2.liga (19): Spokojnosť s výkonom

05.03.2014 08:08

Prvú marcovú nedeľu Slovanisti navštívili Detvu, aby si zmerali sily v zápasoch 2.ligy s domácim béčkom a Duklou Ružomberok. Oba zápasy, aj napriek už tradične oklieštenej zostave, zvládli dobre. Síce sa nebodovalo, (kto by to už len čakal) zápasy proti skúsenejším a kvalitnejším súperom však boli vyrovnané. Čo sa týka výkonov, boli to asi najlepšie zápasy našich v 2.lige vôbec.
 

Naši kritickí čitatelia zo severu Slovenska, ktorí okrem iného neustále ako taký Sherlock Holmes pátrajú po mennom zozname našej redakcie, vyjadrili nespokojnosť s obsahom článkov venujúcich sa florbalu.

Náš čitateľ, náš pán!

Zmeňme teda tému, povedzme si čosi o probléme, ktorý nás takto v skorú jar veľmo trápi - uhádli ste, milí čitatelia, pripomenieme si zásady opaľovania sa v soláriu.

  • Pred použitím solária zbavte svoju pokožku krémov, pleťového mlieka, voňavky a iných kozmetických prípravkov.
  • Nepoužívajte v soláriu žiadne produkty slnečnej ochrany.
  • Pred opaľovaním odložte všetky šperky a ak nosíte kontaktné šošovky, vyberte si ich.
  • Počas opaľovania v soláriu majte oči zatvorené a používajte ochranné okuliare.
  • Nikdy nepredlžujte stanovenú dobu opaľovania.
  • Po opaľovaní v soláriu sa odporúča použiť hydratačný pleťový krém, alebo pleťové mlieko, aby ste predchádzali vysúšaniu pokožky.
  • Neodporúčame sa sprchovať dve hodiny po návšteve solária
  • Ak máte na koži opuchliny alebo pigmentové pečeňové (!pozor ni že prečítaš toto slovo nesprávne!) škvrny solárium nepoužívajte.
  • Každá opaľovacia kúra by mala pozostávať z 10 opaľovaní. Medzi jednotlivými kúrami by mala byť 4 - týždňová prestávka (!!!!!!!!!!)
  • Opaľovanie v soláriu je určené pre osoby staršie ako 15 rokov (!!!) s fototypom 2.
  • Nikdy sa neopaľujte častejšie ako raz za deň, či už v soláriu alebo na slnku. Odporúčaný počet opaľovaní je maximálne 50 x ročne.

Ak sme našich čitateľov dostatočne neuspokojili informáciami vedúcimi k získavaniu kvalitného pigmentu, viac nájdu na https://www.sharmant.sk/solarium/zasady-zdraveho-opalovania/
A vráťme sa k florbalu.
FBC Slovan Rimavská Sobota – DTF Detva Joxers 6:9 (2:2, 2:5, 2:2)
Do zápasu sme nastúpili s malou dušičkou, avšak so snahou uhrať čo najlepší výylsdok. Od začiatku bolo jasné, že hráči s A mužstva Detvy, ktorí B-čkarom im prišli na pomoc, budú dôležitým faktorom v zápase. Po vyrovnanej prvej tretine sme znova nezvládli tú druhú. Zaujímavé bolo, že pri vylúčení hráčov na oboch stranách, v hre 4 na 4 sme dokázali byť vyrovnaným súperom. To tiež dokazuje, že ak by sme mali možnosť trénovať 5 na 5, určite by sme rýchlejšie výkonnostne rástli. V poslednej tretine sa lámal chlieb, Detva bola nútená vymeniť (kus podguráženého) brankára. Za stavu 6:8 sme množstvo šancí nepremenili a skóre tak uzatvorili Detvančania.
Góly FBC Slovan: Radnóti 3, Totkovič 3
 

FBC Slovan Rimavská Sobota – Dukla Ružomberok 8:14 (3:5, 3:3, 2:6)
Po prvom zápase nás čakal dvojzápasový oddych, čo nám uškodilo. Navyše sme stratili Pipa, čo bolo tiež citeľné, lebo sme nestriedali kompletné päťky. Zaspali sme začiatok, no celý čas sme sa za súperom doťahovali. Ukázali sme aj naše pravé modro - biele srdce, ktoré sa za žiadnych okolností nevzdáva a bojovali sme až do konca. Druhá tretina bola asi najlepšia v celom našom vystúpení v druhej lige, boli sme schopní si prihrať a pozor, aj spracovať :D. Dva či tri krát sme sa vedeli dotiahnuť na jednogólový rozdiel, no vzápätí sme inkasovali, lebo Dukla ale trestala každé naše zaváhanie. Napokon sme prehrali nezaslúžene vysoko.
Góly FBC Slovan: Radnóti 4, Kostovič 2, Totkovič, Repka
Slovo trénera: "Spokojnosť s výkonom. Aj takto sa to dá zhrnúť. Podaktorým chýbala kondička, niektorí boli unavení zo zápasov z piatka a soboty. Potešujúce je neustále zlepšovanie sa. Len tak ďalej!“

(-mk)


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode