2.liga (6): Smiech aj napriek neúspechom

28.11.2013 08:08

Hráči FBC Slovan Rimavská Sobota  nastúpili v nedeľu na svoje ďalšie zápasy v Stredoslovenskej lige v ružomberskej hale Koniereň. Boli sme nemilo prekvapení z toho, v akom schátralom stave sa hala nachádza... Palubovka haly bola na slovenské pomery dobrá, avšak vtesnať na ňu florbalové ihrisko sa podarilo len na úkor bezpečnosti hráčov, keďže na jednej z dlhších strán je mantinel cca 30 cm od tribúny.

Ale poďme k zápasom. Určite nás nepotešilo množstvo inkasovaných gólov, zápasy sme sa však snažili odohrať so cťou. Veď takýchto "výpraskov" nás ešte v tejto sezóne čaká habadej, dôležité je, že sa nám nejaké góly podarilo aj streliť.

DTF Team Detva B – FBC Slovan Rimavská Sobota 21:5 (10:1, 3:2, 8:2)

Góly SLOVAN: Radnóti (Sojka) 8:1, Brozman (Radnóti) 12:2, Radnóti 12:3, Gémeši 19:4, Kostovič 21:5.

Po skorom vstávaní, dlhej ceste sme s radosťou v srdci nastúpili proti na víťazstvo nadržanej Detve. Tá na nás udrela hneď v prvej tretine, keď v priebehu ôsmych minút nám nastrieľala 8 gólov. V 11. min. sa zásluhou Mišov (Sojku a Radnótiho) podarilo streliť čestný gól.

Druhú tretinu sme ustáli lepšie, viac sme sa v obrane pohybovali a inkasovali sme len 3 góly. Na druhej strane ihriska strieľali pekné góly Brozman a Radnóti.

V tretej tretine sa už iba dohrávalo. Pri troch góloch súpera sme cítili krivdu voči rozhodcom z dôvodu vysokej hokejky súpera. Nič to, my sme veselú tvár nestratili a tešili sme sa z našich dvoch gólov - Gémešiho umiestnenou strelou a Kostovičovho z priamej strely.  

FBC Slovan Rimavská Sobota – Dukla Ružomberok 5:28 (1:9, 2:5 ,2:14)

Góly SLOVAN: Radnóti (Gémeši) 1:6, Totkovič 2:11, Tóth (Totkovič) 3:14, Brozman 4:14, Radnóti (Štofanik) 5:26.

Z našej strany to bol slabý výkon a to od brankára až po útok. Na začiatku dostal Štofaník lacný gól a až do konca zápasu "Brozman a spol." v obrane nepomohli brankárovi. V útoku to bolo pomalé a nepresné. Tešiť nás môže ozaj len fakt, že nám úsmev nechýbal do poslednej chvíle. I keď to bol debakel, zase nebol to najväčší (pre toho, kto si ešte pamätá na "Houmera" :D).

V prvej tretine sa nám raz podarilo prekonať brankára len raz, keď po prihrávke Gémešiho skóroval Radnóti. V druhej a tretej tretine sme už všetko vrhali do útoku, aby sme dali aspoň dáky ten gól, čo sa nám ako tak podarilo. Na 2:11 znižoval peknou strelou Totkovič a na 3:14 Tóth. Na začiatku tretej tretiny skóroval Brozman a náš posledný gól strelil Radnóti po prihrávke brankára Štofaníka. Dôležité však je, že chuť do florbalu nám ani 28 gólov nezoberie :).

Slovo trénera Miša Radnótiho: ,,Musíme zlepšiť pohyb v obrane. Ak nie, tak naďalej budeme dostávať množstvo gólov aj od ostatných mužstiev. Aj keď na prvý pohľad vyzerajú výsledky katastrofálne, ja si to nemyslím. Góly sú približne jedna k piatim inkasovaným, čo je pre našich neskúsených hráčov vo veľkom florbale ešte prijateľná vizitka“.

Výsledky Stredoslovenskej ligy z 24.11.2013:

1.FBC Zvolen - FBC Horehronec A 4:10

FBK Turany - Žatva 90 Dolný Kubín 2:5

Žatva 90 Dolný Kubín - 1.FBC Zvolen 7:3

FBC Horehornec A - FBK Turany 9:7

DTF Team Detva Joxers B - FBC SLOVAN 21:5

Dukla Ružomberok - Meteníci Likavka 4:5

Meteníci Likavka - DTF Team Detva Joxers B 9:9

FBC SLOVAN - Dukla Ružomberok 5:28

Tabuľka

Program zápasov 7.a 8.kola (7. alebo 8.12.2013) - v Detve a Ružomberku

Detva B - Horehronec B

Horehronec A - Dukla Ružomberok

Detva B - Dukla Ružomberok

Horehronec A - Horehronec B

Likavka - Dolný Kubín

FBC SLOVAN - 1.FBC Zvolen

Dolný Kubín - FBC SLOVAN

1.FBC Zvolen - Likavka

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode