Hodnotenie prvej polovice MFL (3/6) - FBK Kružno

31.12.2012 12:00

V predstavovaní a hodnotení pokračujeme ďalším kružnianskym celkom, ktorému zatiaľ patrí v tabuľke štvrtá priečka.

Názov družstva: FBK KRUŽNO
Prečo práve taký názov: Všetci hráči sme z Kružna, tak robíme meno obci.
Farba dresov: červená - biela
Webová stránka: www.fbk-kruzno.webnode.sk
Počet hráčov na súpiske: 13
Vekový priemer družstva v 1/2 súťaže: 22 rokov 6 mesiacov

Štatistiky družstva po 1/2 súťaže:

Kružnianske družstvo je postavené na odchovancoch tejto malej obce s 345 obyvateľmi. Preto je pomerne rôznorodé, veď len napríklad vekový rozdiel medzi ich najstarším a najmladším hráčom činí 33 rokov! Do súťaže vstúpil Kružniansky výber len s niekoľkými hráčmi, ktorí sa s florbalom stretli aj predtým a so širokým kádrom. A platil nováčikovskú daň - zápasy prehrávali často v priebehu niekoľkých minút. Avšak družstvo sa postupne zomklo. Káder sa zúžil na tých hráčov, ktorí mali o florbal skutočný záujem, zohrali sa dvojice a štvorice, čím šla hra Kružna kvalitou strmo hore. Slabinou je zatiaľ brankársky post, čo je ale daň za to, že dávajú príležitosť mladým talentom. Pro rozvoj florbalu je to len dobré. V súčasnosti ťahá družstvo šnúru víťazstiev, avšak až zápasy s vedúcou dvojicou ukážu skutočnú silu Kružnianskeho kolektívu. Až sa im podarí prelomiť smolu a začať vyhrávať aj v týchto náročných zápasoch, umiestnenie v prvej trojke ich neminie.

Prognóza organizátora MFL na konečné umiestnenie: 4.miesto
Základná zostava podľa organizátora MFL: Šiminský R. - Kmeť M., Gondáš J. - Gonda V., Kyzek M.

Otázky na Vedúceho družstva Peťa Kováčika:
Ktoré sú tri najpopulárnejšie športy v Kružne?
Hasičské súťaže (máme Dobrovoľný hasičský zbor, ktorý súťaží v Gemersko - Malohontskej hasičskej lige), pozemný hokej a futbal.

Údajne máte v Kružne vlastnú obodbu hry s loptičkou a hokejkou. Vysvetlíš, o čo ide?
Áno, máme podobnú hru. Vymysleli ju bratia Hedvigiovci a Rado Rapčan. Pôvodne to bola hra s bakuľami, ktoré boli na konci zahnuté ako hokejka a hralo sa s malou gumenou loptičkou na ihrisku v Kružne. Po čase sa prešlo k hokejovým hokejkám, len loptička zostala pôvodná. V letných mesiacoch organizujeme pravidelne turnaj pod názvom TUKA CUP.

Čo sa ti na florbale páči?
Na florbale sa mi páči všetko. Je to veľmi dobrá hra, ktorá sa dostava do popredia a myslím, že o pár rokov bude aj u nás na veľmi dobrej úrovni.

Dokedy chcete potiahnuť sériu bez prehry, ktorú ťaháte od 17.novembra?
Sériu bez prehry by sme chceli potiahnúť čo najdlhšie a chceli by sme už konečne prelomiť smolu s družstvom Fight Night, s ktorým sme všetko prehrali a s družstvom Slovana, s ktorým máme len jednu remízu.

Ako si doteraz spokojný s hrou tvojho družstva a ako s priebežným umiestnením v tabuľke?
Čo sa týka hry, je to ako na hojdačke. Podáme výborný výkon a další zápas pokazíme. Veľa gólov dostávame po vlastných chybách a to sa musí zmeniť, keď chceme, aby sme uspeli aj so silnejšim súperom. Umiestnenie zodpovedá našej hre.

Prečo podľa teba zatiaľ v zápasoch MFL nenastúpila ani jedna hráčka ženského pohlavia, i keď to pravidlá súťaže umožňujú?
Myslím si že ani jedno družstvo nemá odvahu postaviť nejakú ženu. Ale keď by išlo o nejakú ligistku, tak by som ju určite prijal :)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode