2.liga: Bodovali sme!

08.02.2014 08:14

 

 Náročný víkend pre florbalistov FBC Slovan Rimavská Sobota vyvrcholil dvoma zápasmi v 2.lige SZFB v nedeľu 2.februára. Raritou kola bolo, že jeho organizátor kola (čiže FBC Slovan) to mal s pomedzi všetkých zúčastnených družstiev na zápasy najďalej - je to "úžasnou" vizitkou 24-tisícového okresného mesta, ktoré nemá športovú halu ba ani len telocvičňu vyhovujúcich parametrov pre športy ako florbal, futsal, hádzaná... Mesto s takou bohatou históriou a úspechmi v športe je takto na hanbu. Nuž Slovanisti bojovali na "domácom" ihrisku ako cudzinci, hlavne v prvom zápase, ktorí hrali proti v skutočnosti domácej Detve.

FBC Slovan Rimavská Sobota – DTF Detva Joxers 5:16 (1:5, 2:4, 2:7)
Góly FBC Slovan: Totkovič 2, Repka, Radnóti a Mišo Sojka
Úvod zápasu sme prespali a v 2. minúte sme prehrávali 0:3. Totkovič síce znížil na 1:3 keď mu perfektne clonil Benda (cez jeho uši brankár z Detvy iste nič nevidel), no to bolo v podaní Slovanistov v prvej tretine všetko. Druhú tretinu sme sa herne pozbierali, aj keď na svetelnej tabuli sa nám súper čoraz viacej vzdiaľoval. Na oba naše zásahy v tejto tretine prihrával Peťo Hutáš. V poslednej tretine už družstvu dochádzali sily a tak to aj na palubovke vyzeralo.

Potešujúca bola hra druhej formácie, ktorá pekne kombinovala, no chýbali im góly ktoré sú dôležite. Smutný bol výkon rozhodcov, ktorí dosť ublížili zápasu. Snáď mladíci zo Zvolena do budúcnosti popracujú na rozhodovaní.

FBC Slovan Rimavská Sobota – FBC Horehronec B 5:5 (0:3, 1:2, 4:0)
Góly FBC Slovan: Radnóti 4, Totkovič
Do zápasu sme išli s jasným cieľom udržať čo najnižší rozdiel skóre. Súper síce nosí v názve „B-čko“, čo však vôbec nie je tým, že by sa jednalo o B družstvo Brezna, skôr je to naopak - či už výsledkami, alebo hrou. Preto nás výsledok po prvej tretine tešil, keďže sme prehrávali len 0:3 - naša bránková konštrukcia totiž k tomu ešte zo trikrát zazvonila. Do druhej tretiny sme išli s cieľom dať aspoň gól. To sa nám aj podarilo (ako inak) v oslabení, keď rýchlonohý Radnóti ušiel do prieniku a znížil na 1:4. Tretina skončila 1:2, čo bolo super. Ale Slovan sa v tretej tretine prebral z mŕtvych a posledné minúty stretnutia patrili hráčom v bielych dresoch! Najprv znížil Totkovič po chybe protihráča a potom troma gólmi rozhodol o nečakanej remíze 5:5 Radnóti. V posledných sekundách hry nám šťastena ešte raz pomohla, keď Horehronci trafili len konštrukciu bránky a výsledok tak naši hráči udržali zubami - nechtami. Bod z tohto zápasu je pre nás veľmi cenný. Pochváliť treba aj výkon Štofaníka, ktorý konečne podal výkon ktorý potešil a na konci zápasu mu nebolo čo vytknúť.

Slovo trénera: "Boli to dva rozličné zápasy, v prvom to bolo o výsledku, rozhodcoch a zbytočných fauloch, čo dosť uškodilo zápasu. V druhom sme hrali pozorný florbal, hlavne v tretej tretine kde sme senzačne dokázali vyrovnať z 1:5. Určite nám pomohla aj šastena, ale to už k športu patrí. Druhý zápas bol určite florbalovejší, žiadna zbytočne tvrdá hra, pekné kombinácie. Záver sme zvládli a tešíme sa z bodu. Je na škodu, že góly dokážeme dať len vtedy, keď je už neskoro. Skoro v každom zápase strelíme 5 gólov, no až 3 krát viac inkasujeme. Na tom treba popracovať ak chceme zbiera viac bodov.


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode