6.kolo: Neuveriteľných záverečných 11 minút!

25.10.2017 14:14

Slovan vycestoval na zápas 6.kola 2.ligy Stred do Badína na derby proti Dukle Banská Bystrica. Súper nastúpil s kompletnými tromi pätorkami a dvoma bránkármi, pričom jeho káder vystužili aj niekdajší kapitán Slovana Matej Balhuta, hráč Peter Mrnka a brankár Matej Šándor. Slovanisti sa naďalej boria so šírkou kádra, tentoraz k prvej pätorke zohnali jedného náhradníka a do dresu bol pripravený nastúpiť aj druhý brankár Mirko Greguš.

Po zlej úvodnej 11 minútovke prehrával Slovan 0:3, lebo jeho hráčom dlhšie trvalo nájsť recept na dobrú obranu hostí. Po dvoch tretinách bol stav prijateľných 3:6 pre súpera a naši hráči stále cítili, že stále nepremieňajú mnoho šancí. Úvod tretej tretiny však Slovanu nevyšiel a keď v 49.minúte inkasoval aj pri vlastnej presilovke, bolo to už hrozivých 3:9. Rimavskosobotskí hráči však nehodili flintu do žita, štyrmi Radnótiho gólmi v sérii sa dotiahli k súperovi na dohľad. Vtedy sa konečne presadil aj tradičný strelec Bodor, zneistený súper inkasoval ešte trikrát a k dokonalému obratu za 11 minút chýbala len čerešnička na šľahačke v podobe víťazného gólu.

Poučenie z bájky:
Smiech? Prejde!
Nás? Nikdy!

Badín, 22.10.2017 FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC Slovan Rimavská Sobota 10:10 (3:1, 2:2, 5:7)
Štatistika: Michal Radnóti 6+0, Lukáš Nôta 2+6, Andrej Bodor 2+1, Jozef Alušík 0+2
Zostava Slovana: brankár Gergely Szabó, hráči Filip Franko, Pavol Rapčan, Lukáš Nôta, Andrej Bodor, Jozef Alušík, Miroslav Greguš a kapitán Michal Radnóti

Hodnotenie trénera Slovana RNDr. Petra Nôtu:

 "Opäť sa raz ukázalo, že šport niekedy nemá logiku. Pri pohľade na lavičku súpera – 16 hráčov a 2 brankári a stav zápasu v 9. minúte 3. tretiny 3:9 v náš neprospech, by na to, že dokážeme do konca stretnutia vyrovnať a súpera prinútime strachovať sa o výsledok, nikto nestavil ani deravý groš. Nieže by sme dovtedy nedokázali súperovi vzdorovať, ale často sme nepremieňali vyložené šance, aj vďaka skvelo chytajúcemu brankárovi súpera. Naopak, dostali sme pár zbytočných gólov, ktoré však idú najmä na vrub únavy. Opäť raz sme mali len jedného hráča na striedanie. To čo každý očakával, že „odídeme“ kondične v tretej tretine, sa nepotvrdilo. Po našom oddychovom čase v 9. minúte a pár taktických pokynoch sme v priebehu 11-tich minút strelili 7 gólov. Hráči ukázali bojovné srdce a útočný štýl, ktorý preferujeme od začiatku súťaže. Obranná dvojica Filip, Paľko hrala zodpovedne prakticky bez striedania, v tretej tretine bez chýb a spolu s brankárom Gerym boli dôležitým článkom pri zisku bodu v tomto zápase. V závere zápasu sa v pravý čas prebudil náš tradičný strelec z minulej sezóny Andrej, ktorý sa chvíľu, po tréningovom výpadku, na ihrisku hľadal. Michal ako kapitán išiel vzorom v bojovnosti o každú loptičku a párkrát predviedol aj svoje „sólo jednou rukou“. Už musí len dotiahnuť finálne prihrávky spoluhráčom do gólových príležitostí. Jožko predviedol ako striedajúci hráč zodpovedný výkon, s dodržiavaním pokynov trénera. Lukáša Nôtu, najviac bodujúceho hráča 2. ligy mužov, bránili často dvaja až traja hráči, napriek tomu dva góly dal a na šesť prihral. Svojimi výkonmi si vyslúžil pozvánku na reprezentačný zraz juniorov Slovenska. Držíme mu prsty."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode