Bôbar Cup 2015

21.06.2015 14:14

Týždeň po turnaji na Orave sa muži vybrali do Prievidze. Prievidzkí florbaloví kladivári, ktorí sú podobne ako náš Slovan členmi Matice Slovenskej, veľmi dobre zorganizovali 1.ročník Bôbar Cupu. Hralo sa na kvalitnej palubovke v super prostredí mestskej športovej haly. Muži boli posilnení o duo Travolta + Bobrík, avšak oslabení na brankárskom poste, keď si museli "vymyslieť" brankársku trojku Iva Tótha. Mimochodom, tento chlapec má zaujímavú kariéru - začal v útoku, prešiel do obrany a teraz je z neho brankár :).


V základnej skupine Slovanisti dokázali pomerne ľahko poraziť domácich 10:4. Tí už mali zápas v nohách a v teple, ktoré panovalo počas celého dňa, sa sily ťažko regenerovali. Potom hrali bielo - modrí so Zvolenom 1:3. Na naše pomery dobrý výsledok, keďže kombinačná hra Zvolenčanov na náš obranný "antisystém" zvyčajne platí - naposledy sme v lige od nich preto dostali 17 gólov. Takto sme až do konca zápasu hrýzli a súper víťazstvo potvrdil až v power play.


Prehra pre Slovanistov znamenala štvrťfinálový zápas proti Legionu Vlára. Pohodlné vedenie 4:0 však dokázali totálne pokaziť a v závere tuho bojovali o víťazstvo 5:4. Víťazstvo ich stálo ohromné množstvo síl, ktoré potom chýbali v semifinále proti Šali. Proti nej hrali Soboťania prvý polčas systémom "naša šanca - súperov gól", nuž v druhom už šetrili sily na boj o bronz a hral ten kto vládal. Výsledkom bolo vysoké víťazstvo súpera 2:10. Do súboja o bronz dali modrobieli všetko, čo v nich zostalo. Dostali sa rýchlo do vedenia 3:0, mali aj ďalšie šance, avšak po prvej desaťminútovke im začali dochádzať sily. Turany sa postupne dostali do vedenia 3:4. Obrana kopila chybu za chybou, niekomu praskla cievka v hlave a tak to napokon dopadlo prehrou 3:7.
Dve prehry a tri víťazstvá, celkové štvrté miesto zo šiestich tímov. V prvej päťke najviac bodujúcich hráčov skončili traja Slovanisti. Neúspech či realita? To nie je dôležité! Dôležité je, že tím odohral zápasy, ktoré dali hráčom omnoho viac, než hociktorý tréning. Z tohto dôvodu sa muži počas leta pravdepodobne zúčastnia aj na ďalších turnajoch či odohrajú priateľské zápasy. Všetci záujemcovia o Slovanistický dres do ďalšej sezóny sú vítaní na tréningoch (streda - nedeľa).

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankár Ivo Tóth, hráči: Michal Radnóti, Richard Totkovič, Tomáš Brozman, Peter Mrnka, Ján Blahuta, Michal Mišurák, Lukáš Benda, Milko Kostovič, Paľko Rapčan, Andrej Bodor, kapitán Matej Blahuta a vedúci tímu Jožo Alušík.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode