Dorast: Víťazná premiéra

13.02.2014 14:14

Na palubovke počas zápasov MFL behá hneď niekoľko šikovných mladých hráčov do 16 rokov. Okrem MFL hrávajú aj "školský florbal" v rôznych medzitriednych, či medziškolských súťažiach. FBC Slovan Rimavská Sobota týchto hráčov sleduje a snaží sa tých najlepších z nich privábiť do radov A mužstva FBC Slovan, ktoré v tejto sezóne štartuje v 3.najvyššej slovenskej súťaži.
Aby však mali mladí hráči možnosť vyskúšať si veľkú palubovku a hru v systéme 5+1, musia vycestovať mimo hranice nášho okresu. Dňa 12.februára 2014 si takto narýchlo zložené družstvo hráčov do 16 rokov, teda prvé skutočne dorastenecké družstvo FBC Slovan v histórii, malo možnosť porovnať sily s rovesníkmi z družstva DTF Team Detva. Tí majú možnosť hrávať a trénovať na veľkom ihrisku pravidelne.
Premiéra družstva dopadla nad očakávania aj najväčších optimistov, keď si naši chlapci hanbu nespravili a zvíťazili v zápase hranom na 4x20 minút hrubého času 9:3 (2:3, 2:0, 1:0, 4:0). A nielenže zvíťazili, ale predviedli peknú hru so snahou o kombináciu i plnenie si obranných povinností. Samotní domáci konštatovali, že naši hráči boli behavejší a rýchlejší.
Kto bol teda pri tomto historickom prvom a k tomu aj úspešnom zápase dorastu?
Brankári: Lukáš Giertli (11 úspešných zákrokov, 79% úspešnosť), Jakub Purgát (16 úspešných zákrokov, 100% úspešnosť!)
Hráči v poli: Lukáš Benda (jediný z výberu mal aj skúsenosti s veľkým florbalom, keďže je členom A mužstva FBC Slovan, 6 trestných minút), Nikolas Orság (2 trestné minúty), Adam Rapčan, Samo Repka, Denis Farkaš (5 gólov, 1 asistencia, 2 trestné minúty), Pali Rapčan (1 asistencia), Mišo Mišurák (3 góly, 3 asistencie, 2 trestné minúty) a Rasťo Hutáš (1 gól).
Hráči si pochvaľovali hru na veľkom ihrisku, kde mali dosť priestoru a času na kombináciu. Výborný výkon podali aj brankári, napríklad Kubo Purgát si udržal čisté konto, o čom niektorí nemenovaní brankári A mužstva môžu len snívať :) Snáď sa dorastencom počas jari naskytne ešte niekoľko príležitostí zahrať si veľký florbal, získať skúsenosti a kroky tých najschopnejších z nich zamieria do šatne A družstva.

To práve rýchlych a technických hráčov potrebuje ako soľ.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode