11.MS žien: Osemfinále a čo bolo pred ním

06.12.2017 14:37


Základná časť Majstrovstiev sveta žien sa dohrala. Treba povedať, že absolútne bez prekvapení. V top skupinách svoje meno obhálili Švédky, ktoré prešli základnou skupinou ako nôž maslom a deklasovali aj Švajčiarky 12:3. Nemky potvrdili svoje predšampionátové výsledky, strelili len dva góly. V A skupine kraľovali Fínky pred Češkami, Nórky stavili všetko na jeden zápas proti Lotyškám, ktoré porazili 3:2, inak strelili len 1 gól...
V skupinách tímov z nižších poschodí rebríčka najviac dominovali naše baby, svojim súperkám uštedrili tri debakle. Silu Európy potvrdili v súbojoch so Singapúrom a Austráliou Estónky a tiež postúpili do Osemfinále. V D skupine za favoritzovanými Dánkami potvrdili predpoklady hráčky USA, avšak neboli vôbec dominantné v zápasoch so snaživými Japonkami a Thajčankami.

Na utorkový osemfinálový deň vycestovala aj výprava nášho Slovana i pán riaditeľ Peter Nôta so svojimi žiakmi zo ZŠ P.Dobšinského. Rimavskú Sobotu zastupovala aj operná speváčka Veverička Csintalanová: v akcii



V súboji Poliek s Estónkami sa podľa očakávania Estónky zamerali na protiútoky, aktívnejšie boli Poľky. O svojom víťazstve rozhodli na začiatku druhej tretiny, keď sa Estónky pre vlastnej presilovke vytiahli z obrannej ulity a inkasovali na 1:4. Poľky potom začali hrať obranne a Estónky na ne kvalitu nemali. Vanča a Sabi si našli kamku s Estónska, akurát keďže si Vanča s angličtinou zatiaľ nepotykala, veľa toho nenahovorila.
Poľky tak čaká vo štvrťfinále favorizovaná Česká republika.


 

Na vlastné oči sme videli aj súboj Lotyšiek s Dánkami. Podľa predpokladov to bola najvyrovnanejšia osemfinálová dvojica a hra na ihrisku podľa toho aj vyzerala. Dánky však dokázali zahodiť aj nemožné, nuž sa Lotyšky gólik po góliky šplhali smerom k bránom štvrťfinále, až ich dosiahli po víťazstve 4:1. Na Lotyšky čakali Švédky a dali im 21:0...

Naše od 16:00 nastúpili proti Nemkám. Vzhľadom na skorý začiatok zápasu nebolo hľadisko zaplnené tak, ako by sa žiadalo, no návšteva aj tak prekročila 2 tisícky a priebeh zápasu ich neraz zdvíhal zo sedadiel. Naše boli favoritkami a po dvoch fantastických prihrávkach Paulíny Hudákovej šli do rýchleho dvojgólového vedenia. Vzápätí však inkasovala tretia formácia a tréner stiahol hru na dve lajny. To akoby nás zbrzdilo. Na začiatku druhej tretiny sme po tom, čo na ihrisku zostala v bolestiach ležať Betka Ďuríková inkasovali vyrovnávajúci gól. Nemky pritvrdili v súbojoch, čo naše dievčatá správne vydráždilo a tiež začali hrať kontaktný florbal. Rýchlo sa dostali späť do vedenia a na konci druhej časti hry dvoma gólmi vniesli pokoj do našich radov. Tretiu tretinu už Slovenky uhrali aj po taktickej stránke dobre a zvíťazili 7:3. S výkonom spokojné neboli, čo je správny prístup pred preťažkým semifinálovým súperom z Fínska.


Posledné štvrťfinále sme už nevideli na vlastné oči, no Nórky sa poriadne vytrápili USA. Potvrdili, že na týchto MS sa im góly strieľajú len veľmi ťažko. Vo štvrťfinále narazia na bodré Švajčiarky.

Držíme palce našim dievčatám vo štvrtok od 17:00 proti superfavoritovi z Fínska. Veď žiaden zápas nesmie byť prehraný vopred!

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode