Dorast: V malom počte výborné výkony

23.11.2016 14:14

20.novembra odohrali naši dorastenci konečne kompletné kolo svojej súťaže. Proti Mútnemu a domácemu Breznu nastúpili pre zmenu v Aréne Brezno.

Napriek jednému striedajúcemu hráčovi chalani hrali s domácim družstvom vyrovnanú partiu. Takticky zvládali zápas a dodržiavali pokyny. Bohužiaľ tri minúty pred koncom, za stavu 10:9 a pri našom tlaku na súperovu bránu rozhodca svojim nezmyselným rozhodnutím ovplyvnil zápas v ďalšom priebehu, keď uznal gól súpera, ktorý dosiahol vysokou hokejkou, navyše s postavením hráča v malom bránkovisku. Svoj prehľad v hre a taktickú vyspelosť ukázali Filip Franko, Pavol Rapčan a Lukáš Nôta, ktorí svojim prístupom môžu byť vzorom pre ostatných dorastencov aj starších žiakov a sú prísľubom do budúcna.

FBC Horehronec Brezno - FBC Slovan Rimavská Sobota 14:10 (5:3, 2:1, 7:6)
Góly Slovana: Nôta 4, Rapčan 3, Franko, Hank, Szabari

Aj druhý zápas hracieho dňa odohrali chlapci s jedným striedajúcim hráčom. To sa prejavilo v tretej tretine, keď im došli sily so súperom, ktorý striedal 3 kompletné päťky. Pričom po 2. tretine bol nádejný stav 3:3. Počas celého zápasu podával výborný výkon mladý brankár Leonard Hlodák, ktorý svoj výkon vyšperkoval chytením nájazdu súpera. Všetci chalani, odovzdali zo seba všetko a za predvedený výkon si zaslúžia pochvalu. Škoda, že sa už pomaly stáva tradíciou nízky počet hráčov na tréningu aj počas zápasov, kvôli čomu nemôžeme napredovať tak, ako by sme si priali, naučiť sa a využívať herné systémy a samozrejme pravidelne vyhrávať.

FBC Slovan Rimavská Sobota – TJ FBK Hornets Mútne 3:7 (3:2, 0:1, 0:4)
Góly Slovana: Nôta, Drak, Rapčan

Reprezentovali Slovan: brankár Leonard Hlodák, hráči v poli Filip Franko, Pavol Rapčan, Adam Drak, Matej Hank, Dominik Szabari a Lukáš Nôta

Slovo trénera Miša Radnótiho: "Dorastenci opäť nastúpili v oklieštenej zostave. Napriek tomu nastúpili do prvého zápasu nebojácne. Zápas sa lámal v polovici tretej tretiny, keď sme zahadzovali svoje šance a súper trestal každé naše zaváhanie. V druhom zápase chlapci siahali na dno svojich sí. Opäť proti obrovskej presile držali krok a rozhodovali len maličkosti. Avšak hrať dve tretiny vyrovnaný zápas s takým súperom - no klobúk dole...
Všetci chlapci ukázali dobrú formu. Každý hráč strelil gól čo nasvedčuje tomu, že mužstvé hrá ako tím. Občas nadíde aj slabšia chvíľka u Filipa, či Paľka - tá južanská krv sa nezaprie. No oni vždy vedia zahrať aj za ostatných. Pochváliť treba Lea v druhom zápase, ktorý bol podľa mňa jedným z jeho najlepších brankárskych výkonov vôbec. Určite by víťazstvo potešilo aj mňa, aj chlapcov, no za výkon všetkých hráčov treba len pochváliť."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode