7. a 8.kolo: Séria bez prehry pokračuje

24.11.2017 18:18

V piatok a v sobotu 17. a 18.novembra čakali na Slovanistky náročné súperky z Bratislavy. Boli to prvé zápasy v sezóne, ktoré sme odohrali bez Kristínky Čintalanovej, ktorá je od 12.novembra na hosťovaní v Nemšovej.

V piatok si však Kristína plnila pri tíme svoje trénerské povinnosti. Najmä jej taktické nákresy na tabuľu boli dôležité ;-) Na naše vlastné prekvapenie sme konečne zachytili úvod zápasu. Pri vlastnom oslabení strelila gól zastupujúca kapitánka Domča Vaslíková a potom sa cez súperky preštrikovala Beátka Ružičková tak, ako to vie len ona. Keď sme si už mysleli, že sa nemôže nič stať, pre hlúpu chybu v obrane súper znížil sekundu pred koncom.

V druhej tretine sa nám nedarilo presadiť sa. Treba povedať, že najmä z dôvodu častých vylúčení na jednej aj druhej strane sa nám nedarilo dostať do počiatočného tempa. V tretej tretine skúsený súper vytrestal naše chyby a šiel do dvojgólového vedenia. V najsprávnejšej chvíli sa však presadila Deniska Uhrinová a následne po prihrávke "Čiči" Kučerákovej konečne s rozhvahou zamierilia Csériová a bolo vyrovnané! Finiš ako sa patrí sa snažil dokončiť novozložený druhý útok Kureková - Vaslíková - Janoštiaková, no súperky sa ich tlaku ubránili. Pri porovnaní s minuloročnými výsledkymi (0:7, 5:14) je však remíza výborná.

V sobotu nás čakali Florpéďáčky, ktoré sú mladšie, behavejšie, ale zas nie tak kombinačne zdatné. Prvá tretina šla ako cez kopírku zo zápasu s Lidom - po dobrom výkone sme viedli 2:0, aby sme si v posledných sekundách nechali streliť kontaktný gól. V obrane sme síce dokázali eliminovať Tatianu Pelechovú, ale na Teréziu Čeligovú sme zabúdali statočne. Táto výborná hráčka sa napokon presadila (2+2) a nedovlolila nám odtrhnúť sa od súpera, keď trestala vari všetky naše chyby.

Naše oba útoky sa dostávali do šancí, problémom bolo ich zakončenie. V tretej tretine dráma zápasu vrcholila. Súperovo vedenie 3:4 sme otočili na 5:4. Po Soničkynom nedostúpení súper vyrovnal. Potom pri tlaku prvého útoku po Csériovej pokuse, Deniskynej dorážke napokon loptičku za chrbát brankárky pretlačila Soňa, ktorá víťazným gólom svoju predošlú chybu odčinila.

FBC Slovan Rimavská Sobota - ŠK Lido Prírodovedec 4:4 (2:1, 0:1, 2:2)
Góly Slovana: Vaslíková, Ružičková, Uhrinová, Csériová
Zostava Slovana: brankárky Schvarcová a Udvardyová, hráčky Šándriková, Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Mihályová a kapitánka Vaslíková

FBC Slovan Rimavská Sobota - FbO Florpédo Bratislava 6:5 (2:1, 1:2, 3:2)
Góly Slovana: Uhrinová 2, Csériová, Vaslíková, Kureková, Šándriková
Zostava Slovana: brankárky Udvardyová a Schvarcová, hráčky Šándriková, Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Mihályová a kapitánka Vaslíková

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom:
"Po odchode Kristínky som na jej miesto v druhom útoku zaradil doteraz ortodoxnú obrankyňu Aničku s tým, že som sa snažil dievčatám naordinovať nový štýl hry. Celý zápas s Lidom trvalo, kým to začalo ako tak fungovať, v zápase proti Florpédu už tento náš druhý útok šliapal a mal problém len s presnosťou zakončenia. Prvý "Adrianin" útok sa zlepšuje od zápasu k zápasu, postupne sa zohráva, pričom Denisa Uhrinová bola oba dni našou najlepšou hráčkou. Ak sa bude florbalu venovať ako doteraz a nemyslieť na "havkov" a "kapustové hlavy", tak má šancu časom nahradiť Kristínu. Ako som povedal už pred začiatkom sezóny, hráčky išli kvalitou nahor, nie sme závislí na jednej - dvoch osobnostiach. Bál som sa len toho, či to tak budú mať v hlavičkách nastavené aj moje hráčky. Potešilo ma, že majú. Pri absencii Kristínky a Mišky síce nestrieľame toľko gólov, ani obrana neni taká pevná, ale kolektívnym výkonom hráčok, ktoré sa mohli oprieť o sebaisté brankárky, sme nedopustili prerušenie peknej série piatich zápasov bez prehry. To je náš rekord. Pritom oba zápasy sme otáčali v závere, škoda že to s Lidom nevyšlo na 100%. Som na tento tím nesmierne hrdý, chválim všetky hráčky i svoju asistentku Kristínu za tieto dva zápasy. Pre mňa je cťou môcť s nimi spolupracovať. Dúfam ale, že si všetci uvedomujeme, čo sme týmto úvodom do súťaže spôsobili. Teraz od nás každý bude čakať dobré výkony, každý súper sa na nás zvlášť dôkladne pripraví, nik nám nedá nič zadarmo. Preto je potrebné k tréningom a zápasom pristupovať o to zodpovednejšie."



 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode