7.kolo: Bez gólu

08.02.2017 18:18

Po tesnej prehre s o baráž  bojujúcimi Topoľčanmi vycestovali Slovanistky do Bratislavy, kde v Eláne odohrali zápas proti ďalšiemu družstvu, ktoré sa o baráž snaží - ŠK Lido. Súper disponuje najskúsenejším družstvom v súťaži, naša najstaršia hráčka by tam bola najmladšou. Slovanistky očakávali zohratosť súperiek, podobne ako tomu bolo na turnaji v Budapešti a preto sa spočiatku zamerali na ich bránenie. Až keď si dokázali pred vlastnou bránkou udržiavať aký taký "poriadok", tak sa začali osmeľovať smerom vpred.

Najväčším problémom pre ne bola od počiatku brankárka Dominika Kurčinová, ktorá postupne neskutočným spôsobom vychytala všetky naše útočníčky. Okrem toho súper dával zvlášť veľký pozor na Kristínu Čintalanovú. Tá však mala beztak v nohách 5 dňové sústredenie reprezentácie junioriek, nuž svoje obmedzené sily využívala na podporu svojich spoluhráčok v útoku. Postupne však vyhorela v čistých šanciach Sonička Šándriková, Ada Csériová, Lucka Staššáková či Domča Vaslíková.

A súper Soboťanky trestal. Po vyrovnanej prvej tretine tú druhú odohrali Slovanistky s čoraz väčším chaosom pred vlastným bránkoviskom a Vanča v bránke nemohla robiť zázraky. Pre naše hráčky bol frustrujúci dookola sa opakujúci priebeh: ubrániť sa tlaku súperiek, následne nevyužiť šancu vpredu (žrďka alebo čosi podobné) a z následného protiútoku inkasovať gól... V poslednej tretine hrali Slovanistky útočne so snahou streliť aspoň čestný úspech, čo sa však žiaľ nepodarilo do posledných sekúnd zápasu, i keď šancí bolo habadej. Lido tak zanamenalo vysoké víťazstvo.

ŠK Lido Prírodovedec - FBC Slovan Rimavská Sobota 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Reprezentovali Slovan: brankárky Vanessa Schvarcová a Sabina Udvardyová, hráčky v poli Soňa Šándriková, Beáta Ružičková, Michaela Antalová, Adriana Csériová, Anna Kureková, Lucia Staššáková, Kristína Čintalanová a kapitánka Dominika Vaslíková.

Slovo trénera Joža Alušíka: "V nedeľu to nebol náš deň. Asi by sme nestrelili gól, aj keby sme hrali ešte štvrtú či piatu tretinu... Napriek tomu tvrdím, že výkon sme nedpodali zlý. Postupom sezóny sa snažíme hrať útočnejšie a do šancí sme sa v zápase dostávali pomerne často, no narazili sme na limity jednotlivých hráčok. Stále máme problémy v základných individuálnych zručnostiach, ktoré verím dokážeme časom odstrániť. Ja som aj dievčatám po zápase povedal, že sú takéto zápasy, keď súperkám vyjde všetko a nám nič. Myslím, že to pochopili. Prehra ich síce mrzela, ale atmosréra v tíme nijak neutrpela. Čaká nás náročný víkend, na ktorý sa však tešíme!"

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode