4.kolo: O streleckej smole

02.11.2016 18:18

Prvý "domáci" zápas odohrali Slovanistky 23.októbra proti rezervnému tímu Banskej Bystrice.

Súper od začiatku veľmi efektívne bránil a aj pološance, do ktorých sa naše baby dostávali, sa im nedarilo premieňať. Na našej strane stála spočiatku obrana tiež na pevných nohách podporená spoľahlivými zákrokmi mladej Vanessy Schvarcovej. V prvej tretine sa tak zrodila pre Slovanistky nevídaná remíza 0:0! Tú druhú však začali chybou v obrane, ktorú súper potrestal. A tých chýb, keď dievčatá nepokrývali hráčky ani vo veľkom bránkovisku pribúdalo, keďže sa snažili tlačiť vpred viacerými hráčkami a prelomiť smolu v zakončení. Podarilo sa napokon "bombardérke" Csériovej, ktorá v polovici zápasu vyrovnala skóre. Následne však Slovanistky znova po dvoch zbytočných chybách v obrane inkasovali a druhá tretina tak skončila 1:3 pre súpera. Na začiatku tretej tretiny aktívna Bea "Pitbull" Ružičková vybojovala presilovú hru, ktorú baby dobre zahrali a po krásnej krížnej strele Adi Csériovej využili. Naše ženy aj naďalej tlačili na pílu. No súper staval do bránky aj dve hráčky k brankárke a gól tak nie a nie padnúť. Až napokon prelomila svoju streleckú smolu aj Kristína Čintalanová a to ako napotvoru nie práve vydarenou strelou - aj to sa však ráta: bolo vyrovnané 3:3! Aplaudujúcu halu ale následne schladila súperova najlepšia hráčka, skúsená Andrea Řezánková, ktorú nechali Slovaistky na trikrát dorážať a z toho už veru ani Vanča neurobí zázraky... Do konca zostávalo síce ešte dosť času, no vyrovnanie nás stálo enormné množstvo síl. Navyše stále máme mladučký tím, ktorý v takýchto chvíľach stráca pokoj na florbalkách... Z víťazstva sa preto - napriek snahe a vďaka pokračujúcej smole v zakončení - radoval súper.

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FbK BCF Banská Bystrica "B"  3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
Góly Slovana: Csériová 2, Čintalanová

Slovo trénera Joža Alušíka: "Na súpera z Banskej Bystrice sa dievčatá vždy tešia a zvykne sa im proti nemu dariť. V zápase bolo opäť vidieť zlepšenie tímu. Okrem väčšieho počtu hráčok na striedanie mojim dievčatám veľmi pomohla psychická pomoc od rodičov a známych na tribúnach, ako aj hlučná skupina nášho mužského Áčka vracajúca sa z víťazného zápasu v Rabči. Ďakujeme! Tím sa stále buduje, rastie, znova zaň nastúpila nová hráčka, len 13 ročná, no talentovaná Denisa Uhrinová. Škoda, že sa nám nepodarilo bodovať, ale dievčatá aspoň vidia, koľko im ešte na skúsenejšie súperky.chýba. Obranné chyby mrzia vždy, no tentoraz nás pri nich neraz podržala Vanča Schvarcová, čo verím jej sebavedomiu pomôže. Celý tím zo seba vydal všetko, čo v ňom bolo, a to ma ako trénera skutočne veľmi potešilo. Úspešné výsledky prídu časom, zatiaľ je dôležitá dobrá nálada v tíme."

Reprezentovali Slovan: brankárka Vanessa Schvarcová - Soňa Šándriková, Beáta Ružičková, Anna Kureková, Adriana Csériová, Kristína Hanová, Kristína Čintalanová, Evka Ulická, Denisa Uhrinová a kapitánka Dominika Vaslíková

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode