2.liga (14): Vieme zahrať lepšie

29.01.2014 20:21

Na dohrávané zápasy do Slovenskej Ľupče sme cestovali v ideálnom počte 11 kúskov Slovanistov. Na zasnežených cestách to šlo pomalšie, a preto sme kus meškali na prvý zápas proti Dolnému Kubínu.

FBC SLOVAN – Žatva 90 Dolný Kubín 3:16 (0:4, 0:6, 3:6)

Góly FBC Slovan: Radnóti, Brozman T., Totkovič

Zo začiatku sme sa celkom držali pri očakávanom tlaku Dolnokubínčanov a ani prvé dva smolné góly nás až tak nerozhodili. Pykali sme len za naše chyby, ktoré trestali útočníci súpera gólom. Naša hra smerom dopredu nebola až taká zlá, avšak výborne chytajúci brankár súpera bol dlho našou prekážkou. Prekonali sme ho až v tretej tretine, a aj to v oslabení gólom Radnótiho, ktorému prihrával Kostovič. Pekný gól zaznamenal aj Brozman po prihrávke toho istého hráča.

Zápas sme si užili. Kus komicky na tejto úrovni súťaže pôsobilo hands free zariadenie u rozhodcov, ale hlavne že pískali normálne.

FBC SLOVAN – Likavka 5:16 (0:5, 1:9, 4:2)

Góly FBC Slovan: Radnóti 4, Totkovič

Od nášho vstupu na florbalovú scénu prechovávame k tomuto súperovi morálnu averziu. Ani sledovanie súpera pri jeho pôsobení v tejto sezóne ju nijak nezmenšilo – káder zložený z homo- a metrosexuálov, premotovovaný vedúci družstva či nepodarená cigánska pečienka si sympatie v našom kádri nenašli. Preto sme sa tohto zápasu kus obávali, ako ho psychicky zvládneme a snažili sme sa presvedčiť samých seba, aby sme sa sústredili len na hru.

Keď Brozman v 1.minúte druhej tretiny prebil súperovho hráča cez mantinel (a to štýlovo, ani hokejový mantinel by nevydržal) bolo už asi každému jasné, že sme sa na florbal vykašľali a budeme si užívať len rukonožnohokejkový boj. Zápas preto nebol o výsledku na svetelnej tabuli, ale o zostreľovaní ružových anjelikov z palubovky.

Po florbalovej stránke je zaznamenaniahodný len výsledok tretej tretiny a výkon brankára v nej. Po neflorbalovej stránke je zapamätaniahodný Brozmanov útok na čelo hitparády najtrestanejších hráčov. Bo sedieť z 45 minút celých 18 na trestnej lavici sa tiež len tak niekomu nepodarí (a to prvý trest dostal až v druhej tretine).

Na záver dňa sa ešte vynorila pálčivá otázka: prečo nehrávame ligu furt párne týždne? :(

Slovo trénera: ,,Hra z našej strany nebola dobrá, keďže viem, že vieme zahrať lepšie. Na hráčskych oporách, ako napr. Totkovičovi bolo vidno únavu a tým pádom spala celá obrana. Opäť sa nám nevyhli mnohé strely ktoré skončili len na konštrukcii brány súpera a znova sa ukazovala prevaha súperov v pozičnej hre, ktorú my nemáme ani len kde natrénovať, keďže hrať na ihrisku 40x20 je určite iné ako sú naše skromné podmienky. Ale ideme ďalej, aj napriek mnohým prehrám sa naša hra zlepšuje a u každého badať posun výkonnosti. Ale som pyšný na každého, ktorý s hrdosťou oblieka dres Slovana a reprezentujú mesto Rimavská Sobota.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode