Horehronec: Víťazstvo po bojovnom výkone

02.10.2018 08:46

FBC Horehronec, v ktorého drese sa v tejto sezóne predstavia hráči A-tímu Slovana, odštartoval novú sezónu víťazstvom nad favorizovaným FPS Banská Bystrica. Boli pri tom aj traja Slovanisti.

FPS Monacor Banská Bystrica - FBC Horehronec 8:9 (2:2, 3:2, 3:5)
Góly FBC Horehronec: Rapčan 3, Martiník 2, Štulajter, Kučera, Struhár a jeden gól si strelili Bystričania vlastný
Zostava FBC Horehronec: brankár Radnóti (! vysvetlenie v texte) - Kučera, Franko, Rapčan - Struhár, Rojík, Štulajter, Mesaros, Martiník a kapitán Dušan Šándor

Vyjadrenie vedúceho klubu FBC Horehronec Dana Struhára (inak mestského poslanca a rodáka z Rimavskej Soboty):

"Po nervóznej prvej tretine, ktorá skončila 2:2 sme šli na začiatku druhej tretiny do dlhého oslabenia (pozn. chlapci z Brezna zabudli vybaviť výnimku pre štart brankára - vekom len dorastenca - v zápase. Rozhodca to zistil až po prvej tretine, nasledovala červená karta pre neoprávnený štart a do bránky šiel náš Mišo Radnóti, asi najlepší strelec 2.ligy počas posledných piatich sezón... Ako naschvál bol po dvaapolminúte vylúčený aj kapitán Brezna Šándor na 5 minút, nuž hrali Horehronci dllllho 3:5), kedy sme v jej úvode hrali oslabení takmer štyri minúty v pomere piati proti trom. Vyrovnaný stav na ihrisku nastal až v čase 7:37, počas sedem minútovej obrannej hry sme dostali len jeden gól. Paradoxne hneď potom dva rýchlo strelené góly znamenali únik Bystričanov o tri góly. Do konca druhej tretiny sme ešte stihli skorigovať výsledok na 5:4. V poslednej časti hry začal svoju spanilú jazdu za hetrickom hráč Pavol Rapčan a aj vďaka dobrej údernej prvej formácii tak nakoniec zvíťazili Horehronci 9:8."

Paľo Rapčan zobral po návrate z Majstrovstie sveta juniorov v zápasení do ruky florbalku a hneď bol pri piatich z deviatich gólov Horehronca. Na archívnej fotke ešte v drese Slovana...

Najbližšie cestuje Horehronec 14.októbra do Turian, kde si pomerá sily s ďalším favoritom z krajského sídla - Duklou Banská Bystrica. Veríme, že s ešte viacerými Slovanistami a čo najúspešnejším výsledkom!

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyjadrenie Miša Radnótiho: "V zápase nastúpili vo farbách Brezna tentoraz traja Slovanisti. Na začiatku sme zažili to, čo už dávno nie: dve plné formácie :D. Ale opäť nám to nevydržalo do konca, niekto tam hore si z nás asi robí srandu. Mladý brankár z Brezna nemal ešte dovybavované ostaršenie a preto som po prvej tretine musel do bránky zakľaknúť ja (poznámka redakcie: darček k meninám ;). Po bojovnom výkone sme nakoniec zdolali FPS 9:8 a veľkou mierou sa o víťazstvo zaslúžili naši traja hráči. Paľo Rapčan podal jeden zo svojich najlepších výkonov, zaznamenal 5 bodov (3+2) a Filip Franko bol opäť obranným múrom, k čomu si pripísal ešte aj 3 asistencie."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode