Blížia sa majstrovstvá sveta mužov

06.11.2012 07:55

Do štartu majstrovstiev sveta mužov vo florbale zostáva posledných 30 dní. Historicky prvý krát sa na nich zúčastní mužská reprezentácia Slovenska. Slovensko vo svojej histórii zohralo 25 medzinárodných zápasov. Bilancia zápasov hrá v náš prospech so 17 výhrami 2 remízami a 6 prehrami nemáme zlú vizitku. Konfrontácia so svetovou špičkou nám chýbala a chýba. Majstrovstvá sveta sú tou najlepšou previerkou a cieľom kam sa každý snaží dostať.
Majstrovstvá sveta mužov sa hrajú každé dva roky. Naša reprezentácia sa na ne musela prebojovať cez majstrovstvá sveta divízie “C“ a následne dve kvalifikácie.
Spomínané MS divízie “C“ sa konali v Bratislave a pre našich boli odrazovým mostíkom. Víťazstvo na domácej pôde chutilo a 40 gólová nádielka Gruzíncom bola čerešničkou na torte. V kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2010 sme neuspeli. Druhý pokus na kvalifikačnom turnaji v Slovinsku sa vydaril. Slováci si vybojovali cenný historický postup na MS 2012 vo Švajčiarsku.
Postupové pocity boli intenzívne. „Tie najlepšie! Na druhý krát sa nám to konečne podarilo. Všetkým padol kameň zo srdca a po postupe z nás opadlo aj to napätie, ktoré nám možno zväzovalo ruky v zápasoch so Slovinskom a Srbskom. Vytvorili sme dobrý kolektív, ktorý išiel spoločne krok za krokom za svojim cieľom a ten aj splnil.“ spomína si na februárovú kvalifikáciu Jozef Velčický.
Kapitán bratislavských vysokoškolákov a reprezentačný obranca Jozef  Velčický „Pre 20 hráčov, ktorí sa dostanú do záverečnej nominácie to bude zatiaľ vrchol kariéry. Každého čaká najdôležitejší a najťažší turnaj. Samozrejme, že každý hráč sa na toto podujatie veľmi teší a chce sa tam dostať, veď sa tam zíde svetová florbalová elita. Počas celej prípravy je vidieť, že všetci hráči, ale aj realizačný tím sa snažia ísť na maximum aby sme to na MS dotiahli čo najďalej. Ja verím, že Slovensko tam nepôjde v roli nováčika len získavať skúsenosti.“
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode