13. a 14.kolo: Štyri dobré tretiny na body nestačili

15.02.2017 08:08

Slovanistky odohrali počas víkendu dvojzápas na ihriskách súperov. Už po žrebe 1.ligy v auguste bolo jasné, že to bude vzhľadom na kvalitu protivníčok a precestované vzdialenosti náročný víkend. To sa aj potvrdilo.

V sobotu Soboťanky zavítali na Kysuce, kde sa stretli s vedúcim družstvom tabuľky. Kysučanky mali spočiatku očakávaný tlak v útoku, hrali svoju hru s prihrávkami po oblúku ihriska a keby častejšie strieľali, bol by úvod pre Slovanistky rozhodne ešte viac nepríjemný. Tie však v obrane dobre pristupovali k protihráčkam a Kysučanky sa presadzovali skôr inidivuálnymi schopnosťami (viď Židekovej 6 gólov...). Cieľ zápasu - streliť súperkám gól (doma sme im podľahli 0:7... ) sa podaril naplniť kapitánke Vaslíkovej po 11 minútach hry drzím sólom cez stred ihriska a vinklovým zakončením z 10 metrov. Keď potom aj na tretí gól súperiek dokázala odpovedať Kristína po Luckynej prihrávke, začali si Slovanistky omnoho viac veriť smerom dopredu. Výsledkom bolo niekoľko pekných gólov i akcií, do ktorých sa zapájalo celé družstvo. Škoda len, že v zakončení sa darilo len Kristíne, pretože aj ostatné útočníčky mali dobré príležitosti. Vzhľadom na tri striedajúce hráčky bolo skóre 5:6 po druhej tretine parádne. V tretej tretine sa už začala na našich dievčatách prejavovať únava, prehrali sme ju 2:6. Potešil však prvý skutočný gól Beátky Ružičkovej, ktorej ho za výkony v tejto sezóne každý doprial. Celkový dojem zo zápasu tak bol výborný.

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto "B" - FBC Slovan Rimavská Sobota 12:7 (4:2, 2:3, 6:2)
Góly Slovana: Čintalanová 5(!), Vaslíková, Ružičková
Reprezentovali Slovan: brankárka Sabina Udvardyová, hráčky Beata Ružičková, Vanessa Schvarcová, Michaela Antalová, Martina Gondová, Eva Ulická, Lucia Staššáková, Kristína Čintalanová a kapitánka Dominika Vaslíková

V nedeľu čakali na naše dievčatá Trenčanky. Slovanistky do zápasu tentoraz nevstúpili dobre a po dva a pol minútach bolo 0:2. Oba góly padli od nepokrytých hráčok priamo spred brankárky, čo po sobotňajšom vcelku pozitívnom dojme z bránenia celého tímu mrzelo. Na naše neskúsené dievčatá doľahla atmosféra neznámej haly plnej ľudí a pri pokračujúcich chybách celého tímu skóre v prospech súpera závratne narastalo. Súperky dostali krídla a Slovanistky boli čoraz deprimovanejšie. Po dvoch tretinách si však povedali, že horšie už hrať nejde. Zlepšili hru v obrane, prestali so zbytočnými faulami a celkovo sa upokojili. V útoku sa im však nedarilo presadzovať. Napokon prehrali o 11 gólov, čo je druhá najvyššia prehra v ročníku.

ŠK 1.FBC Trenčín - FBC Slovan Rimavská Sobota 14:3 (5:1, 7:1, 2:1)
Góly Slovana: Čintalanová 3
Reprezentovali Slovan: brankárky Vanessa Schvarcová a Sabina Udvardyová, hráčky Michaela Antalová, Adriana Csériová, Martina Gondová, Eva Ulická, Kristína Hanová, Anna Kureková, Lucia Staššáková, Kristína Čintalanová a kapitánka Dominika Vaslíková

Hodnotenie trénera Joža Alušíka: "Počas náročného víkendu sme oba zápasy prehrali. Najmä vysoká porážka od Trenčína dievčatá veľmi mrzí a boli z nej smutné. Netreba však panikáriť. Počas dvoch dní sme síce odohrali dve strašné tretiny v Trenčíne, no najmä ďalšie štyri dobré až veľmi dobré tretiny. Vzhľadom na súčasné tréningové podmienky, na únavné cestovanie a mladý káder sa preto nie je dôvod opúšťať. Chyby počas víkendu robili všetky hráčky aj ja, prehry sú naše spoločné. Preto si každý člen tímu musí rozobrať tie svoje sám v sebe a poučiť sa z nich. Stále platí, že tento tím má pred sebou skvelú budúcnosť, viď neskutočne efektívnu Kristínku Činatalnovú, sebavedomú Dominiku Vaslíkovú, extrémne rýchlu Beatku Ružičkovú, či stále lepšie kombinujúce obrankyne. A to máme v zálohe ďalšie mladé hráčky, ktoré keď rodičia začnú púšťať na zápasy, nemáme sa čoho báť."


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode