Junior Ostrava Cup 2015

14.06.2015 18:18


Na turnaj do Ostravy sme vycestovali s tromi prihlásenými kategóriami autobusom. Už cestou tam bolo jasné, že o zábavu bude postarané. Celé tri dni si jej naši mládežníci užili do sýtosti a aj florbalu si zahrali až až.

Starší žiaci
Prvý zápas sme napokon nestihli... Zistili sme, že domáci nemajú poňatia kde vlastne bývajú a bolo im ťažké ukázať na mape, kde sa práve nachádzajú. S orientáciou to bolo o to ťažšie, že sa športový komplex v správe mesta Ostravy rozkladá po celej aglomerácii a každá hala v jeho správe nesie rovnaké meno. V druhom zápase hranom večer sme natrafili na silné mužstvo Škorpión Ostrava, ktoré bolo technické a rýchle. Avšak naši sa nevzdávali a bojovali do konca. Vďaka skvele chytajúcemu Kršákovi odohrali vyrovnaný prvý polčas, avšak konečný výsledok 3:7 pre Ostravu zaslúžene vyjadril rozdiel v kvalite tímov. Na druhý deň nás čakalo mužstvo Tiewaz Hranice, ktorému sme podľahli v závere najmä pre trápenie sa v koncovke. Boli sme však behavejším tímom. Škoda prehry, kvôli ktorej nás vo štvrťfinále čakal silnejší súper - poľská Olympia Lochow. Po chybách v obrane sme prehrávali v prvom polčase 4:0. Žiaci sa ale zozbierali a znížili na rozdiel dvoch gólov. V čase najvyššieho tlaku ale vyrobili ďalšiu chybu v obrane a bolo po zápase. Pochváliť za výkon treba Andreja "Bobríka" Bodora za bojovnosť. Chlapci odohrali na turnaji tri ťažké zápasy a získali množstvo skúseností, ktoré naše nádeje do budúcnosti potrebujú.


Mladší žiaci:
Na poslednú chvíľu sa nám zranila opora v bránke a preto musel Hriňa nahradiť Hlodák, ktorý si počínal výborne. Za prvý zápas si zaslúži celé mužstvo pochvalu, aj keď prehrali 5:2. Celý zápas sa hral štýlom hore-dole a šlo o to, kto bude mať viac šťastia v koncovke. Na druhý deň nastúpili ráno proti domácej Ostrave a na silného súpera nestačili. Chlapci nie sú zvyknutí na takú zápasovú záťaž a v ďalších zápasoch sa už na nich prejavovala únava. Avšak je ich možné pochváliť za vzornú tímovú atmosféru - tak ako počas celej sezóny hrali a prehrávali ako jeden muž (žiak :)

Dorastenky
Dievčence na svojom prvom turnaji nesklamali! Zistili však, kde je konkurencia a koľko toho ešte budú musieť v budúcnosti dotrénovať. Súťažnú premiéru si odkrútili proti tímu z Jeseníku. V tomto zápase sa im podarilo streliť aj prvý súťažný gól, keď sa po skvelej prihrávke Čintalanovej presadila Staššáková. Na druhý zápas nastúpili naše Slovanistky proti Juventusu Odra a získali v ňom svoj prvý bod, i keď s kúskom šťastia naviac mohli aj zvíťaziť. Hráčkou zápasu bola Vašová, ktorá dvoma skvelými prihrávkami našla najprv Staššákovú a potom Vaslíkovú. Na druhý deň nás čakali nabudené hráčky domácich Vítkovíc, ktoré našim začínajúcim dievčatám nadelili 12:0 a hráčky z poľskej Orlety Varšava, ktoré naše tiež nešetrili (8:0). V baráži bol nad sily našich dievčat Třinec, ktorému podľahli 1:4. Čo je však dôležité, hráčky videli, ako vyzerá veľký florbal, nazbierali skúsenosti a veríme že im ešte zostalo veľa chuti do ďalšieho dlhého boja s osudom človeka dobiehajúceho dávno vypravený vlak. Naši muži s ním bojujú už piatym rokom a až teraz získavajú prvé skromné ovocie svojho snaženia. V Slovane spravíme všetko pre to, aby toto "dobiehacie obdobie" trvalo dievčatám kratšie.

Všetci účastníci Junior Ostrava Cupu pochopili, že Slovan je ako jedna rodina, jedna myšlienka, jedno modro-biele dobrodružstvo - je jedno, či práve čakajú na električku, či bojujú na palubovke!

Účasť na turnaji nám okrem rodičov detí pomohli svojim finančným príspevkom zabezpečiť spoločnosti best Automax s.r.o. a RSNET s.r.o., ktorým za to pekne ďakujeme.

Môj, Tvôj, náš SLOVAN! 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode