Ďalší bod pre mladších žiakov

11.03.2015 18:18

Najmladší Slovanisti cestovali do Nemeckej na posledné kolo základnej časti ligy mladších žiakov. Ich súpermi bola Detva a Banská Bystrica.

Na striedanie boli tentoraz pripravené nielen dve päťky, ale aj dvaja hráči navyše. Dochádzka teda vzorová. V prvom zápase na žiakov čakal suverén súťaže z Detvy. Chlapci šli sme do boja s cieľom viac držať loptičku a nedovoliť tlak súpera. To sa ale zo začiatku vôbec nedarilo a po chybách v obrane bolo 0:3. Potom však ukázali, čo je to Slovan! Demeho gól ich vrátil do zápasu a v priebehu druhej tretiny sa niekoľkokrát dostali do výborných príležitostí. Len s ich premieňaním majú mládežníci stále ešte problém - potrebujú získať skúsenosti a s nimi príde aj viac odvahy a istoty v zakončení. Napokon zápas skončil víťazstvom žiakov Detvy 5:1.

Potom prišiel na rad súper z Banskej Bystrice. Žiaci dreli a bili sa o výsledok každú minútu napínavého zápasu. Dokázali nielen vyrovnať Drakovým gólom, ale vypracovať si aj ďalšie šance. Najväčšiu mal asi Maťo Furman, ktorý sa po úžasnej prihrávke Vlada Slanca dostal do pozície, v ktorej bolo treba trafiť prázdnu bránku - avšak unáhlil sa a svoj dobrý výkon gólom nekorunoval. Namiesto dvoch bodov sme tak z Nemeckej doviezli jeden bod.

Všetci zúčastnení hráči však ukázali to, čo je na tejto vekovej kategórii tak obdivuhodné - tímovú súdržnosť, bojovnosť od začiatku do konca a to čosi nepomenovateľné navyše, čo je vlastné len tým najlepším Slovanistom súčasnosti. Tvrdým tréningom bude možné z tohto základu zostaviť víťaziaci tím. Len tak ďalej!

Bojovali za Rimavskú Sobotu a Slovan: brankár Matej Hriň, hráči: Leo Hlodák, Sebo Bodor, Adam Drak, Paľo Deme, Oliver Daňuš, Peťo Čížik, Aďo Šulaj, Aďo Szőke, Vlado Slanec, Maťo Furman, Riči Tőmošvári, Bruno Košík

Ocenenia za zvlášť hodnotné výkony:
Cena Tomáša Brozmana pre najlepšieho obrancu: Leo Hlodák
Cena Frniho Mrnku pre najviac bodyčekujúceho hráča: Vlado Slanec (vrátane trofeje Mareka Gémešiho "traf sa do čierneho")
Cena Joža Alušíka za najdivnejšiu kombináciu na tanieri: Adam Drak a Oliver Daňuš za halušky so šľahačkou

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode