9.kolo: Prehra s Košicami mrzí

19.12.2017 13:03

Po mesiaci nastúpili prvoligové hráčky FBC Slovan Rimavská Sobota na ďalší ligový zápas. Ich súperkami boli Košičanky, nováčik súťaže, ktorý do zápasu s nami nezískal ani bod. Slovanistky začali pomaly, prispôsobili sa brániacemu súperovi. Akcie nedoťahovali do konca, keďže ich rozohrávka bola dosť nepresná. V priebehu prvej tretiny sa súper osmelil, využil dve chyby v obrane Slovana. Do druhej tretiny sa Soboťanky naladili na útočnú nôtu. Ich hra sa zrýchlila, zatlačili súperky pred ich bránku, avšak nedarilo sa im v zakončení a z tlaku vyťažili len dva góly. Košičankám sa začalo dariť z protiútokov do otvorenej obrany a vyhrať tretinu, ktorú mali v moci Slovanistky. V závere zápasu už bolo vidieť nevozitu na florbalke u všetkých našich hráčok. Mali výhodu presilovej hry o dve hráčky, no v nej akurát niekoľko krát zakončiť z väčšej vzdialenosti, zvyčajne nepresne. Hráčky sa potom skúšali presadiť individuálne, nemohúcnosť v zakončení však bola viditeľná. V závere už len opticky vylepšili skóre vďaka hráčke zápasu Adriane Csériovej a neinkasovali ďalšie góly do rozhodenej obrany vďaka Sabine Udvardyovej.

Ani najskúsenejším hráčkam sa tentoraz v zakončení nedarilo podľa vlastných predstáv... (ilustračné foto).


FBC Slovan Rimavská Sobota - Cassovia Velesis Košice 3:6 (0:2, 2:3, 1:1)
Góly Slovana: Antalová, Vetráková, Csériová
Zostava Slovana: brankárky Udvardyová, Schvarcová, hráčky: Ružičková, Uhrinová, Hanusková, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Kubičeková, Vetráková, Mihályová a kapitánka Antalová

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom:
"Do zápasu sme nastúpili bez tradičných centeriek s dvomi úplne novými hráčkami (Ivkou Vetrákovou a Eli Hanuskovou) v základe a po viactýždňovej pauze, počas ktorej si mnohé kľúčové hráčky neplnili tréningové povinnosti, ako by si úroveň súťaže žiadala. Z toho vyplýval horší pohyb, slabšia rozohrávka a zakončenie. Po dvoch inkasovaných góloch sa väčšine hráčok navyše roztriasli kolienka, čo nášmu výkonu nepridalo. Ja som ich nedokázal upokojiť. Nechal som od začiatku do konca hrať hráčky v rovnakej zostave, nech si zahrajú všetky rovnako. Veril som, že sa to zlomí na nejakom šťastnom góle. Nepodarilo sa. Súperky boli nadšené, my sme šli do útlmu a prehrali zápas, ktorý sme nemuseli. Dobré je, že to mrzí samotné hráčky. Ono, stále sa len učíme hrať florbal a k tomu prehry patria. Budeme do tímu naďalej zapracovávať nové a nové hráčky, ktoré týmto medzi nás pozývam, na tréningoch pracovať na technických zručnostiach a zlepšovať zakončenie. Nebudeme predsa vešať hlavy po jednom slabšom výkone."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode