik 4, Lecsö 4, Nôta Peter 3, Rapčan Adam 2, StatuSS 2

Tabuľka Nižšej ligy
1. Čiernolúcki Vlci B 8b 59:8
2. Torpédo Hodejov 6b 31:10
3. Dream Team 6b 29:21
4. FBC Admirals Patriots 4b 20:22
5. FBK Hornets B 2b 18:21
6. Blue Wings 0b 14:50
7. 1.FBCh Plön 0b 10:49

Zaujímavosti zo zápasov hraných v piatok aj v nedeľu:

  • "Osobne by som chcel streliť nejaký ten gól", plánoval v zápase Dynama proti Titans Peťo Astaloš (viď aktuálny Magazín MFL). Napokon sa nepodarilo, avšak zaznamenal aspoň gólovú asistenciu pri zásahu svojej útočnej dvojičky Kyzeka.
  • Mišo Radnóti nepatrí k hráčom, ktorí by súpera ľutovali a vždy sa snaží nastrieľať toľko gólov, koľko sa len do súperovej bránky zmestí. Po piatku a jeho štyroch góloch v priebehu necelých 100 sekúnd sú s tým uzrozumení aj Mačos Lokos.
  • Vedúci tím tabuľky Flyers ťahá už trojzápasovú sériu dvojciferných výsledkov: Hornets 14:11, Vlci 10:6, Mačos 14:3. Najbližšie by si mali zmerať sily v súboji o špicu tabuľky s Retexom Lučenec, nuž sa potiahnutie tejto série neočakáva...
  • Určite aj samotný Alexander Bystriansky, brankár B-tímu Hornets si pri pohľade na strelcov gólov zo súboja s Dream Teamom pretiera oči - "ako som mohol streliť gól"??? Takže vysvetlenie: V MFL neevidujeme vlastné góly, snažíme sa ich pripísať poslednému súperovi, ktorý sa dotkol loptičky. V prípade vlastného gólu, aký si strelil Kubo Astaloš však aj rozhodcovia zostali bezradní: on ho strelil absolútne neatakovaný pri rozohraní z rohového krížika... Keďže nebolo absolútne možné určiť, komu z Hornets gól pripísať, rozhodcovia ho dali brankárovi Hornets.
  • V tom istom zápase (Dream Team - Hornets B) sme boli okrem spomenutého kuriózneho gólu svedkom famóznych ôsmych gólov Jána Koniara. Po svojom druhom zápase v MFL má na konte už 12 bodov za 11 gólov a asistenciu - vstup do ligy, ako sa patrí!

Program MFL

29.október 2015: štvrtok - Sídlisko Západ

Výnimočne vo štvrtok sa stretnú miniflorbalisti na troch zápasoch MFL. V Nižšej lige o prvé body do tabuľky zabojujú Blue Wings a 1.FBCh Plön vo vzájomnom zápase. Vo Vyššej lige láka najmä súboj "sršňov" s "diviakmi" ako súboj mladosti a skúsenosti. Titáni sú proti Vlkom v postavení favorita zápasu, avšak to samo o sebe body do tabuľky nezaručuje.

20:20 1.FBCh Plön - Blue Wings
21:10 Titans Rimavská Sobota - Čiernolúcki Vlci
22:00 FBK Hornets - Dynamo Diviaky

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode