2.liga (8): Pevnosť Boyard nezdolaná...

11.12.2013 18:18

Hráči FBC Slovan Rimavská Sobota vycestovali v nedeľu na zápasy 7. a 8.kola Stredoslovenskej ligy do ružomberksej Koniarne. Ako furt, zápasy priniesli množstvo florbalových a neflorbalových zážitkov. Poďme ale skorej k tým florbalovým, však preto sme aj na sever v snehu a vetre cestovali...

FBC SLOVAN RIMAVSKÁ SOBOTA - 1.FBC Zvolen 3:5 (2:0, 1:2, 0:3)
Po prvý krát sa nám na zápasy podarilo zlepiť dve celé pätky, aj ked nás to čosi stálo :) Opäť sme začali perfektne, keď sme sa v úvode zápasu dostali do dvojgólového vedenia gólmi Miša Sojku a kapitána Totkoviča. Vedenie mohlo byť dokonca ešte vyššie, no štastena pri nás ani tento krát nestála - počas zápasu sme asi 5-6 krát trafili len konštrukciu bránky.
V druhej tretine sme prvý krát "lacno" inkasovali po chybe v obrane. Naša hra mala stále celkom hlavu a pätu, aj keď prihrávok by mohlo byť viacej. V 23.minúte nariadil rozhodca nájazd proti súperovi, ktorý Radnóti na rozdiel od piatkového zápasu v MFL premenil a dostal Slovan opäť do dvojgólového vedenia. Večná škoda, že sme potom nedokázali streliť ďalšie góly ani z čistých šancí! Zvolen totiž v úvode tretej tretiny nielen vyrovnal, ale šiel do dvojgólového vedenia, na čo sme (aj pre spomínanú streleckú smolu) už nedokázali odpovedať. Zápas to bol pekný, aj keď nás strata bodov môže mrzieť.
Súper nastúpil posilnený o dvoch skúsených hráčov - brankára a obrancu, ktorí jeho hre pomohli.
Góly FBC SLOVAN: 1:25 Sojka Michal (Radnóti) 1:0, 3:14 Totkovič 2:0, 22:34 Radnóti s.n. 3:1

Žatva 90 Dolný Kubín - FBC SLOVAN RIMAVSKÁ SOBOTA 24:7 (6:1, 10:2, 8:5)
V tomto zápase bol favorit jasný, však našim súperom bol minuloročný extraligista. Našim cieľom si bolo zahrať, prelomiť streleckú smolu a nastrieľať súperovi čo najviac gólov. To sa nám aj podarilo. Tešili sme sa dovedna sedem krát, jeden krát z toho sme sa presadili v oslabení. Opäť sa nám nevyhlo niekoľko tyčiek, či strelecká smola, ale chlapsky treba uznať, že Dolný Kubín je hrou niekde inde a spravodlivo zvíťazil takým rozdielom. Trocha nás nahnevalo, že napriek tomu, že sme prehrávali tak vysokým rozdielom sa rozhodcovia pravidelne prikláňali k súperovi, pričom vrcholom bol úder hokejkou do hlavy nášho hráča. Ale "nám sa také nepíska" :)
Góly FBC SLOVAN: 7:47 Brozman T. (Sojka Michal) 1:5, 22:52 Radnóti (Brozman T.) 2:12, 28:58 Radnóti 3:16, 34:17 Totkovič (Radnóti) 4:18, 40:43 Kostovič (Radnóti) 5:21, 42:24 Radnóti (Štofaník) 6:21, 44:55 Kostovič 7:24

K mimoflorbalovým veciam: Rišo nikdy nebude kľúčový hráč, lebo bol schopný stratiť kľúč, ktorý sme potom museli zložito vyloviť spod tribúny. Napriek kľúču sme "Pevnosť Boyard" nedobyli, keďže sa z výjazdu vraciame o stovku ľahší (vďaka páni v zelenom!). Aspoň vďaka za bilanciu 4:0 (zainteresovaní vedia o čo ide). Pozitívom bola VIP šatna so saunou, pomery v lige sa lepšia :) Kočky nás stále nechcú, najmä tých ušatejších a "brankára". Nik nás nemá rád, ale asi by bolo divné, keby niekto hej. Pri pohľade do ligových štatistík nás môžu tešiť dva milé fakty. Máme v lige po ôsmich odohraných zápasoch dve prvé miesta: Michal Radnóti je zatial najlepší strelec a Tomáš Brozman je (prekvapivo :) ) najtrestanejši hráč ligy! Proste úžas!

Slovo trénera: V nedeľu sme už konečne hrali to, na čo máme, aj keď nás mrzí prehra so Zvolenom. S chuti sme si zahrali dva zápasy. V podstate nám o nič nejde - vypadnúť ani postúpiť nevieme, no naši chlapci sa už teraz tešia, že môžu opäť reprezentovať mesto a klub.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode