10.kolo: Nové dresy, dobrý výkon a ukončená séria víťazstiev

31.01.2017 18:18

Po dvoch víťazstvách v úvode roka privítali Slovanistky "doma" v Detve hráčky Topoľčian. Tie majú nakročené k účasti v baráži o extraligu a tak neponechali nič na náhodu a prišli v plnej zostave, v ktorej chýbala akurát ich brankárska jednotka Šatanová. Tú však parádne zastúpila stále len 13 ročná nádej Ema Daňová. Naše hráčky zas pred zápasom potešili nové dresy, ktoré sú úplne naparádu :p

 

Soboťanky začali proti favoritovi ustráchane a ten mal v prvej tretine prevahu v držaní loptičky. Využil to však len na strelenie jediného gólu. V druhej tretine sa naše hráčky osmeľovali čoraz viac. Ďalšie neskutočné strelecké predstavenie predviedla Kristína Čintalanová, ktorá zo stredných vzdialeností bila jeden krajší gól než druhý a držala Slovan v boji o body. Po dvoch tretinách bol totiž stav skóre vyrovnaný 3:3.

V tretej tretine naše dievčatá svoj výkon vystupňovali. Nerozhádzala ich ani presilová hra súperiek v jej úvode - práve naopak, po parádnom protiútoku Čintalanovej zakončila najkrajšiu akciu zápasu kapitánka Vaslíková - 4:3! Škoda, že sa dievčatá o psychickú výhodu gólu v oslabení samé obrali, keď sa hneď po góle nechali v obrane príliš zatlačiť a súper po minútke vyrovnal. No Soboťanky sa zmobilizovali a šli opäť do vedenia, keď Čintalánovej nahodenie na nabiehajúcu Vaslíkovú na prekvapenie všetkých prítomných skončilo v sieti súperiek. Topoľčanom však na opätovné vyrovnanie stačilo 16 sekúnd. Nasledoval tlak Topoľčian prerušovaný nebezpečnými protiútokmi našich dievčat. Tie nehrali na zisk bodu, chceli totiž oba. Žiaľ, tri minúty pred koncom obrana nedostatočne pokryla Krajčovú, ktorá po dlhom čase strhla vedenie na stranu o baráž bojujúcich súperiek. Slovanistkám nezostalo nič iné, len sa opäť pokúsiť streliť gól. V power-play sa to dokonca temer podarilo Evke Ulickej, ktorá však ani na trikrát neprekonala brankárku Daňovú. Skúsenejšie súperky sa síce našim dievčatám nepodarilo prekvapiť, no za výkon si pochvalu zaslúžia.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FbO Žochár Topoľčany 5:6 (0:1, 3:2, 2:3)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Vaslíková
Zostava Slovana: brankárka Vanessa Schvarcová (75% úspešnosť) - hráčky v poli Beáta Ružičková, Michaela Antalová, Adriana Csériová, Martina Gondová, Eva Ulická, Kristína Hanová, Anna Kureková, Lucia Staššáková, Kristína Čintalanová, Soňa Šándriková a kapitánka Dominika Vaslíková

Hodnotenie trénera Joža Alušíka: "Veril som dievčatám, že dokážu natiahnuť víťaznú sériu aj proti silným Topoľčanom. Predsa sa však na ihrisku ukázalo, že súperove mladé hráčky toho majú viac odohraného. Mnohé naše dievčatá hrajú necelé 1-2 roky, ich herný prejav nie je tak vyspelý. Ale máme silné individuality a baby sú nesmierne bojovníčky, preto sme až do poslednej sekundy hrali o body so súperom, ktorý ich dovtedy nazbieral dvakrát toľko, než my. Mrzia ma inkasované góly po chybách celej obrany i viacero nevyužitých dobrých príležitostí: gól pri svojich šanciach si mali určite pripísať Šándriková, Ulická, Staššáková či Csériová. Celkový dojem zo zápasu však mám dobrý. Musíme pracovať na tréningoch, nech sa zlepšujeme ešte rýchlejšie."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode