99 rokov Š.K. Slovan Rimavská Sobota

23.02.2021 09:09

Takto v dnešný deň - 23.februára - akurát že pred 99 rokmi sa na ustanovujúcom zhromaždení zišlo 123 členov nového športového klubu Š.K. Slovan Rimavská Sobota. Pred 99 rokmi teda v Rimavskej Sobote vznikol prvý slovenský športový klub so smelými plánmi venovať sa tenisu, futbalu, hádzanej, ľahkej atletike, lyžovaniu, sánkovaniu, korčuľovaniu či turistike.

Slovan hrával odpočiatkov v mestských farbách – modrej a bielej. Ihrisko Slovana stálo v miestach trhu s dobytkom (t.j. niekde medzi svetelnou križovatkou a Domovom mládeže), neskôr Slovan spolu so svojim miestnym konkurentom RPOS postavil futbalové ihrisko na tom istom mieste, kde stojí doteraz. Za protektora spolku bol vymenovaný župan Dr.Ján Jesenský, prvým predsedom bol Dr. Ján Ďurkovič. Na činnosť si ŠK Slovan odpočiatkov získaval prostriedky členským a organizovaním tanečných zábav, ľudových veselíc, či divadelných predstavení.

Dobový článok z roku 1922 o založení nového športového klubu, ktorý vyšiel v týždenníku Gemer - Malohont

Keďže budúci rok si pripomenieme 100 rokov od vzniku klubu, ku ktorého tradícii sa hlási aj náš florbalový klub FBC Slovan, môže každý z vás prostredníctvom ankety na hlavnej stránke, alebo komentom na fb zahlasovať, alebo vymyslieť spôsob, ktorým toto výročie o rok oslávime.

Buďte kreatívni :p

Slovan - žije!



 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode