8.kolo: Vydreté víťazstvo nad Florpédom

02.12.2016 14:14

Zatiaľ čo zápas 7.kola s Lidom Bratislava si Slovanistky pre reprezentačné povinnosti Dominiky Vaslíkovej a Kristíny Čintalanovej odložili na február, súboj 8.kola proti Florpédu sme v Bratislave odohrali v plánovanom termíne 27.novembra, keďže naše reprezentantky ho cestou domov z moravskej Rokytnice stíhali.

Naše dievčatá si celý zápas nevedeli zvyknúť na nezvyklé prostredie atletickej haly a skladaciu podlahu, akú mali v Slovenskej Ľupči. Keď sa k tomu pridala nutnosť hrať v rozlišovacích dresoch, prejavilo sa to prílišnou rozhádzanosťou tímu...

Súper hral na brejky. Okrem toho sa "veľmi osobne" zameral na Kristínu Čintalanovú. Tá sa však nenechala znechutiť, práve naopak ju to nakoplo k parádnemu takpovediac až vtipnému výkonu. Dávala góly zo štandardiek využívajúc pohotovosť a pokúšajúc sa napodnobniť aspoň niektoré z týchto trikov  Druhým ťahúňom tímu bola Ada Csériová so svojim čuchom na góly, pohotovou streľbou z krátkej otočky a výbornou orientáciou vo veľkom bránkovisku. A napokon klobúk dole pred kapitánkou Vaslíkovou. Celý týždeň mala zdravotné problémy (napokon maródila so zápalom priedušiek), popri nich absolvovala reprezentačné sústredenie. Pred zápasom bola celkovo unavená, v nepohode, no po úvodnom hvizde rozhodcu to všetko hodila za hlavu a ťahala tím za víťazstvom. Pamätnými sa stali jej prorocké slová, ktoré povedala udýchaná na laviččke 2 minúty pred koncom zápasu "Idem tam, akoby to bolo finále Majstrovstiev sveta, 10 sekúnd do konca streliť víťazný gól". V tom čase bol stav zápasu 7:7, súper bol očividne unavený (užšia lavička). V čase 19:21 si Slovanistky vybrali time-out, nabudili sa na záverečný nápor. Všetky dievčatá šli na ihrisko s cieľom streliť víťazný gól. A 33 sekúnd pred koncom ten gól prišiel, keď Dominika svojou bombou pod hornú žŕďku rozhodla, tak ako sama predpovedala...

FbO Florpédo Bratislava - FBC Slovan Rimavská Sobota 7:8 (2:3, 4:2, 1:3)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Vaslíková 2, Csériová 2
Reprezentovali Slovan: brankárky Sabi Udvardyová a Vanessa Schvarcová, hráčky v poli: Šándriková Soňa, Gondová Martina, Hanová Kristína, Csériová Adriána - Ružičková Beáta, Čintalanová Kristína, Antalová Michaela, Kureková Anna, Staššáková Lucia a kapitánka Vaslíková Dominika.

Slovo trénera Joža Alušíka: "V obrane sme nehrali tak dobre, ako v zápasoch predtým. Výkon bol taký zaspatý, nedokázali sme zneškodňovať súperove protiútoky. Na polovici dievčat bolo vidieť psychickú nepohodu. Prejavila sa aj slabšia tréningová dochádzka v cykle pred zápasom. Napriek tomu sa zápas vyvíjal tak, že sme mali na to získať všetky body. Podarilo sa nám udržať v bojovej nálade až do konca aspoň jednu pätorku hráčok, ktoré som tam na posledné sekundy poslal s cieľom dať gól. To že sa im to podarilo, ma ako ich najväčšieho fanúšika opäť raz dojalo :) Potvrdilo sa mi, že sa s týmto kádrom a aj v takých náročných podmienkach oplatí pracovať. Nad negatívnymi vecami však nezatváram oči a dievčatám ich budem osobne vyčítať."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode