6.kolo: Náročné derby

14.11.2017 12:34

Slovanistky vycestovali na Martina do Detvy na derby proti Dukle Banská Bystrica, v minulej sezóne ešte účastníkovi najvyššej súťaže. Okrem derby to bol podľa tabuľky súboj druhého Slovana s treťou Duklou, najlepšieho útoku (Rimavskosoboťanky mali pred zápasom priemer 10 strelených gólov na zápas) a najlepšej obrany (Bystričanky dostali dovtedy len 2,5 gólu na zápas).

Zo súpera šiel rešpekt, veď v predošlých troch zápasoch zvíťazil zakaždým na nulu. Bez inkasovaného gólu napokon vydržal 191 minút, keď naša zastupujúca kapitánka Vaslíková vyskúšala bombu z prvej a na prekvapenie sa táto ujala. Dominika vyrovnávala na 1:1 a keď sa o chvíľku presadila aj Kristína Čintalanová, Slovanistky sa dostali do vedenia, ktoré už do konca zápasu z rúk nepustili.


 

Vyšiel im záver prvej a začiatok druhej tretiny, keď sa do streleckej listiny postupne zapísalo päť rôznych hráčok. Góly padali z protiútokov, z diaľky aj po vypracovaných akciách na jeden dotyk z blízkosti súperovej bránky. Za stavu 7:2 však hráčky prestali hrať efektívne a upustili od koncentrácie v obrane. Do konca tretiny tak súper znížil na 8:5. Tretia tretina mala pravý nádych derby s emóciami, ktoré sa tréneri snažili upokojovať oddychovými časmi. Slovanistky v závere nevyužili niekoľko sľubných príležitostí a tak prvý krát v ročníku pri víťazstve zaznamenali menej ako 10 gólov.

 

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK BCF Dukla Banská Bystrica 9:7 (4:2, 4:3, 1:2)

Góly Slovana: Čintalanová 4, Vaslíková 2, Janoštiaková, Uhrinová, Ružičková

Zostava Slovana: brankárky Schvarcová a Udvardyová, hráčky Šándriková, Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Čintalanová a kapitánka Vaslíková

Hodnotenie trénerom Jozefom Alušíkom: "Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Našťastie pre nás sa súper v úvode nepresadil viac ako raz. Potom sme vďaka Domči a Kristíne naskočili na víťaznú vlnu. Výkonom sa k nim pridali ostatné hráčky a tak som mohol byť s prvou polovicou zápasu spokojný. Súper to nevzdal, zabojoval aj za nepriaznivého stavu 7:2 a využil, že naše hráčky prestali tesne brániť. Prestali sme hrať aktívne, namiesto prihrávok sme sa spoliehali na individuálne prieniky a najmä sme neboli takí koncentrovaní na zápas, ako na začiatku. Preto z toho bola do konca zápasu dráma, podľa mňa zbytočná. Avšak tešíme sa z víťazstva nad minuloročným extraligistom. Z chýb sa budeme snažiť poučiť. Počas predĺženého víkendu nás čaka extra náročný dvojzápas proti tímom z Bratislavy, v ktorom chceme znovu dokázať naše zlepšenie voči minulej sezóne."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode