2.liga (12): Výkony lepšie než výsledky

22.01.2014 18:18

Zápasy 13. a 14.kola Stredoslovenskej ligy nezastihli naše družstvo v optimálnom zložení. V nedeľu o piatej ráno sme opúšťali rimavskú kotlinu len s dvoma náhradníkmi. Čo bolo ešte horšie, chýbala prakticky celá prvá päťka. Našťastie hráči druhého sledu to zobrali ako možnosť dobre si zahrať, čo sa ukázalo už v prvom zápase.

FBC Horehronec B – FBC SLOVAN 14:2 (1:0, 8:2, 5:0)

Góly FBC Slovan: Marek Gémeši a Peťo Repka

Zamerali sme sa na pozornú defenzívu a hru na protiútoky, čo nám zo začiatku vychádzalo. Súper sa na palubovke len postupne rozohrával. V polovici zápasu však zapol na vyššie obrátky a systémom čo minúta – to gól si zabezpečil víťazstvo v zápase. V týchto fázach sa už prejavila absencia hráčov na striedanie, tešia nás však dva strelené góly a ešte viac to, že ich strelili hráči, ktorí ich potrebovali pre pozdvihnutie streleckého sebavedomia. V tretej tretine napriek snahám niektorých našich hráčov udržať koncentráciu na čo najlepší výsledok väčšia družstva zápas vypúšťala.

FBK Turany – FBC SLOVAN 13:4 (2:1, 5:2, 6:1)

Góly FBC Slovan: Totkovič, Radnóti, Repka a Fačka

Na druhý zápas sme nastúpili posilnení o dvoch hráčov zo základu, ktorí prišli doslova päť minút po dvanástej – našťastie rozhodcovia prižmúrili oči a zo zápisu ich nevyškrtli. Prvý gól sme však dostali hneď po rozohraní (po 3 sekundách hry!), čo nás zaskočilo (nie, onen hráč infarkt nedostal), no určite nepoložilo. So štyrmi hráčmi na striedanie sme sa cítili silnejší. Napokon prvá tretina skončila len 2:1 pre súpera.

Súpera sme napádali už pri rozohrávke, čo sa nám vyplácalo a dostávali sme sa do šancí. Tie sme bohužiaľ nepremieňali – všetky naše góly okrem prvého, ktorý padol zo štandardky vďaka šikovnej spolupráci oneskorencov Totkoviča s Radnótim, boli viac či menej dielom náhody. Potešiteľné bolo, že sa znova presadil Peťo Repka, dokonca dvakrát. Menej potešila skutočnosť, že sa trafil do oboch bránok.

Súper si víťazstvo zaslúžil, i keď máme oprávnený pocit, že v čase, keď sa lámal chlieb, nám často ukrivdil rozhodca (ryšavý pán na fotke v strede). Ale taký je život, nerobíme z toho tragédiu, však ako furt vravíme „nie je dôležité zvíťaziť, hlavné je nebyť gay“.

Slovo trénera: "Celkový dojem z mužstva mám dobrý, na naše pomery, skúsenosti a zostavu. Bojujeme a máme množstvo dobrých momentov. Prvý zápas nastúpilo mužstvo takmer v najslabšej zostave od začiatku sezóny, takže výsledok je výborný. V druhom zápase sme sa dokázali vyrovnať takému mužstvu ako sú Turany, aj keď nie výsledkom. Každý hráč podal na svoje pomery dobrý výkon a nechal, ako sa na Slovanistu patrí, všetko na palubovke. Snáď sa v tejto sezóne dočkáme aj dvoch kompletných formácií v zápase a ešte jedného víťazstva!"

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode