12.kolo: Náročné víťazstvo

23.01.2017 18:18

Rimavskosoboťanky vycestovali na zápas 12.kola 1.ligy do Badína, ktorý bol pre ne naposledy úspešný, aby si pomerali sily s B-tímom Banskej Bystrice. Keďže sa od svojich začiatkov naše dievčatá s týmto súperom rady porovnávajú, aj tentoraz pristupovali k "derby" zápasu s plnou vážnosťou a odhodlaním. Zo základného kádra chýbala len Kristína Hanová a brankárska jednotka Sabi Udvardyová, ktorú s odhodlaním zastúpila stále len staršia žiačka Vanessa Schvarcová. Na druhej strane súper postavil prvú formáciu z hráčok nastupujúcich v extraligovom základe A-tímu.

A práve táto formácia našim hráčkam výdatne znepríjemňovala život počas celého zápasu. Vďaka dobrej defenzívnej práci celého tímu sa nám zvyčajne darilo vytláčať útoky súperiek od vlastného veľkého bránkoviska a súper tak najmä výdatne "kropil" Vanču streľbou zo strednej vzdialenosti. Vanča však chytala tieto pokusy spoľahlivo. Na druhej strane ihriska pôsobili Slovanistky zakríknuto. Súperky nás zatlačili do defenzívy a občasné protiútoky spočiatku pre Banskobystričanky veľké starosti neznamenali. Napriek prevahe súpera bol po dvoch tretinách stav skóre 1:1.

Tretia tretina priniesla dramatické vyvrcholenie zápasu. Po piatich minútach hry dostali Banskobystričanky výhodu presilovej hry o dve hráčky. V tej šli skoro do vedenia, no následnú výhodu 5 na 4 už ďalším gólom nevyužili. Slovanistky po prežitej oslabovke začali hrať aktívnejšie smerom dopredu, vďaka zapájaniu sa defenzívnych hráčok do útočenia. Okrem Beátky Ružičkovej výdatne podporovali útok naše najskúsenejšie hráčky Lucka Staššáková i Miška Antalová. Práve po Luckynej prihrávke Kristína Čintalanová vyrovnala na 2:2.

Na jej gól však súperky Řezánkovou do minútky odpovedali. Cez "zriedenú" defenzívu Slovanistiek sa Bystričanky už presadzovali omnoho jednoduchšie a neraz pri Vanči stáli všetci svätí. Aj tak však Bystričanky zvýšili skóre na 4:2. Do konca však ešte zostávalo dosť času a Slovanistky sa s týmto stavom zmieriť nechceli. Po krídelnom protiútoku Kristína Čintalanová parádne našla pred bránku nabiehajúcu Lucku Staššákovú, ktorá znížila na 3:4. Lucia odohrala svoj najlepší zápas v ročníku, svojou treťou asistenciou v zápase štyri a pol minútky pred koncom našla Aďu Csériovú, ktorá nabehala kilometre, no gólu sa dočkala v najsprávnejšej chvíli: 4:4. Polminútky na to veľmi dobre hrajúca Denisa Uhrinová vysunula do protiútoku Kristínu a tá nedala súperovej brankárke šancu - 5:4! A to veru nebola posledná zmena skóre v náš prospech. Po oddychovom čase sa domáce nadychovali k tlaku, keď opäť Čintalanová potiahla loptičku okolo bránky Banskej Bystrice, nahodila ju do malého bránkoviska, kde si ju nešťastne tečovala súperova hráčka a dokonala tak dokonalý obrat v zápase - 6:4. V závere už naše dievčatá žiadnu drámu nepripustili a víťazstvo udržali.

1.FbK BCF Banská Bystrica B - FBC Slovan Rimavská Sobota 4:6 (0:1, 1:0, 3:5)
Góly Slovana: Čintalanová 3, Csériová, Staššáková a jeden gól si súperky strelili samé
Reprezentovali Slovan: brankárky Schvarcová Vanessa a Kováčová Peťa, hráčky v poli: Dominika Kučeráková, Anička Kureková, Kristína Čintalanová, Denisa Uhrinová, Soňa Šándriková, Michaela Antalová, Lucia Staššáková, Beáta Ružičková, Adriana Csériová, Eva Ulická a kapitánka Dominika Vaslíková.

Kristína Čintalanová, druhá najlepšia strelkyňa 1.ligy pre portál szfb.sk o zápase povedala: „Tento zápas bol pre nás dôle​žitý. Vedeli sme, že výhra nás posunie vyššie v tabuľke, čo bolo našim cieľom. O zápase rozhodla napínavá tretia tretina. Stav sme otočili vo svoj prospech až v jej závere. Mali sme aj trošku šťastia, lebo súper si dokázal vytvoriť viac šancí ako my. K víťazstvu nám značne pomohla naša brankárka Vanessa Schvarcová.“

Slovo trénera Joža Alušíka: "Naše dievčatá ukazujú neustále zlepšovanie sa od zápasu k zápasu. S náročným súperom, ktorého rady posilnili viaceré hráčky A-tímu, odohrali veľmi dobrý duel so šťastným koncom pre nás. Základom víťazstva bola obetavá defenzívna práca všetkých hráčok v prvých dvoch tretinách a parádny ofenzívny výkon Lucky Staššákovej a Kristíny Čintalanovej. K víťazstvu však svojim dielom prispela každá jedna hráčka zo súpisky. Mimoriadne ma potešil výkon mladých hráčok - starších žiačok. Sú budúcnosťou tohto tímu. Ako po zápase poznamenala Adriana Csériová, tento tím už nemá hráčku, ktorá by bola jeho slabinou. Neprestávam sa diviť nad tým, kam sa tento kolektív dokázal vypracovať za zhruba rok. Či môžu hráčky podať ešte lepší výkon? Určite. Hrajú stále s väčšou istotou, vrchol výkonnosti má tento tím ešte ďaleko pred sebou!"

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode