Dôležité povzbudenie na záver

10.04.2016 11:11

Na druhý turnaj nadstavby 2.ligy vycestovali Slovanisti v oklieštenej zostave s troma hráčmi na striedanie. Traja hráči tiež nastúpili v zostave vôbec prvý krát v tejto sezóne: Maňo Nosáľ, ktorý sa do zostavy dostal za celosezónny prístup k tréningom, Filip Franko, dorastenec, ktorý ukázal obrovský progres a náhradný brankár náhradného brankára Erik Kónya :).

Bielo - modrí mali za cieľ odohrať zápasy so cťou, avšak zaskočili nielen seba, ale aj súpera, keď porazili silnú Duklu Ružomberok 10:8 po krásnom kombinačnom výkone v útoku, pričom zápas otáčali z nepriaznivého stavu 1:4.

V druhom zápase dňa už neboli Slovanisti tak úspešní, keď ich súper z Banskej Bystrice ubehal v pomere 5:10.

Zvlášť pochváliť za posledné dvojzápas sezóny bolo treba Gregora Zadrobileka, ktorý konečne ukázal čo v ňom je a na centrálnej pozícii bol skvelý. Po našom poslednom zápase prebehlo odovzdávanie cien pre úspešné družstvá, keď víťaznú trofej si prevzali prekvapujúco hráči Horehronca Brezno. Len tak tak že neskončila na našej "pohárovej" poličke :) ....

Skončila sa naša tretia sezóna v 2.lige. Hodnotiť ju možno pozitívne. Cieľ - postúpiť do nadstavbovej časti - sa nám splniť podarilo, dokonca v predstihu. Konečné 5.miesto v Stredoslovenskej lige je najlepším umiestnením našich florbalistov v histórii. Skončila sa tak trojročná etapa budovanie družstva z hráčov, ktorých sme vytiahli z MFL. Keďže postupne nám dorastá nová generácia hráčov, cieľom do najbližších troch rokov je otvoriť im dvere do veľkého florbalu. Tí z nich, ktorí už šancu dostali: Bodor, Rapčan a Franko - dokázali, že táto cesta bude správna a úspešná, chce to však ešte čas. Náročnou z tohto pohľadu bude najmä nasledujúca sezóna.

Poďakovanie na záver patrí všetkým 28 hráčom, ktorí Rimavskú Sobotu v lige reprezentovali, menovite najmä hrajúcemu trénerovi Krisztiánovi Nádorovi, ktorý si popri pracovných, športových a rodinných povinnostiach nachádzal čas pomôcť nám cennými radami i osobnou prítomnosťou na väčšine našich zápasov, pričom na ne dochádzal z Budapešti. Vďaka nemu ešte v závere apríla Slovan nastúpi v hlavnom meste Maďarska v prípravnom zápase proti reprezentácii našich južných susedov do 19 rokov, ktorú Kristián ako zväzový kapitán vedie.

FBC Slovan Rimavská Sobota - Dukla Ružomberok 10:8 (2:4, 4:1, 4:3)
Góly Slovana: Radnóti 4, Farkaš 3, Mišurák 2, Zadrobilek, Bodor, Nosáľ

FBC Slovan Rimavská Sobota - FPS Banská Bystrica 5:10 (0:3, 3:4, 2:3)
Góly Slovana: Farkaš 2, Mišurák, Radnóti, Bodor

Konečné poradie súťaže:
1. FBC Horehronec Brezno - víťaz
2. FPS Banská Bystrica
3. FbK RAptORs
4. Dukla Ružomberok
5. Slovan Rimavská Sobota
6. FBC Grashoppers Žilina B
7. DTF team Detva Joxers B
8. FBK Turany
9. FBC Horehronec Brezno B
10. 1.FbC Zvolen

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode