Hodnotenie prvej polovice MFL (5/6) - FBC Slovan Rimavská Sobota

01.01.2013 19:13

Ďalším v poradí je družstvo, ktoré do MFL pod svojim menom postavil samotný organizátor MFL - FBC Slovan Rimavská Sobota.

Názov družstva: FBC SLOVAN RIMAVSKÁ SOBOTA
Prečo práve taký názov: lebo Slovanom sa nazýval prvý slovenský športový klub v Rimavskej Sobote založený v roku 1922
Farba dresov: modro - biela
Webová prezentácia: www.slovanrs.webnode.sk
Počet hráčov na súpiske: 13
Vekový priemer družstva v 1/2 súťaže: 20 rokov 5 mesiacov

Štatistiky hráčov družstva v 1/2 súťaže:


Družstvo Slovana je tvorené pravažne mladými hráčmi, ktorí sa pravidelne schádzajú na florbalových tréningoch. Hráči Slovana nie sú výkonnostne vyrovnaní - niektorí hrajú florbal dlhšie, majú skúsenosti z turnajov po Slovensku, na ktorých sa Slovan pravidelne počas letných mesiacov zúčastňuje, iným hokejka zavadza už pri behu, nieto aby ňou trafili loptičku. V kádri však majú všetci miesto, pokiaľ prejavia snahu sa zlepšovať, t.j. zúčastňujú sa tréningov a nespia počas zápasov. Lepšie výkony podávajú proti ťažším súperom, čo je spôsobené tým, že vtedy dostávajú viac priestoru najlepší hráči družstva. Napriek tomu, že Slovan považuje MFL za dobrú možnosť pre trénovanie a umiestnenie je až druhoradé, doterajšie výsledky a priebežne druhé miesto v tabuľke ich radí medzi favoritov na celkové prvenstvo.



Prognóza organizátora MFL na konečné umiestnenie: 2.miesto
Základná zostava podľa organizátora MFL: Štofaník M. - Brozman T., Totkovič R. - Tóth I., Radnóti M.



Otázky pre Vedúceho klubu FBC Slovan Rimavská Sobota Michala Radnótiho:
Ako si sa vlastne dostal k florbalu?
K florbalu som sa dostal celkom náhodne, našli sme florbalovú loptičku, s ktorou sme potom hrávali futbal... Neskôr sme sa začali zaujímať o jej pôvod, o florbal až napokon vznikla myšlienka založenia klubu.

Hral si aj v prvom ročníku MFL. Porovnaj z tvojho pohľadu prvý a druhý ročník súťaže.
Tak prvý ročník mal cieľ zohrať štvorice hráčov, ktorí pripadali do úvahy ako potencionálni hráči FBC SLOVAN na turnajoch. Druhý ročník ma už inú myšlienku a inú úroveň organizácie a može ma len tesiť, že toľko ľudí baví florbal a čím ďalej tým viac hráčov sa do ligy zapája. Čo sa týka kvality hry, najmä zápasy prvej trojky mali vždy svoj náboj. Každé družstvo sa zo zápasu na zápas zlepšuje, a preto sa je na čo pozerať.

Okrem toho, že si jedným z najlepších hráčov MFL, si aj Vedúcim klubu FBC Slovan, ktorý zastrešuje florbal v meste Rimavská Sobota. Aké sú ciele klubu v roku 2013?
Cieľov na tento rok je viac. Prvotný cieľ je dostať FBC Slovan do 3.ligy SZFB a usporiadať 3.ročník MFL. Tiež sa zúčastniť pár turnajov v lete. Ako druhotné ciele sme si dali začat budovať družstvo dorastencov a poprípade ich prihlásit do ligy.

Čo sa ti na doterajšom priebehu MFL pozdáva a čo nie?
Páči sa mi, že všetci hrajú florbal z radosti a je to aj vidno, žiadne hádky, bitky či urážanie, všetko prebieha v duchu priateľstva. Dúfam to tak aj zostane. Čo by som vytkol je hra pri kraji, florbalové mantinely zjavne chýbajú. Dúfam sa aj to časom vyrieši.

Prečo podľa teba zatiaľ v zápasoch MFL nenastúpila ani jedna hráčka ženského pohlavia, i keď to pravidlá súťaže umožňujú?
Celkovo nie je pre ženy šport v súčasnosti populárny. Myslim si, že práve florbal je hra, v ktorej by sa šikovné dievča určite nestratilo medzi konkurenciou.

Ako hodnotíš postavenie športu v spoločnosti na Slovensku? Aké má podľa tvojho názoru miesto florbal na Slovensku?
Na Slovensku je každý šport okrem futbalu a hokeja málo prezentovaný, a preto je pre mnohých ľudí florbal stále ešte neznámy šport. Slováci sa tento rok dostali medzi 8 najlepsích mužstiev na svete, no médiá o tom informovali len minimálne. Ale tento šport si postupne nachádza miesto aj vďaka školám. Nemá ďaleko od hokeja, čo sa týka diváckeho zážitku a tak sa florbal na Slovensku určite nestratí.

Ako by si si ideálne predstavoval rozvoj florbalu v meste Rimavská Sobota?
MFL by mala tvoriť základňu hráčov. Najlepší z nich by prostredníctvom FBC Slovan reprezentovali mesto v tomto športe. Účast v 3.lige by určite šport skvele spropagovala.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode