Flyers víťazmi MFL!

16.05.2016 08:08

V piatom ročníku Miniflorbalovej ligy v Rimavskej Sobote získali hráči Flyers svoj prvý titul v MFL. Po zemiakovej medaile v 3.ročníku a striebornej v 4.ročníku sa tentoraz tešili zo zlata i zisku Pohára MFL.

Do štvrtého finálového zápasu nastúpili obaja súperi v totožných zostavách, ako v piatok. Titáni navyše nasadili exotické "Frniho" šortky, ich tradičný talizman do ťažkých chvíľ, ktorý im už "pomohol" minimálne k dvom titulom v MFL.

Vďaka skvelému Matejovi Šándorovi, ktorý hneď v úvode vyriešil niekoľko veľmi nebezpečných striel z florbaliek Titánov a extra motivovanej dvojici Totkovič - Radnóti viedli po piatich minútach "letci" 2:0. Na ich druhý gól však rýchlo odpovedal kapitán Mates Blahuta, ktorý po dlhých 24 minútach odklial Šándorovu svätyňu a prebudil v "čiernych" vôľu zvrátiť smerovanie zápasu. V závere polčasu strhli Astaloš s Mrnkom vedenie na ich stranu.

V druhom polčase sa hral zápas na spôsob hore - dolu, s prísnym strážením ostrostrelcov súpera. Dôležitý moment sa udial v polovici druhej časti hry, keď vylúčenie Kostoviča expresne potrestal Radnóti. Na dvojičku Totkovič - Radnóti Titáni nedali dostatočný pozor ani šesť minút pred koncom, keď sa "letci" dostali opäť do vedenia. Flyers sa tak mohli zamerať na protiútoky, z ktorých jeden presne zakončil Peťo Bíro.

Tri minúty pred koncom za dvojgólového vedenia Flyers tak "čierni" musli vrhnúť všetky sily do útoku. A zadarilo sa opäť "počarovanému" Mrnkovi, ktorý znížil na 4:5. Titáni stavili na hru bez brankára, avšak ich rozohrávku mali Radnóti s Totkovičom prečítanú a dvakrát trestali "čiernych" gólmi do prázdnej bránky. Vďaka tomu mohli v nedeľu pred jedenástou "letci" začať oslavovať svoje prvé víťazstvo v Miniflorbalovej lige!

Flyers - Titans Rimavská Sobota 7:4 (2:3)
Radnóti 3, Totkovič 2, Bíro, Havran - Mrnka 2, Astaloš, Blahuta Mates


Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode