Historický štart v 2.lige sa blíži

01.09.2013 18:18

Hlavným cieľom klubu FBC Slovan Rimavská Sobota v roku 2013 je dostať družstvo mužov do najnižšej florbalvej súťaže Slovenského zväzu florbalu - 2.ligy. V týchto dňoch sú preto vybavované registračné preukazy hráčov, platí sa štartovné v súťaži, vybavujú sa náležitosti požadované pre štart. Už teraz je ale jasné, že mužstvo dospelých bude hrať v stredoslovenskej skupine 2.ligy, preto si v stručnosti priblížme našich možných súperov.

V sezóne 2012/2013 štartovalo v stredoslovenskej skupine 2.ligy 8 mužstiev, ktoré sa po základnej časti umiestnili takto:

1. FBC Dukla Ružomberok

2. Meteníci Likavka

3. DTF Team Detva A

4. Heuréka Banská Bystrica

5. Žatva 90 Dolný Kubín B

6. Devils Čadca

7. DTF Team Detva B

8. FBK Turany

Víťazstvo v súťaži si však napokon vybojovali hráči Detvy, s ktorými máme aj my svoju skúsenosť, ktorí v dramatickom finálovom trojzápase porazili hráčov Likavky. Mimochodom, prvý oficiálny zápas v histórii odohral klub FBC Slovan Rimavská Sobota práve proti juniorom Likavky v roku 2010.

Prihlasovanie do súťaží je v plnom prúde a potrvá do 15.septembra, zatiaľ je teda ťažké určiť kto sa do súťaže prihlási. Chýbať však bude okrem Detvancov aj Heuréka Banská Bystrica, ktorá sa zlúčila s prvoligovým N-Sport Zvolen a pod názvom FPS N-SPORT Banská Bystrica bude tiež hrať 1.ligu. Favoritmi súťaže budú obe ružomberské mužstvá. Určite by rimavskosobotských florbalistov potešilo, keby v súťaži zotrvali juniori Detvy a prihlásili sa aj juniori Banskej Bystrice (Zvolena) či FBC Horehronec Brezno, nový klub na florbalovej mape Slovenska.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode