Hodnotenie účastníkov MFL - Pro-Bau Team Slovakia

14.05.2013 08:08

Toto družstvo vstúpilo do súťaže v jej priebehu a jeho káder sa vyvýjal priam živelne. Kým sa dala dohromady kostra družstva a mnohí z hráčov - väčšinou bez florbalových skúseností - získali na ihrisku istotu, prešli temer dve tretiny súťaže. Kým dovtedy bol Pro-Bau často len fackovacím panákom, vo zvyšku sezóny ukázali pekný rýchly kombinačný florbal, ktorý sa aj nezainteresovanému musel páčiť.

Po skončení sezóny sme vyspovedali Rada Rapčana.

J.A.: Čím to bolo, že ste sa v poslednej tretine súťaže tak veľmi zlepšili?

Rado: Predovštkým to bolo asi tým, že sme už súpisku nedoplňovali o ďalších hráčov a nominácie na zápas boli len s minimálnimi obmenami, takže sme si postupne jeden na druhého zvykli, začali sme si viac veriť aj proti silnejším súperom. Určite majú na tom nemalú zásluhu aj pravidelné tréningy.

J.A.: Ktorých hráčov Tvojho družstva by si osobitne vyzdvihol?

Rado: Je ťažké vyzdvihnúť jednotlivca, pretože celý tím išiel výkonnostne hore. Jednoznačne nám v ofenzíve pomohol príchod bratov Sojkovcov, pochvala patrí Lukášovi Giertlimu, ktorý sa zlepšoval od zápasu k zápasu a v závere sezóny chytal veľmi spoľahlivo. Takisto Mirovi Melichovi. Na jeho góly sme sa mohli spoľahnúť skoro v každom zápase. Pochvala ale patrí celému tímu, pretože florbal je kolektívny šport a vyhrávame a prehrávame ako jeden tím.

J.A.: Plánujete sa zúčastniť aj tretieho ročníka MFL, napriek plánovanému zníženiu počtu hráčov na hracej ploche z 4 na 3?

Rado: Som presvedčení,že našej hre by zmena počtu hráčov neublížila, pretože sme na tréningoch, kvôli malej telocvični hrávali presne takto.

J.A.: Nejaké pikošky zo zákulisia?

Rado: Raz, keď Peťo Hedvigi cestoval z Viedne, podplatil vodiča autobusu aby stihol zápas MFL, nakoniec to aj stihol :D Jeden z našich hráčov používal podomácky vyrobenú hokejku z garniže :D :D ...ale radšej nebudem menovať.

Umiestnenie: 5.miesto
Bilancia: 7 víťazstiev bez remíz 23 prehier, skóre 103:196
Počet hráčov: 22
Priemerný vek: 23 rokov 9 mesiacov
Najlepší strelec: Miroslav Melich, 35 gólov
Najviac bodujúci hráč: Miroslav Melich, 39 bodov
Ideálna zostava: Lukáš Giertli - Rado Rapčan, Matej Sojka, Michal Sojka, Miro Melich

Hodnotenie účinkovania družstva v prvej polovici súťaže si môžte pripomenúť tu:

https://slovanrs.webnode.sk/news/hodnotenie-prvej-polovice-mfl-2-6-pro-bau-team-slovakia/

Na záver ešte celosezónne štatistiky:

 

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode