Dve prehry skraja roka

12.01.2015 18:18

Po vyše mesačnej pauze sa Slovanisti predstavili prvýkrát v novom roku v súťažnom zápase na ihrisku v Slovenskej Lupči v 9. a 10. kole 2. mužskej ligy skupiny Stred. Predtým než prejdeme k priebehu zápasov, stojí za zmienku, že Slovan nastúpil v doposiaľ najpočetnejšej zostave - dovedna 13 hráčov a jeden brankár - v ktorej predstavil aj zvučné posily Szabá s Nádorom, ako aj nováčikov z domácich "zdrojov" - Mrnku i Farkaša. Na druhej strane sa ale musel vyrovnať s citeľnou stratou po odchode bratov Blahutovcov. Z pozície trénera mužstvo viedol Pali Rapčanň. Ako teda dopadli zápasy?


FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Rulers Dolný Kubín 9:13 (1:2; 4:5; 4:6)
Góly: 1:0 Rádnoti, 2:2 Brozman, 3:3 Rádnoti, 4:5 Mišurák, 5:7 Farkaš (Mišurák), 6:9 Mišurák (Benda), 7:10 Nádor (Kostovič), 8:12 Mišurák, 9:12 Kostovič (Radnóti)
V zápase bohatom na góly viedli hráči Slovana so súperom dve tretiny vyrovnanú partiu. Spočiatku sa tímy sústredili na pozornú obranu, no ako zápas pokračoval padali góly ako na bežiacom páse. Ako rozhodujúci úsek hry sa napokon ukázal začiatok tretej tretiny, kde nováčik z Dolného Kubína odskočil našim na štyri góly (11:7), čo potvrdili dalším gólom po veľmi prísnom vylúčení.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Raptors 9:12 (2:4; 3:5; 4:3)
Góly: 1:1 Radnóti (Brozman), 2:2 Brozman (Totkovič), 3:5 Bolčo (Mišurák), 4:8 Nádor (Mišurák), 5:9 Totkovič, 6:9 Radnóti (Totkovič), 7:9 Radnóti (Kostovič), 8:11 Bolčo (Farkaš), 9:12 Bolčo (Farkaš)
V druhom zápase Slovan preveril ďalší nováčik, tento krát FBK Raptors. Zápas ako z pohľadu skóre, tak aj priebehom veľmi pripomínal prvý. Prvých 10 minút to bola hra vyrovnaná, no odvtedy sa už Slovan len doťahoval. Iskierku nádeje naši vykresali v tretej tretine, kde sa dostali na rozdiel dvoch gólov, no ich radosť napokon dlho netrvala.

Celkový dojem nestranného pozorovateľa:
Slovanisti predviedli pomerne dobrý ofenzívny výkon, čo vidno na počte strelených gólov. Trénera tiež môže tešiť, že sa rovnomerne presadzovali obe formácie a v dobrom svetle sa predviedli aj posily. Hráči sa osmeľovali aj k hre v predbránkovom priestore a často hrozili aj nebezpečnými protiútokmi. Tu však pozitíva z pohľadu celkového výkonu mužstva končia. Na plnej čiare sklamala obrana celého tímu - obrancov aj útočníkov. Pri bránení vznikali veľké medzery, hráči súpera ostávali často neobsadení a keď sa k tomu pridali veľké problémy pri rozohrávke spôsobené vysokým napádaním súpera, nemohlo to ani inak dopadnúť, len vysokým počtom obdržaných gólov. Tomu už nemohol zabrániť ani inak skvele chytajúci brankár Szabó. Pritom pri fungujúcej obrane by 9 strelených gólov v oboch zapasoch malo na víťazstvá bohato stačiť. Z individuálneho hľadiska je ďalej potešujúce, že to vyzerá na návrat streleckej formy Miša Radnótiho. No radšej to nezakríknime.
Na záver - hoci vieme, že je to "politicky nekorektné" a nezľahčujeme tým prehry Slovana - musíme konštatovať, že sa rozhodcovia opäť nepredviedli v najlepšom svetle. Či už išlo o nepochopiteľné verdikty - 2 minútový trest za "hákovanie", za ktoré je mimochodom vždy 5 minútové vylúčenie, ignorovanie do očí bijúceho nesprávneho striedania súpera či neudelenie 2 minutového trestu za hru brankára na zemi mimo veľkého bránkoviska a mohli by sme pokračovať ďalej - či o dvojitý meter rozhodcov - už klasické nepotrestanie súpera a vylúčenie našich hráčov za identické priestupky, ktoré pritom prebehli tesne po sebe - v súťaži je to aj v novom roku po starom.
Ale nevadí. Nás teší ten pocit byť neobľúbený!

Program Slovana:
Najbližšiu šancu na reparát budú mať Slovanisti už o týždeň v neďelu 18. janúara, na "domácej" pôde v Detve. Týmto pozývame na zápasy aj všetkých fanúšikov Slovanu a veľkého florbalu, na ktorých čaká dovedna 5 stretnutí. Slovan sa stretne s dvomi silnými mužstvami - Turanmi a s bývalým prvoligistom z Banskej Bystrice. Rozpis zápasov je nasledovný:

09:30 Rimavská Sobota - Banská Bystrica
11:00 Turany - Detva B
12:30 Dolný Kubín - Banská Bystrica
14:00 Rimavská Sobota - Turany
15:30 Dolný Kubín - Detva B

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode