5. a 6.kolo: Vyhrali sme!!!

16.11.2016 18:18

Slovanistky majú za sebou náročný víkendový dvojzápas. Ich súperkami boli postupne hráčky Trenčína, minulosezónneho víťaza základnej časti súťaže a Kysučanky, ktoré nám v dorasteneckej lige v približne totožnej zostave, v akej hrajú v tejto sezóne 1.ligy, nadeľovali 10-12 gólové výklepy.

Dievčatá k zápasom pristúpili zodpovedne, počas trojtýždňového tréningového cyklu mala väčšina z nich výbornú dochádzku na tréningy. Aj v zápasoch nám chýbali len staršie žiačky a narodeninová oslávenkyňa Sonička Šándriková. Na druhej strane mali v tejto sezóne premiéru brankárka Sabina Udvardyová a na naše pomery skúsené Miška Antalová a Martina Gondová. Do zápasov preto Slovanistky nastupovali s rešpektom, no nebojácne.

Súperky z Trenčína prekvapili Slovanistky dokonale už v úvodných sekundách, keď sa drzo presadila Kristína Čintalanová. Niekoľko minút po nej pri voľnom údere neváhala Dominika Vaslíková a svojou typickou deloukou zvýšila na 2:0. Pykali však na nedôslednosť a chyby v obrane, keď v nej dvakrát zmätkovali a výsledkom bolo vyrovnanie zo strany súperiek.

Po 1.tretine bolo na základe porovnania herných vlastností oboch tímov jasné, že Slovanistky sa môžu poraziť len samé svojimi chybami. V útoku začali hrať sebavedomo vysoký pressing a trestali následné chyby v rozohrávke súpera. Strelecky sa konečne presadila aj Lucka Staššáková. Druhú tretinu Soboťanky jednoznačne vyhrali a tretia sa preto viac-menej len dohrávala. Zaujal premiérový ligový zásah Vanči Schvarcovej, ktorý by sa mal rátať za tri :)

FBC Slovan Rimavská Sobota - ŠK 1.FBC Trenčín 8:6 (2:2, 5:1, 2:3)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Staššáková 2, Vaslíková 2, Schvarcová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky v poli: Ružičková, Hanová, Antalová, Ulická, Staššáková, Csériová, Kureková, Čintalanová, Schvarcová a kapitánka Vaslíková

Na druhý deň sa naše dievčatá pripravovali na výborne kombinujúce Kysučanky, vedúce družstvo súťaže. Nariadenú defenzívnu taktiku sa im darilo pomerne úspešne dodržiavať, prechod do protiútokov však nevychádzal vôbec. Za dve tretiny inkasovali dievčatá "len" tri góly. Vzhľadom na kvality súpera to vôbec nie je zlé, i keď mali často aj kusisko šťastia. Dobrý výkon podala aj Schvarcová, ktorá sa v tomto zápase vrátila do bránky. Do tretej tretiny Slovanistky nastúpili s ofenzívnejšími úlohami v snahe streliť gól. Výsledkom však bolo len viac gólov inkasovaných, čo mrzí. Celkovo však nemožno hovoriť o katastrofe. Dievčatá sa znova nadreli a snažili zo seba vydať všetko.

FBC Slovan Rimavská Sobota - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto B 0:7 (0:1, 0:2, 0:4)

Zostava Slovana: brankárka Schvarcová, hráčky v poli: Ružičková, Hanová, Antalová, Ulická, Staššáková, Csériová, Kureková, Čintalanová, Gondová a kapitánka Valsíková.

Slovo trénera Joža Alušíka: "Som veľmi rád, že boli dievčatá odmenené za dobrú tréningovú a zápasovú dochádzku prvými nečakanými bodmi v sezóne. Hernú kvalitu síce ešte nemáme na požadovanej úrovni, na Trenčianky to však postačovalo. Potvrdilo sa, že žiaden zápas nie je prehraný vopred. Súboj s Kysučankami však Slovanistkám ukázal, že stále majú na čom pracovať. Ešte nás čaká veľa práce na ofenzívnej kombinácii a individuálnych zručnostiach hráčok. Samé musia vidieť, prečo im zdôrazňujem, že štyri tréningy do týždňa sú minimom. K úspešnému zvládnutiu dvojzápasu nám pomohol návrat Mišky Antalovej a Martiny Gondovej do zostavy. Všetky dievčatá opäť potešil záujem rodičov a ich podpora v hľadisku v Detve."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode