5.kolo: Víťazstvo v ťažkom zápase

02.11.2017 18:18

Dievčatá cestovali na Oravu na zápas proti Mútnemu po dvoch týždňoch, počas ktorých si mnohé z nich doliečovali ochorenia dýchacích ciest, takže to s dochádzkou na tréningy veľmi slávne nebolo. V krásnej obecnej hale na nich čakal nováčik, ktorého však Slovanistky doteraz neporazili ani v jednom z dvoch nesúťažných zápasov.
Súper predvádzal presne takú hru, akú naše dievčatá očakávali - rýchlu v útoku, so snahou o častú streľbu z nebezpečného predbránkového priestoru. Soboťanky však hrali svoju hru, ktorá im dovtedy vyniesla 9 bodov do tabuľky. Rýchlo strelili vedúci gól .Potom ich súper dosť zatlačil, trvalo im celú prvú dvadsaťminútovku, kým sa prispôsobili avizovanému štýlu hry Mútneho a začali dôslednejšie brániť. Vďaka aktívnej Erike Janoštiakovej však túto časť hry výsledkovo zvládli.
Do druhej tretiny Slovanistky zlepšili obranu a prebudil sa Csériovej útok. Soboťanky sa dostali do gólového trháku, ktorý im dodal psychických síl do náročnej záverečnej časti hry. V nej im už dochádzali sily, súper stále držal pomerne vysoké tempo, no Slovanistky si naň preto dávali veľký pozor. V tom čase sa však opäť raz Kristína Čintalanová odtrhla z reťaze a svojou aktivitou Slovanu vybojovala pohodlný päťgólový náskok. Súperky vrhli všetky sily do útoku, nevzdávali sa až do úplného záveru. Slovanistky však už mali zápas plne pod kontrolou a na konci zavŕšili dvojciferné víťazstvo.

TJ FBK Hornets Mútne - FBC Slovan Rimavská Sobota 6:11 (2:3, 1:2, 3:6)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Janoštiaková 2, Csériová 2, Vaslíková, Uhrinová a jeden gól si strelili súperky samé vďaka aktívnej Erike Janoštiakovej
Zostava Slovana: brankárky Schvarcová, Udvardyová, hráčky Šándriková, Ružičková, Uhrinová, Csériová, Kučeráková, Janoštiaková, Čintalanová, Mihályová a kapitánka Vaslíková


Hodnotenie trénerom Jozefom Alušíkom: "Zápasu som sa obával, keďže silu súpera sme mali možnosť spoznať. Má šikovné a výborne fyzicky pripravené hráčky, účinnú útočnú hru, ktorou nás už dvakrát porazil. Navyše sme nemali dostatočnú dochádzku na tréningy, musel som brať aj hráčky, ktoré by som podľa dochádzky nemal, aby sme so súperom vládali držať krok. Do zápasu však baby vstúpili optimisticky a sebavedomo a od začiatku súpera nepustili do vedenia. Vďaka tomu sme boli psychicky v pohode. Prestáli sme aj tri presilové hry súpera - znova raz sme boli často vylučovaní a tentoraz za úplne hlúpe technické fauly. Cez prvú prestávku sme si museli dohovoriť k obrannej hre, ktorá bola chaotická a nepohyblivá, od druhej tretiny sa hlbšie sťahovali aj útočníčky a bolo to už dobré. Teší ma nálada v tíme, chcenie hráčok. Teraz nás čakajú tri veľmi náročné súperky a dobrú náladu, optimizmus i veľa tréningov budeme potrebovať, aby sme pokračovali v dobrom dojme z úvodu sezóny."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode